كتاب «سلوك و سقوط» شامل نقد و بررسي انديشههاي معنوي اوشو منتشر شد. نويسنده در اين كتاب تلاش كرده است زندگينامه و مهمترين تفكرات اشو را با جزييات بررسي كند._
نظامهايي مانند كمونيسم و ماركسيسم كه معنويتستيزي و دينگريزي مهمترين شاخصههايشان بود، در قرن بيستم دچار فروپاشي و ناكارآمدي شدند و عموم طبقات، ناكارآمدي اين نظامهاي ضدمعنوي را ديدند.
اشو به عنوان يكي از مدعيان گفتمان معنويت و نجات بشر از ماديگرايي و رساندن او به معنويتگرايي، گوي سبقت را از بسياري ديگر از مدعيان معنويت ربود. كتابهاي فراواني از او در ايران ترجمه شده كه مورد استقبال نيز قرار گرفتهاند.
انديشههاي عرفاني اشو از جمله انگارههاي معنوي نوپديد قلمداد ميشود كه به شكل جذاب به ويژه در كشور ما بروز و ظهور يافته است. غافل از آنكه اين سوغات به ظاهر معنوي و دلانگيز، دروني نازيبا و نامبارك دارد كه رهزن دين و دل بسياري تشنگان معنا و حقيقت بهويژه جوانان اين مرز و بوم شده است.
كتاب «سلوك و سقوط» كه با رويكردي انتقادي و با دستمايه معارف اسلامي به نقد ديدگاههاي اشو پرداخته، ميكوشد بخشي از اين معنويت سامريگونه و فريبكارانه را بررسي و معارف اصيل دين حق را به عنوان جايگزين آن معرفي كند.
نويسنده اين اثر پس از بررسي ويژگيهاي عرفان ناب، زندگينامه اشو را با جزييات بررسي كرده است. فصلهاي بعدي اين كتاب به بررسي افكار و گفتههاي اشو اختصاص دارند. عيار عشق در نگاه اشو، مراقبه، نفس و ذهن، درون و تجربه و همچنين خدا و معاد موضوعات اين فصلها را تشكيل ميدهند.
چاپ نخست كتاب سلوك و سقوط» به قلم سيدروحالله موسويزاده، با شمارگان 1000 نسخه، در 264 صفحه و به بهاي 4200 تومان از سوي انتشارات دفتر نشر معارف منتشر شده است.
نظر شما