رييس مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: در سه سال گذشته در كتابخانه مجلس اقدامات فراواني براي دسترسپذيري اسناد براي محققان انجام شده است. 30 عنوان كتاب با موضوع پژوهش اسنادي از ابتداي سال 1388 تاكنون توسط اين مركز منتشر شده است.
علي ططري ادامه داد: اين مجموعه كتابها در راستاي انعقاد قراداد پژوهشهاي اسنادي در اين مركز انجام شده است. بخشي از پژوهشهاي اسنادي شامل طرحهاي سند پژوهي، طرحهاي تاليفاتي و طرحهاي سندشناسي بوده است.
وي به برخي از اين 30 عنوان كتاب اشاره كرد و گفت: مجموعه فهارس اسناد و مجموعه فهارس اسناد انتخاباتي و كميسيونهاي مجلس شوراي اسلامي از جمله طرحهاي سند پژوهشي اين مركز در قالب كتاب بودهاند. كتاب «بهارستان در تاريخ» نيز يك اثر منتشر شده تاليفي است.
اين محقق و پژوهشگر تاريخ مجلس همچنين گفت: مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي آثاري را بر اساس اسنادي كه در خارج از كتابخانه مجلس شوراي اسلامي قرار داشته منتشر كرده كه از آن جمله ميتوان به «اسناد پيامدهاي ملي شدن صنعت نفت» بر اساس اسناد نهاد رياست جمهوري اشاره كرد.
وي تاكيد كرد: چاپ كتاب با موضوع سندپژوهي در سال جاري با سرعت و دقت بسيار ادامه يافته است و سه بخش مركز اسناد كتابخانه مجلس شوراي اسلامي، مركز پژوهشهاي مجلس و مركز انتشارات مجلس با يكديگر در اين زمينه همكاري ميكنند.
ططري در پايان اظهار كرد: پنج اثر ديگر نيز تا پايان تابستان سال جاري به اين 30 عنوان اضافه خواهد شد.
وي به عناوين اين كتابها اشاره كرد و افزود: اسناد كردستان به كوشش اسماعيل شمس، اسناد فرقه دمكرات آذربايجان به كوشش هادي هاشميان و فهرست اسناد انتخابات مجلس شوراي اسلامي از دوره 13 تا 16 نوشته علي ططري و زهرا غلامحسينپور از جمله اين كتابها هستند.
ططري اضافه كرد: همچنين اسناد عرايض قم در مجلس شوراي ملي(ادوار 6 تا 13) با پژوهش محمدعلي محمدي و اسناد جنگ جهاني اول و دوم در آرشيو مجلس شوراي ملي به كوشش الهام ملكزاده، زهرا حامدي و عليزاده از ديگر آثاري است كه به زودي منتشر ميشود.
به گفته اين محقق و پژوهشگر تاريخ مجلس، چاپ اين كتابها در راستاي انعقاد قرارداد طرحهاي پژوهش اسنادي با پژوهشگران در كتابخانه مجلس شوراي اسلامي صورت گرفته است.
ططري همچنين از تبادل اسناد مرکز اسناد کتابخانه مجلس شورای اسلامی و آستان قدس رضوی خبر داد و افزود: در یک تبادل اسنادی، اسناد قابل توجهی با موضوع تاریخ مجلس مبادله شد.
وی با بیان اینکه یکی از برنامههای پیشبینی شده سال 1391 در مرکز اسناد مجلس تبادل اسناد پارلمانی با دیگر مراکز آرشیوی است، گفت: نزدیک به سه هزار برگ اسناد پارلمانی از آرشیو قدس رضوی به آرشیو مجلس منتقل شد و در مقابل روگرفت پنج هزار برگ اسناد دوره دوم و سوم مجلس شورای ملی با موضوع ایالت خراسان به آرشیو آستان قدس رضوی تحویل شده است.
رييس مركز اسناد كتابخانه مجلس شوراي اسلامي در پايان سخنانش اظهار كرد: در ادامه این مبادلات مقرر شده تصویری از همه اسناد موجود در آرشیو مجلس با موضوع ایالت خراسان به آرشیو آستان قدس رضوی تحویل شود.
یکشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۶:۱۴
نظر شما