کتابخانه درجه يک «علامه رفيعي» نخستين کتابخانه شهرستان قزوين است و اغلب اعضاي آن افراد مسناند؛ افرادي نظير مسعود هاشميان متولد سال 1313 كه سابقه 31 سال عضويت در اين کتابخانه را دارد.-
وي در ادامه ميگويد: اين کتابخانه از سابقه طولاني برخوردار است و اغلب مراجعان آن مسناند و در واقع، ثبتنام رايگان افراد مسن و اعضاي قديمي کتابخانه، خدمتي است که اين کتابخانه ميتواند براي آنها ارايه دهد.
حاجيفتحعلي درباره منابع مکتوب اين کتابخانه اظهار ميكند: اين مجموعه فرهنگي داراي 32 هزار و 500 نسخه کتاب است که 125 نسخه از آنها به زبانهاي لاتين، لاروس و بريتانيا نوشته شدهاند. شماري از کتابهاي اين کتابخانه آثار نفيس و نادري از نسخ خطي و آثار چاپ سنگياند.
وي ميافزايد: محمود لالوها، مدير کل کتابخانههاي عمومي استان قزوين، برنامهاي با هدف حفظ و نگهداري از آثار چاپ سنگي و نسخ خطي و ايجاد مکاني مناسب براي بازديد عموم از اين آثار در کتابخانه علامه رفيعي تعيين شده که اکنون اين برنامه در مرحله مقدماتي است.
اين كتابدار ميگويد: طبق آمار، تعداد اعضاي عضو اين کتابخانه در سال 1390 نسبت به سال 1389 رشد پنج درصدي داشته است و منابع مکتوب هم افزايش يافتهاند.
مسوول کتابخانه علامه رفيعي در پاسخ به اين سوال که «آيا کتابخانه علامه رفيعي داراي بخش مستقل کودک است؟» بيان ميكند: اين بخش کتابخانه بهطور کامل راهاندازي نشده است. البته تعداد اعضاي کودک اين کتابخانه هم زياد نيست.
وي با بيان اينکه مخزن اين کتابخانه به شکل ديويي است و با سيستم مکانيزه اداره ميشود، تشريح ميكند: اين مکان داراي سالن مطالعه براي استفاده از کتابهاي مرجع، سالن اجتماعات، آرشيو نشريات، نرمافزار نمايه نشريات، خدمات اينترنت، کافينت، نرمافزار دهخدا و نرمافزارهاي كتابخانهاي «ايلا» و كتابخانه ملي است.
حاجيفتحعلي درباره برگزاري مسابقات در کتابخانه علامه رفيعي ميگويد: در اين کتابخانه نيز مانند ساير کتابخانههاي عمومي مسابقات کتابخواني و نويسندگي برگزار ميشوند.
وي با اشاره اهداي کتاب از سوي مراجعان به كتابخانهها بيان ميكند: اهداکننده کتاب به ازاي هر سه کتاب از کتابخانه علامه رفيعي، يک کتاب هديه ميگيرد و افرادي که تعداد زيادي کتاب اهدا ميکنند، ثبتنام آنان در کتابخانه رايگان انجام ميشود.
کتابخانه علامه رفيعي در مرکز شهرستان قزوين قرار دارد و ساعات کار آن هر روز از 7 و 30 دقيقه صبح تا ساعت 20 است.
نظر شما