پنجشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۴
نامزدهای نهایی جایزه جورج اورول 2012 انتخاب شدند

جایزه جورج اورول 2012 با معرفی نام 6 کتاب برتر سیاسی از میان فهرست 18 نفره اولیه، به مراحل آخر خود نزدیک می شود._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از تلگراف، این جایزه که به بهترین نویسندگان سیاسی در سه بخش نویسنده بهترین کتاب، برترین روزنامه نگار و بهترین وبلاگ اهدا می شود، از این کتاب ها به عنوان برترین کتاب های سیاسی سال پیش نام برد: 

- «موشی با کلاه» نوشته گوین نایت؛ این کتاب که نخستین تجربه نویسنده اش نیز هست به بررسی فرهنگ تبهکاران در منچستر، گلاسکو و لندن پرداخته و افرادی را که می خواهند به این گروه ها بپیوندند تحلیل می کند. گروه داوری این کتاب را یک کتاب تاثیرگذار که خیلی ساده منتشر شد و مخاطبان زیادی به دست آورد نامید. 

- «جنگ تریاک» نوشته جولیا لوول ؛ این کتاب به یک دوره تاریخی در روابط چین و بریتانیا می پردازد و نشان می دهد که چگونه یک جنگ انتزاعی، کوچک، چالشی و کثیف توانست بنیاد عدم اعتماد غرب نسبت به آسیا را با عنوان «خطر زرد» ایجاد کند و در چین نیز زیربنای اسطوره مدرن را شکل بدهد. گروه داوری این کتاب را ارایه کننده دانشی عمیق درباره چین دانسته است. 

- «بازار سیاه: دزدهای سایبری و شما» نوشته میشا گلنی؛ کتابی بر مبنای تحقیقات روزنامه نگارانه درباره زندگی با جرایم سایبرنتیک و ظرفیت های ایجاد چالش و هرج و مرج از این طریق است. گروه داوری این کتاب را اثری منحصر به فرد برای بیان و دراماتیزه کردن اسرار ناشناخته در این حوزه نامیده است.

- «مردگان به پا می خیزند» نوشته توبی هارندن؛ این کتاب درباره حضور 6 ماهه ارتش ولز در نبردهای خونین استان هلمند افعانستان در سال 2009 است. به گفته گروه داوری اما این کتاب بسیار فراتر از این است و تصویری از سربازان زیر آتش را ارایه می کند و به این وسیله شخصیت ویژه تاریخی را به ثبت می رساند.

- «مردمی که تاریکی را می خورند: سرنوشت لوسی بلکمن» نوشته ریچارد لیودی پری ؛ کتابی تحقیقی درباره مرگ لوسی بلکمن دختری از طبقه متوسط انگلیس است که در سال 2000 برای زندگی راهی ژاپن می شود و قربانی مردی می شود که در کار مواد مخدر و ربودن زنان است. ماجراهایی که پس از ناپدید شدن او ایجاد می شود نشان دهنده تفاوت های فرهنگی دو فرهنگ بریتانیایی و ژاپنی است. 

- «زیبا و دوزخی: زندگی هند جدید» نوشته سیدارتا دب؛ کتابی که به زیبایی نوشته شده و لایه های پیچیده و متفاوت طبقاتی در هند را عیان می سازد. این کتاب نشان می دهد که چگونه سرمایه داری جهانی و بازار خونین آزاد بر زندگی مردم هند اثر گذاشته است. گروه داوری این کتاب را گزارشی که روح آثار اورول را در خود نهفته دارد نامیده است.

اين جوايز به نويسندگاني تعلق مي گيرد كه سنت جورج اورول در نوشتن آثار سياسي به عنوان هنر را تداوم بخشیده باشند. به برنده هر بخش يك جايزه 3 هزار پوندي و يك لوح يادبود تعلق مي گيرد.

برنده نهایی 23 ماه می (3 خرداد) معرفی می شود.




نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها