جمعه ۲ تیر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۰
قاسمی: تشکیل سازمان چاپ نیاز اصلی ماست

دبیر انجمن چاپ دیجیتال در نشست خبری که با حضور نماینده برخی از رسانه‌های تخصصی چاپ در حاشیه دومین نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی برگزار شد،با اشاره به تلاش انجمن برای تشکیل صنف چاپ دیجیتال گفت: به منظور برطرف کردن مشکلات حوزه چاپ و پوشش حوزه‌های مختلف، تشکیل سازمان چاپ نیاز اصلی ما است._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری انجمن چاپ دیجیتال روز گذشته(یکم تیرماه) با حضور اعضای این انجمن و نماینده برخی از رسانه‌های تخصصی چاپ و فعالان چاپ دیجیتال در سالن پارسه هتل المپیک در حاشیه دومین نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی برگزار شد. 

در این نشست، امیرحسین قاسمی دبیر انجمن چاپ دیجیتال، درباره فعالیت‌های انجمن گفت: پنج سال است که فعالیت‌های رسمی و قانونی انجمن را که ماهیتی علمی دارد آغاز کرده ایم. تنها وجه مشترک چاپ دیجیتال با سایر حوزه‌ها، چاپ است و با وجود نهادهای صنفی متعدد در این حوزه، به دلیل ماهیت چاپ دیجیتال، نیاز به انجمنی تخصصی در این حوزه احساس می‌شد. 

وی افزود: چاپ دیجیتال نه در استراتژی تولید و نه در مفاهیم وجه مشترکی با سایر حوزه‌های چاپ ندارد،در چاپ صنعتی تولید انبوه اولویت اصلی است در حالی که در چاپ دیجیتال چاپ با تیراژ محدود وجود دارد.

دبیر انجمن چاپ دیجیتال با اشاره به صنعت IT و پیشرفت سریع آن، اظهار کرد: تغییر و رشد این صنعت و نیز سرعت رشد تکنولوژی‌های ارتباطاتی گواه این است که آینده صنایع مختلف در گرو پیشرفت و اتفاقات IT است. صنعت چاپ نیز به عنوان ابزاری برای انتقال پیام در اختیار ارتباطات بوده و با این حجم وسیع تغییرات، حجم اطلاعات و نوع خاسته‌ها نیز در صنعت چاپ تغییر کرده است.

قاسمی با تاکید بر این‌که در جهان رعایت الزامات زیست محیطی از اهمیت بالایی برخوردار است عنوان کرد: رعایت این الزامات و رشد سریع تکنولوژی صنعت چاپ را به سمت دیجیتال کشاند، پس چاپ دیجیتال ادامه چاپ نیست و این بخش از چاپ همان اندازه که وابسته به چاپ است به تکنولوژی و IT وابسته است.

وی با اشاره به این‌که بررسي و پيگيري موضوع ایجاد صنف چاپ دیجیتال توسط انجمن از یک سال و نیم قبل شروع شد، گفت: تعداد اعضاي صنف براي تشكيل اتحاديه بايد به 300 تن برسد، در حالي كه تاكنون بیش از 200 فعال چاپ ديجيتال در انجمن عضوند و قرار بر این شد که ما از یک اتحادیه به عنوان اتحادیه عامل استفاده کنیم که اتحادیه چاپخانه‌داران به عنوان این متولی در نظر گرفته شد.

وی با تاکید بر این‌که برای حل مشکلات صنفی حوزه گسترده چاپ نیاز به تشکیل سازمان چاپ داریم، افزود: همه ما متعلق به خانواده بزرگ چاپ هستیم و باید در مسیر ایجاد این سازمان قدم برداریم.

در بخش دیگر این مراسم، عباس ایران عقیده، رییس هیات مدیره انجمن چاپ دیجیتال با اشاره به این که به دلیل ورود بی رویه ماشین‌آلات چاپ دیجیتال به ایران و رشد مراکز ارایه دهنده خدمات این حوزه، کم کم مشکلات صنفی این حوزه زیاد شد، افزود: انجمن چاپ دیجیتال با رویکرد علمی به دلیل نیاز به محلی برای برطرف کردن برخی از مشکلات شکل گرفت ولی انجمن نمی‌تواند خروجی عملی چندانی داشته باشد.

وی تاکید کرد: مشکلات و نیازهای صنفی این حوزه سبب شکل گیری مذاکراتی برای تاسیس صنف چاپ دیجیتال شد ولی مذاکرات به شکلی پیش رفت که اتحادیه‌های حوزه چاپ موافق ادغام این حوزه در سایر اتحادیه‌های چاپ بودند و پس از بررسی‌ها و به دلیل این که تشکیل صنف نیاز به اعضای مشخص و الزامات قانونی دارد قرار شد تا رفع این مشکلات، از اتحادیه چاپخانه‌داران به عنوان صنف عامل استفاده شود.

در ادامه مراسم پرسش و پاسخ برگزار شد و اعضای انجمن به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند. قاسمی در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا مبنی بر این‌که پس از این فعالان عرصه چاپ دیجیتال باید برای رفع مشکلات خود به اتحادیه چاپخانه‌داران مراجعه کنند، گفت: تاکید دارم که رسانه‌ها در درج این نکته دقت داشته باشند که ما زیرمجموعه هیچ اتحادیه‌ای نیستیم و فقط تا طی کردن مراحل ایجاد صنف، از اتحادیه چاپخانه‌داران به عنوان عامل استفاده می‌کنیم.

همچنین در این نشست، جلال ذکایی رییس دومین نمایشگاه چاپ دیجیتال و نشر رومیزی با اشاره به این‌که نمایشگاه چاپ دیجیتال فرصت خوبی است که به موضوع جدید و نو چاپ دیجیتال عمیق‌تر نگریسته شود، عنوان کرد: برای اطلاعات بیشتر فضای رسانه‌ای کشور این نشست خبری برگزار شد و اعضای انجمن چاپ دیجیتال برگزار کننده این نشست اند.

دومين نمايشگاه چاپ ديجيتال و نشر روميزي تا امروز (2 تيرماه) در هتل المپيك تهران برپا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها