یکشنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۸
هدف استفاده از هنر «شعر» ترويج حقيقت است

نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران در اختتامیه نخستين جشنواره دوسالانه «شعر پاسدار» گفت: رسالت شاعر متعهد در مسير تحقق حق است و‌ شعر و شاعري وسيله‌اي براي تحقق ارزش‌هاست زيرا هدف استفاده از اين هنر ترويج حقيقت است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اختتامیه نخستين جشنواره دوسالانه «شعر پاسدار» شب گذشته (شنبه 10 تير ماه) با حضور «حجت الاسلام و المسلمين علي سعيدي» نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران، سردار «محمد علی آسودي» معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه پاسداران و دبیر نخستين جشنواره دوسالانه «شعر پاسدار» و «علي معلم‌دامغاني» رييس فرهنگستان هنر در جمع شاعران پاسدار در تالار مهر حوزه هنري برگزار شد.

با قلم در ميدان می‌مانيم
اين مراسم با شعرخواني شاعران آغاز شد و پس از آن سردار آسودي ضمن تبريك ميلاد باسعادت حضرت علي‌اكبر (ع) نخستين كنگره شعر پاسدار را براي حاضران تكليف محور خواند و گفت: پاسداران بر اساس تكليف در صحنه‌هاي نبرد حضور جدي دارند. آنان در جنگ سخت اسلحه به دست گرفتند و مردانه ايستادند و دفاع كردند و در جنگ نرم قلم به دست گرفتند و با تاليف و ترجمه آثار و با سرودن اشعار حماسي ‌به نبرد با دشمن آمدند.

وي با تاكيد بر اين كه مي‌توان با شعر و شاعري به جنگ دشمن رفت افزود: تاريخ نشان داد كه شاعر متعهد اشعار حماسه آفرين و ولايتمدار خود را در دفاع‌ از آرمان‌هايش مي‌سرايد و انگيزه آحاد مردم جامعه را افزايش مي‌دهد.

آسودي با اشاره به فعاليت‌هاي معاونت فرهنگي و تبليغي سپاه پاسداران در چهار سال گذشته گفت: اين معاونت با راهبرد‌هاي حجت‌الاسلام علي سعيدي توانست اقدامات نو و خلاقانه‌اي را در سطح سپاه كشور برنامه‌ريزي و اجرا كند و ظرفيت‌هاي عظيم سپاه در اين زمينه را شناسايي و ساماندهي و از آن‌ها بهره‌گيري کند.

وي افزود: راه‌انداري كانون پاسداران اهل قلم و حضور دو هزار و 300 پاسدار در بخش تاليف و ترجمه براي 11 رشته، برگزاري هشتمين دوره انتخاب كتاب سال سپاه، ايجاد كانون مداحان پاسدار با دو هزار مداح، راه‌اندازي كانون هنرمندان با جذب 600 هنرمند و كانون قرآن با 12 هزار پاسدار قرآني از جمله فعالیت‌های معاونت فرهنگي و تبليغي سپاه پاسداران در چهار سال گذشته هستند. كانون قرآني سپاه در پايان امسال نيز مسابقه قرآني نيرو‌هاي مسلح را در سطح منطقه با ميزباني سپاه پاسداران برپا مي‌كند.

آسودي با اشاره به فعالیت سپاه در حوزه شعر گفت: سال گذشته به همت مجموعه معاونت فرهنگي و تبليغي این نهاد فراخواني در چهار موضوع براي سرودن اشعار عرضه شد و در مدت زمان كوتاهی 89 شاعر پاسدار 320 اثر را به دبيرخانه ارسال كردند. اين اشعار توسط داوران برسي شدند و سپس 231 اثر مورد داوري قرار گرفتند كه از ميان آن‌ها 85 شعر انتخاب و در كتاب اولين كنگره شعر پاسدار چاپ شده‌اند. اين كنگره چهار اثر برگزيده و 11 اثر قابل تقدير دارد. 

وي ادامه داد: با توجه به استقبال شاعران از كنگره شعر پاسدار دومين فراخوان به زودی اعلام خواهد شد. در اين دوره علاوه بر پاسداران، سربازان شاعر هم مي‌توانند در آن شركت كنند.

