سه‌شنبه ۶ تیر ۱۳۹۱ - ۱۹:۴۷
مصطفی رحيمي: يقين دارم جز حقيقت از زبان «حسام» جاري نشد

مصطفي رحيمي، نويسنده كتاب «سهم من از چشمان او» با اشاره به دقت نظر حميد حسام در روایت خاطرات خود گفت: هر يك از زاويه‌هاي نظامي و ديده‌باني كتاب «سهم من از چشمان او» که توسط متخصصان و مطلعان مطالعه مي‌شد، من يقين داشتم كه جز حقيقت از زبان سردار حسام جاري نشده است./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، آيين رونمايي كتاب «سهم من از چشمان او» شامل خاطرات سردار حميد حسام از دوران دفاع‌مقدس و مراسم تجليل از اين پيشكسوت ادبيات دفاع‌مقدس، عصر امروز (ششم تير ماه) در سالن مهر حوزه‌هنري برگزار شد.

در این مراسم، محمدرضا بايرامي، داستان‌نویس با اشاره به جذابيت اين اثر تصريح كرد: ديده‌بانان در دوران دفاع‌مقدس، سوژه‌هاي مغتنمي اند كه كمتر به آنان پرداخته شده است. كتاب «سهم من از چشمان او» از معدود آثاری است كه نقل خاطرات، با رعايت جزييات و با تكيه بر فضاسازي توسط نويسنده در آن تدوين شده و اين اتفاق بايد به طور طبيعي رخ دهد.

وي از دوران حضور سردار حميد حسام در معاونت ادبيات و انتشارات بنياد حفظ آثار ونشر ارزش‌های دفاع مقدس ياد كرد و ادامه داد: وقتي سردار حسام اين سمت را برعهده گرفت، گذر ما مثل قديم به بنياد حفظ آثار نمي‌افتاد. يك بار به حوزه‌هنري آمد. من هم او را نمي‌شناختم و با اعتماد به نفس درباره داستان‌نويسي برايش صحبت كردم. بعد از اين‌كه كتاب «راز نگين سرخ» او منتشر شد، از قلم و شخصيت او باخبر شدم. او هميشه با نويسندگان، ارتباط نزديك و مطلوبي داشت.

بايرامي در ادامه، آثار سردار حميد حسام را بين خاطره و داستان ارزيابي كرد و گفت: اين سبك، هم براي مخاطبان و هم براي اهل نوشتن مورد پسند است و اين ويژگي در كتاب‌هاي سردار حميد حسام وجود دارد. چون هم تجربه حضور در جبهه را داشته و هم نويسنده است.

سپس سردار مهدي كياني، فرمانده لشكر انصارالحسين(ع) همدان در دوران دفاع‌مقدس، با انتقاد از تناسب نداشتن روايت‌هاي جنگ و برداشت‌هاي صورت گرفته از آن‌ها، سخناني درباره لزوم حفظ ارزش‌هاي دفاع‌مقدس در روايت‌ها بازگو كرد.

در ادامه مراسم رونمايي از كتاب «سهم من از چشمان او» سردار فتح‌الله جعفري خاطراتي از ديده‌باني در منطقه چزابه تعريف كرد و افزود: دو ميليون رزمنده از كادر سپاه و جهاد و بسيج،‌ در طول جنگ به جبهه‌ها اعزام شده‌اند. اگر هر يك از آنان حتي يك بار هم به خط مقدم جنگ رفته باشد، مطالب خوبي براي گفتن دارند.

رييس موسسه شهيد حسن باقري با اشاره به محدود بودن تعداد نويسندگان فعال در حوزه دفاع‌مقدس، تصريح كرد: تاريخ ارزشمند دفاع‌مقدس، ظرفيت روايت‌هاي بسياري دارد كه بايد توسط نويسندگان رصد و شناسايي شود.

سپس عليرضا كمري، پژوهشگر تاریخ و ادبیات دفاع مقدس متني در باره خاطره‌نويسي جنگ قرائت كرد و مصطفي رحيمي به تشريح سير تدوين كتاب «سهم من از چشمان او» پرداخت و گفت: متاسفانه هميشه در روايت دفاع‌مقدس، روي شخصيت‌ها و مكان‌هاي برجسته جنگ تمركز مي‌كنيم. اين در حالي است كه رسته‌هاي موثر جنگ، ديده نمي‌شوند و ديده‌بانان يكي از آنان هستند.

وي ديده‌بانان را چشمان مناطق جنگي توصيف كرد و ادامه داد: همين موضوع كه سردار حسام، ديده‌بان جبهه‌ها بود، اشتياقم را براي تدوين كتاب «سهم من از چشمان او» بيشتر كرد، اما با وجود وسواس‌ها و حساسيت‌هاي سردار حسام در روايت خاطرات، اين موضوع فراموش شده، دوباره مطرح شد.

اين خاطره‌نویس دفاع‌مقدس با اشاره به دقت نظر حميد حسام در صحت خاطرات تاكيد كرد: هر يك از زاويه‌هاي نظامي، ديده‌باني و حتي خانوادگي كتاب «سهم من از چشمان او» توسط متخصصان و مطلعان مطالعه مي‌شد و من يقين داشتم كه جز حقيقت از زبان سردار حسام جاري نشده است.

كتاب «سهم من از چشمان او» نوشته مصطفي رحيمي به همت دفتر مطالعات و ادبيات پايداري مراكز استاني حوزه‌هنري و توسط انتشارات سوره‌مهر چاپ شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط