دوشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۸
داستان صعود نخستين تيم كارگري ايران به هيمالياي پاكستان

محمدحسن نجاريان، صاحب سبک سنگ‌نوردی صعودهای دشوار در ایران و نويسنده كتاب «برود پیک ؛ رویای صعود:(۸۰۴۷ متر ) نخستین صعود کارگران کشور‏» اين كتاب را شرح سختي‌ها و چالش‌هاي موجود در صعود نخستين تيم كارگري ايران به هيمالياي پاكستان مي‌داند.

محمدحسن نجاریان در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در بيان انگيزه خود از نگارش كتاب «برود پیک ؛ رویای صعود: (۸۰۴۷ متر ) نخستین صعود کارگران کشور‏» اظهار کرد: همواره معتقد بودم باید سختی‌ها و چالش‌های موجود در ورزش كوهنوردي را به طرز دلچسبی برای مردم بیان کنم و نگاه مردم نسبت به کوهنوردی را به عنوان یک تفریح مطلق تغییر دهم؛ بنابراین پس از صعود به قله «برود پیک» با ارتفاع هشت هزار و 47 متر در منطقه هیمالیای پاکستان، داستان این صعود را در قالب کتاب منتشر کردم.

عضو تیم ملی کوهنوردی ایران افزود: در این صعود سرپرستی یک تیم متشکل از کارگران کشور را داشتم. حدود دو سال برای این صعود تمرین و بيش از 50 روز برای صعود در منطقه هیمالیا فعالیت کردیم. اين صعود نخستين صعود يك تيم مستقل کارگران جهان به هیمالیاي پاكستان بوده است.

وی ادامه داد: این کتاب داستان سختی‌ها و مشکلاتی است که اعضای این تیم با آن دست به گریبان بودند. در این کتاب نگاه جدیدی به بحث تغذیه کوهنوردان شده است. همچنین داستان مهربانی مردم آن منطقه ـ که بدون آن‌ها هرگز این صعود شکل نمی‌گرفت ـ در کتاب آورده شده است.

نجاريان گفت: این کتاب مجموعه‌اي از داستان‌هاي روايت‌شده از سوي هر يك از اعضاي اين گروه كارگري در صعود به هيماليا است و من فقط اين گفته‌ها را به رشته تحرير درآورده و تدوين كرده‌ام. اين كتاب نشان مي‌دهد كه براي چنين صعودي بايد سرمايه‌هاي خوبی از نظر تکنیکی و رواني نزد كوهنورد وجود داشته باشد. همچنين به اهميت هماهنگي و همراهي كوهنورد با خانواده در اين كتاب تاكيد شده است، زیرا هر صعود احتمال دارد بدون بازگشت باشد و در حقيقت صعود راه رفتن روي لبه تيغ است.

وی درباره کتاب‌های دیگری که در حوزه كوهنوردي در دست نگارش دارد گفت: يكي از اين‌كتاب‌ها با نام احتمالي «حُرم يخ» يا «آن روي سكه» منتشر خواهد شد. اين كتاب داستاني از صعود من و دوستانم به قله هيمالياي پاكستان را شرح مي‌دهد كه محوريت آن پايين آوردن مرحوم «محمد اوراز» از كوه است. اوراز از قهرمانان کوهنوردی کشور بود كه در اين صعود همراه با بهمن، 800 متر پایین آمد و اگرچه با کمک دوستان در مدت چهار روز او را پایین آوردیم اما جان سپرد.

اين مربی کوهنوردی افزود: اين کتاب شامل مشکلات، چالش‌ها و قهرمانی انسان‌هایی است که جان خود را در راه ديگران فدا كردند. همچنين روايت همكاري‌هاي صميمانه مسلمانان و افسران پاکستانی است که در اين سفر با ما همکاری بسیار خوبی داشتند.

نخستین ايراني فاتح قله اورست ادامه داد: كتاب ديگري كه در دست نگارش دارم درباره صعودهای دشوار روي صخره‌ها است و با نام «نگاهی به صعودهای انفرادی در ایران» منتشر خواهد شد. اين كتاب نگاهی به صعودهای انفرادی، تکنیک‌ها و روش‌های صعود آزاد دارد و براي نخستين بار است كه در ايران به طور تخصصي در اين موضوع كتابي نوشته مي‌شود. خاطرات چند صعود من در ایران به همراه لوح فشرده تصويري یکي از اين صعودها در فصل زمستان و در دره «جن‌ها» در لرستان همراه با اين كتاب ارايه خواهد شد.

نجاريان درباره كتاب‌هاي موجود در ايران درباره رشته كوهنوردي گفت: کتاب‌های موجود غالبا شامل داستان‌هاي صعود است و در غالب اين كتاب‌ها نگاه علمي به كوهنوردي وجود ندارد. يكي از موضوعات مهمي كه بايد در اين كتاب‌ها مدنظر قرار بگيرد، بحث تغذيه كوهنورد است ‌زيرا نظام تغذیه کوهنورد، متفاوت و ويژه است و بايد توجه خاصي به آن شود. همچنين کتاب‌های این حوزه بسیار محدودند و کتاب تصویری جامعي در این زمینه وجود ندارد.

«برود پیک؛ رویای صعود: (۸۰۴۷ متر ) نخستین صعود کارگران کشور‏» در 400 صفحه و بهاي 12 هزار و 500 تومان از سوي انتشارات بامداد كتاب وارد بازار كتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها