محسن حاجي زينالعابديني درباره موضوع اين كتاب و اهميت آن به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: نرمافزارهاي كتابخانهاي براي مكانيزه شدن كتابخانهها و ارايه سرويس بهتر به كاربران به وجود آمدهاند. از گذشته شركتهاي مختلفي در اين زمينه وارد بازار شدهاند و نرمافزارهاي متعددي نيز تا كنون توليد شده است.
وي ادامه داد: برخي از اين نرمافزارها با همان سرعتي كه به وجود آمدند با همان سرعت هم از بين رفتند.
معاون تحقیق و توسعه مركز اطلاعات و مدارك علمي كشاورزي افزود: با اين وجود فعاليتهاي بسياري درباره نرمافزارهاي كتابخانهاي در ايران انجام شده است و با اين پيشينه قوي بسياري از سازمانها به دنبال طراحي نرمافزار كتابخانهاي خاص خود هستند.
وي با اشاره به اينكه به نظر ميرسد طراحي نرمافزار كتابخانهاي اگرچه كار سادهاي بوده، اما پشتيباني آن كار دشواري است، اضافه كرد: در اين كتاب تلاش كردهايم همه نرمافزارهاي كتابخانهاي را شناسايي كنيم.
اين دكتراي رشته كتابداري و اطلاعرساني با بيان اينكه حدود 58 نرمافزار در ايران شناسايي شدهاند، گفت: تا اكنون تنها 10 نرمافزار از اين تعداد فعال است و در بيشتر مراكز اطلاعرساني از آنها استفاده ميشود.
وي همچنين درباره فصلهاي متعدد اين كتاب نيز اظهار كرد: در اين كتاب در سه بخش كلي درباره مباني نظري و عملي كتابخانههاي صحبت شده و همچنين مطالبي درباره نرمافزارهاي متن باز نيز آورده شده است. نرمافزارهاي كتابخانهاي ايراني يكي از بخشهاي اصلي اين كتاب است كه به بررسي نرمافزارهاي ايراني ميپردازد.
زينالعابديني درباره كاربرد عملي كتاب نيز گفت: اين كتاب، تجربه نظري خوبي براي طراحان نرمافزار خواهد بود و با ويرايش متعدد تلاش كرديم بر كارآمدي اثر بيفزاييم.
وي تاكيد كرد: همچنين تلاش كرديم از واژههاي بيگانه در متن استفاده نكنيم و اشكالات متن را به حداقل برسانيم.
حاجي زينالعابديني در پايان سخنانش اظهار كرد: نگارش اين اثر از سال 81 آغاز شد و تا سال 90 به طول انجاميد. اميدواريم اين كتاب اطلاعات مفيدي را درباره نرمافزارهاي كتابخانهاي به كاربران ارايه دهد.
كتاب «نرمافزارهاي كتابخانهاي در ايران» از سوي نشر كتابدار با شمارگان هزار و 500 نسخه و بهاي 9 هزار 500 ريال به بازار آمده است. همچنين رحمتالله فتاحي عضو هيات علمي گروه كتابداري دانشگاه فردوسي مشهد مقدمهاي بر اين كتاب نوشته است.
نظر شما