سه‌شنبه ۶ تیر ۱۳۹۱ - ۰۹:۳۵
جادو پیشگان ایرانی در «پری چل گیس»

«پری چل گیس»، عنوان کتابی از «منصور یاقوتی» است که به تازگی توسط انتشارات قطره به چاپ رسیده. این کتاب شامل سه داستان است که در بستری از خیال و در دنیای پریان و جادوگران می‌گذرد.

ایبنا نوجوان: «پری چل گیس» عنوان کتابی از «منصور یاقوتی» است که انتشارات «قطره» آن را به چاپ رسانده است.

کتاب از سه داستان با نام‌های «سبز پری»، «پری چل گیس» و «دیو و دوزله» تشکیل می‌شود که هر سه در فصای خیالی می‌گذرند.

رمان «پری چل گیس» در دنیای تلخ و شیرین پریان و جادوان می‌گذرد و در این کتاب سعی شده است تا به نوجوانان و کودکان آموزش داده شود که در زندگی با شناخت حرکت کنند و در جهان رنگارنگ خیال، همراه با دیو‌ها و پریان در کشمکش دایمی و همیشگی تاریکی و روشنایی شرکت کنند.

زاویه دید نویسنده در این کتاب سوم شخص دانای کل است.

توصیفات طبیعت و حالات انسانی در این کتاب به جذابیت کتاب افزوده که از نمونه‌ای از توصیفات طبیعت در این کتاب می‌توان اشاره کرد به: «خیلی راه رفتیم تا به رود «راز آور» رسیدیم. رود طغیان کرده بود و با صدای مهیبی می‌خروشید. آب رودخانه پل را بلعیده بود و به زمین‌های کشاورزی چنگ می‌زود و پیشروی می‌کرد. خسته شده بودیم. در دور دست‌های رود، زیر درخت سنجد پیری،‌ کوله‌بار‌ها و شمشیر‌هایمان را کومه کردیم و به تماشای راز آور رفتیم. جایی دورتر، نزدیک پل که زیر آب رفته بود، در هر دو سو مردمان و اسب‌ها و گاری‌ها و کالسکه‌ها گیر کرده بودند و راهی برای آمد و شد نمانده بود.»

در بخش‌ دیگری از این کتاب خواهید خواند: «یک مرتبه برق کورکننده‌ای همه‌ی تصاویر و شکل‌ها را محو کرد و از دالان مرده شورخانه دوتا دیو، شبیه به دیو قصه‌ها،‌بیرون آمدند و هر کدام تکه‌ای از کوه را روی سر بلند کردند و آز آن بالا به سوی ما غلتاندند. من و قاسم هر دو به یکدیگر پناه بردیم. می‌خواستیم نعره بزنیم اما نمی‌توانستیم. در این موقع از بیرون غار پری چل گیس تو آمد. هوا روشن شد. من می‌خواستم فریاد بزنم، قاسم!... قاسم... . پری چل گیس آمد که از خواب بیدار شدم.»

منصور یاقوتی متولد پنجم اسفند ۱۳۲۷ یکی از روستاهای کرمانشاه به نام «کیونان»، داستان‌نویس، شاعر و منتقد ادبی است. وی در زمینه داستان کوتاه و داستان بلند فارسی متون درخشانی خلق کرده و یکی از چهره‌های شاخص در میان نویسندگان نسل دهه‌ی ۴۰ و ۵۰ ایران است.  از آثار یاقوتی می‌توان «بن بست»،‌ «تنها‌تر از ماه»، و «افسانه سیرنگ» را نام برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها