شنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۱
همه چیز درباره‌ی «سرگذشت سینما در ایران»

«سرگذشت سینما در ایران» اثر «گیسو فغفوری» منتشر شد. این کتاب از مجموعه‌ی «فرهنگ و تمدن ایرانی» است که هدف از آن آشنایی نوجوانان با سرگذشت هنرها و علوم مختلف در ايران از گذشته تا كنون است. فغفوری در این اثر سینما را از آغاز پیدایش تا ورودش به ایران و رشد آن در کشورمان را مورد بررسی قرار داده است.

ایبنا نوجوان: مجموعه‌ی «فرهنگ و تمدن ایرانی» به سرگذشت فرهنگ، علم و هنر در ایران می‌پردازد. در نگارش این مجموعه‌ی هفت جلدی، هفت نویسنده با توجه به تخصص‌شان به یکی از شاخه‌های هنر و علم پرداخته‌اند.

«سرگذشت موسیقی» را عزت‌الله الوندی، «سرگذشت نمایش» را رضا آشفته، «سرگذشت شعر» را علی‌اصغر سیدآبادی، «سرگذشت نجوم» را شکوه حاجی نصرالله، «سرگذشت نقاشی» را پرویز براتی و «سرگذشت ادیان ایران» را آرمان آرین نوشته‌اند.

«سرگذشت سینما در ایران» نیز اثر «گیسو فغفوری» است که خودش هم مدتی است در زمینه‌ی فرهنگ و سینما فعالیت دارد.

او در این اثر از تولد سینما در فرانسه تا سینمای ایران در دهه‌ی 70 را مورد بررسی قرار داده و به نوجوانان معرفی کرده است.

فغفوری در گفت‌و‌گو با ایبنا نوجوان درباره‌ی این اثر خود گفت: این کتاب را در 12 فصل تنظیم کرده‌ام. فصل نخست در کافه‌ای می‌گذرد که برادران لومیر نخستین فیلم خود را نمایش می‌‌دهند. فصل‌های بعدی کتاب درباره‌ی ورود سینما به ایران، نخستین دوربین فیلمبرداری در ایران، نخستین سینمای تهران و نخستین فیلم‌های ایرانی است. رونق فیلم فارسی، تولد سینمای متفاوت و سینمای سیاسی فصل‌های دیگر این کتاب‌اند.

این نویسنده در ادامه گفت: به سینمای دوره‌ی پس از انقلاب اسلامی هم در فصل‌هایی با نام‌های سینمای سرگردان، سینمایی دیگر، تولد دوباره و درخشش نسل جنگ پرداخته‌ام.

نویسنده‌ی «سرگذشت سینما در ایران» درباره‌ی منابعی که برای نگارش این کتاب استفاده کرده توضیح داد: از منابع زیادی مانند کتاب‌های مشهور و معتبر این حوزه مثل تاریخ سینمای جمال امید استفاده کردم. هم‌چنین از دوره‌های مجله‌ی فیلم و بولتن‌های جشنواره‌ها به خصوص برای دوره‌ی بعد از انقلاب استفاده کردم. گفت‌وگوهایی که در مقاطع مختلف با مدیران فرهنگی و سینماگران داشتم و در برخی رسانه‌ها منتشر شده‌اند هم از مورد استفاده‌ام قرار گرفتند. در پایان کتاب فهرست همه‌ی منابع آمده است که بچه‌ها می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

از آن‌جا که مخاطب این کتاب نوجوانان هستند، گیسو فغفوری برای نگارش آن نکاتی را مدنظر داشته است. او دراین‌باره توضیح داد: در ابتدای نگارش این کتاب نمی‌دانستم مخاطبم چه چیزهایی درباره‌ی تاریخ سینمای ایران می‌دادند و چه چیزهایی نمی‌داند. چه بخش‌هایی از تاریخ سینما برایش جذاب است و چه بخش‌هایی نیست و در مجموع نیازمند دانستن چه نکاتی است. با توجه به این ملاحظات نگران بودم که در پردازش و انتقال اطلاعات اشتباهی رخ دهد.

این نویسنده ادامه داد: با توجه به این موضوعات سعی کردم تا جایی که ممکن است از اصطلاحات سینمایی استفاده نکنم و به زبان ساده بنویسم. قبل از شروع به نوشتن هم از شیوه‌نامه‌ای استفاده کردم که راه گشا بود. پس از اتمام نگارش، کتاب توسط یکی از منتقدان سینما بررسی شد که پیشنهاداتش برای بهتر شدن کتاب موثر بود.

گیسو فغفوری در پایان گفت: «سرگذشت سینما در ایران» نخستین کتاب من در این حوزه است. امیدوارم کتاب بخش کوچکی از اشتیاق نوجوانان نسبت به سینما را پاسخ دهد و نکته‌هایی هرچند کوچک درباره‌ی تاریخ صدساله‌ی سینمای ایران را برایشان بازگو کند.

«سرگذشت سینما در ایران» را انتشارات افق در 120 صفحه و با قیمت 4800 تومان منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها