کیومرث ناصری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این کتاب را برگرفته از گزارش سه شخص درباره وضعیت بهداشتی ایران دانست و گفت: این گزارشها از زمان پایان دوره قاجار تا آغاز پهلوی را در برمیگیرند. شخص نخست، نمایندهای از سازمان جامعه ملل است که شرایط بهداشتی کشور را دیده و گزارش کرده است. دیگری فردی است که حدود بیست سال در ایران طبابت کرده و نفر سوم، دکتر ابوالقاسم شیخ نام دارد که نماینده ایران در سازمان جهانی بهداشت بوده است.
وی اضافه کرد: من این گزارشها را جمعآوری کرده و مطالبی را هم به آنها افزودهام. تدوین متن کتاب تقریبا به پایان رسیده و بهزودی به دست ناشر سپرده میشود.
مولف برگزیده جایزه کتاب سال در بخش علوم پزشکی سال 1390، درباره ویژگیهای این کتاب گفت: ساختار این کتاب، گزارشگونه است و کار جالبی که در این کتاب کردم این است که تمام واژگان به کار گرفته شده در این کتاب، واژگانی هستند که در همان دوره زمانی به کار میرفته و مخاطب این کتاب احساس میکند در همان زمان حضور دارد.
ناصری افزود: نکته دوم این است که در تالیف این کتاب، به نسخه اصلی بسیاری از مطالبی که در این گزارشها ترجمه شدهاند دست یافتم و آنها را خود ترجمه کردهام که سبب شده مشکلات ترجمه سالهای گذشته از بین برود.
وی درباره مطالبی که به کتاب اضافه کرده چنین توضیح داد: پانویسهای زیادی هم به مطالب موجود در گزارشها افزودهام. برای مثال در بخشی از این گزارشها به «مریضخانه نسوان» اشاره شده است که اطلاعات بیشتری درباره آن نیامده. من درباره این مکان تحقیق کردهام، ویژگیها، موقعیت جغرافیایی و حتی تعداد تختهایش را در آن زمان ذکر کردهام و در تحقیقاتم متوجه شدم که این بیمارستان اکنون با نام «امیر اعلم» در خیابان سعدی واقع شده است.
دکتر كيومرث ناصری استاد سابق اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو موسسه سلامت عمومی آمریکا و سازمان ثبت سرطان کالیفرنیاست و تاکنون آثاری چون «اصول اپيدميولوژی»، «راهنمای آموزش برای تعليم بهداشتكاران» و «فرهنگ اپيدميولوژی» از وی در ایران منتشر شدهاند.
جمعه ۲ تیر ۱۳۹۱ - ۰۴:۱۵
نظر شما