آسودي افزود: ما مي‌كوشيم كه با همت و تلاش صورت گرفته بتوانيم در عرصه جنگ نرم با قلم، بيان، شعر، كتاب و مديحه سرايي در ميدان بمانيم و از انقلاب اسلامي دفاع كنيم و به عنوان سربازان و پاسدارن ولايت دين خود را به امام (ره) و شهدا ادا كنيم.

شعر بايد عقل را تحت تاثير قرار دهد 
در ادامه اختتامیه نخستين جشنواره دوسالانه «شعر پاسدار» علي معلم دامغاني با اشاره به ولايتمداري شاعران امروز به پيشينه آن در شاعران قديم همچون حافظ شيرازی اشاره كرد و گفت: خواجه شيراز از ولايت مداران صاحب شعور و صاحب فرهنگ اين سرزمين بود كه در غزليات خود به مساله درك ولايت اشاره دارد. پاسدار نيز صفت همه مسلمانان است.

سپس حجت‌الاسلام سعيدي با مطرح كردن اين پرسش كه فلسفه توجه قرآن به شعر و شاعري چيست؟ گفت: فن شعر و شاعري در عصر جاهليت يكي از هنرهاي متداول آن دوران محسوب مي‌شد كه داراي بيان بليغ و سليس بود.

وي ادامه داد: اما در پاسخ به اين سوال كه نگرش قرآن به شعر و شاعري چيست؟ آيا شعر و شاعري خوب است؟ در سوره شعرا و در اواخر سوره دو نگاه از قرآن را به شعر و شاعري مي‌بينيم. در حقيقت قرآن شاعران را به دو دسته تقسيم مي‌كند. گروه اول شاعران خارج از چرخه ايمان و تعهدند كه سه خصوصيت دارند. نخست گمراهان به دنبال اين مجموعه‌اند، بدون هدف و منطق‌اند و سخن مي‌گويند ولي عمل نمي‌كنند، اما شاعران مومن متعهدند و ايمان و عمل صالح دارند و در مقابل ظالمان ايستادگي مي‌كنند.

نماينده ولي فقيه در سپاه پاسداران افزود: رسالت شاعر متعهد در مسير تحقق حق است و‌ شعر وسيله‌اي در دست شاعر است كه از اين هنر مي‌تواند در جهت تحقق ولايت الهي در جامعه استفاده كند. شعر و شاعري وسيله است اما كمال هدف نيست، بلكه وسيله‌اي براي تحقق ارزش‌هاست زيرا هدف نبايد تنها شعر گفتن باشد بلكه هدف استفاده از اين هنر براي ترويج و تحقق حقيقت است.

حجت الاسلام سعيدي اظهار کرد: شاعر متعهد رسالتي بر دوش دارد كه با شعرش انسان را دگرگون مي‌كند. پيامبر اسلام (ص) درباره جذابيت و تاثير‌گذاري شعر مي‌فرمايد: «به خدا سوگند شما با شعري كه مي‌سرايد قلب دشمن را نشانه مي‌رويد و شعر شما تيري است كه به سوي دشمن پرتاب مي‌شود.»

وي با اشاره به اين‌كه شعر داراي انواع مختلف از نظر محتواست گفت: شعر انواعي مختلفي نظير شعر كفر‌آميز، غلو آميز، ذلت آميز و هجو دارد. در واقع شعر هدفمند چگونگي را بيان نمي‌كند بلكه به چرايي مسايل مي‌پردازد. متاسفانه بسياري از اشعار ما چگونگي را بيان مي‌كنند اما به دنبال اشعاري هستيم كه از چرايي بگويند.

سعيدي در پايان گفت: بسياري از شاعران امروز در سرودن شعر عاطفه را هدف قرار گرفته‌اند، در حالي كه اين نوع اشعار ماندگار نيستند. اگر امروز شعر، خطابه يا سخني بيان مي‌شود بايد عقل را تحت تاثير قرار دهد اما بيشتر شاعران ما گرفتار عواطف و احساس‌اند.

در پايان این مراسم از خانواده زنده‌یاد احمد زارعي و شاعران برگزيده و قابل تقدير با حضور علي معلم دامغاني، حجت الاسلام علي سعيدي و سردار آسودي تجلیل و لوح يادبود به آنان اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها