جلیل غفاریرهبر در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به وضعیت داخلی کشور در حوزه تولید کاغذ و مقوا گفت: چند کارخانه کاغذسازی در ایران وجود دارد مانند پارس و مازندران که تولید آنها با مصرف داخل همخوانی ندارد و همچنين کیفیت محصولات اين كارخانهها با کیفیت کاغذ وارداتی متفاوت است.
وی افزود: در بخش مقواسازی در اصفهان کارخانه اترک که مقوای پشت طوسی تولید میکند، تاسیس شده که فاز اول آن به بهرهبرداري رسيده ولی نتوانسته در حد مورد نیاز کشور مقوا تولید کند و برای راهاندازی فازهای دیگر کارخانه نیاز به سرمایهگذاری است.
غفاریرهبر ادامه داد: در بخش تولید کاغذ و مقوا سرمایهگذاری مناسبي انجام نشده و سرمایهگذاران خصوصی در این بخش سرمایهگذاری نمیکنند که دلایل آن به مقرون صرفه نبودن و عدم حمایتهای دولتی برمیگردد.
رییس اتحادیه صحافان تهران با توجه به اهمیت سرمایهگذاری در بخش خصوصی گفت: به عنوان نمونه اگر کارخانه اترک حمایت شود و سرمایهگذار جذب کند در بخش مقوای پشت طوسی میتواند کشور را از واردات بینیاز کند.
غفاریرهبر اظهار کرد: اکثر واردات کاغذ و مقوای ما از شرق آسیا و از کشورهایی مانند اندونزی، کره و چین است و از دلايل مهم واردات از اين كشورها ميتوان به تحریمها و نیز پیشرفت این کشورها در حوزه تولید کاغذ اشاره كرد. بنابراين ما هم میتوانیم این کشورها را الگو قرار دهیم و در بخش تولید کاغذ سرمایهگذاری بیشتری انجام دهیم.
این فعال حوزه تولید مقوا گفت: بخش تولید نیاز به ماشنآلات جدید و بهروز دارد که باید از کشورهای دیگر وارد شود ولی میتوان در ایران در بخش مواد اولیه مورد نیاز تولید کاغذ و مقوا و جنگلکاری زیرساختها را فراهم کرد و نیاید به دلیل نبود برخي از مواد مورد نياز به طور كلي قيد ورود به حوزه توليد را بزنيم.
وی با اشاره به اینکه میتوان مانند کره و اندونزی زیرساختها را فراهم کرد، افزود: گام نهادن در حوزه توليد نیازمند حمایت و یک فعالیت ملی است و باید بخشهایی را که میتوانیم در ایران تولید کنیم با سرمایهگذاری اصولی انجام دهیم و بخشهایی که توان تولید آن را نداریم وارد کنیم و با کشورهای صاحب این فناوریها تعامل داشته باشیم.
غفاریرهبر با تأکید به اینکه کارخانه اترک توانسته در بخش تولید فعال شود، گفت: برای توسعه بخش تولید نیاز به مدیریت قوی و بهروز است و تجربه كارخانه اترك نشان داده كه ما میتوانیم در حوزه مقوا فعاليت كنيم.
وی همچنین با اشاره به روند قیمت کاغذ در کشور عنوان کرد: تجار واردکننده با دلار دولتی کاغذ را وارد میکنند و با قیمت آزاد در بازار به فروش میرسانند و نبود نظارت قوی در حوزه واردات کاغذ موجب نابسامانی بازار شده است؛ البته قبل از گرانیهای اخیر قیمت کاغذ ارزانتر از حد واقعی بود و به دلیل رقابت شدید، تجار این حوزه سود چندانی نداشتند ولی چند ماهه اخیر قیمت به شدت افزایش یافته و مشکلاتی از این دست سبب عدم سرمایهگذاری در بخش تولید کاغذ و مقوا شده است.
غفاریرهبر یکی دیگر از دلایل گرانی کاغذ را سختگیری بانکها برای واردکنندهها دانست و گفت: حمايت نكردن بانكها سبب کمبود کاغذ و مقوا و همچنین سایر کالاهای وارداتی در کشور شده و محدودیت و مشکلات جدیدی را برای واردکنندههای بخشهای مختلف به وجود آورده است.
وی جریمههای جزیی برخی از فروشندگان را برای کنترل بازار کاغذ ناکافی دانست و گفت: باید نظارت و کنترل در بخشهای اصلی صورت گیرد.
غفاریرهبر در پایان گفت: برای کنترل بازار و توسعه فعالیتهای کارگاههای تولیدی باید سرمایهگذاری و مدیریت بهروز و کارآمد را به خدمت گرفت تا بتوان وارد عرصه جدی تولید شد.
شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۶
نظر شما