نام «کارل اسپیتلر»، «آنتونی ترولوپ»، «رابرت پن وارن»، «دانیل دوفو»، «واسیلی ژوکوفسکی»، «لوسی ماد مونتگمری» و «ویلا کاتر» در تقویم ادبیات با چنین روزی گره خورده است.-
کارل اسپیتلر
کارل اسپیتلر شاعر سوییسی در چنین روزی در سال 1845 دیده به جهان گشود. وی در سال 1863 وارد دانشگاه زوریخ شد تا در رشته حقوق تحصیل کند. از آثار وی می توان به «پرومتئوس و اپیمتئوس»، «هفت افسانه هستی» و «پروانه ها» اشاره کرد. وی در سال 1919 موفق شد تا جایزه نوبل ادبیات را از آن خود کند. این چهره برجسته در سال 1924 درگذشت.
آنتونی ترولوپ
آنتونی ترولوپ از موفق ترین نویسندگان انگلیسی عصر ویکتوریا، در چنین روزی در سال 1815 در لندن دیده به جهان گشود. او بهترین داستان های خود را در بستر شهری خیالی در انگلستان به نام «بارست شایر» خلق كرد . برخی از کارهای دوست داشتنی او در ژانر سیاسی، اجتماعی و برخی با موضوع های دیگر خلق شده است. وی توانست تصویری واقع گرایانه از جامعه خود ترسیم کند. ترولوپ همراه مادر و خواهرش پس از مرگ پدر به بلژیک و سپس آمریکا رفت تا فقر و تنگدستی را از خانواده اش دور کند اما موفق نشد و پس از 15 سال سرگردانی به انگلستان باز گشت و بلافاصله اقدام به نشر کتابی با عنوان «اخلاقیات محلی آمریکایی ها» کرد که با موفقیت همراه شد و خانواده تا حدی از فقر خلاص شدند. موفقیت ادبی وی با انتشار چهارمین رمانش با عنوان «نگهبان» آغاز شد. اما سیر موفقیت اش در اینجا متوقف نشد و با انتشار «روزنگار بارست شایر»، «خانه ای کوچک در آرلینگتون» و «آخرین روزنگار بارست» ادامه یافت.
وی در طول زندگیش بیش از 40 رمان، مقاله، سفرنامه و داستان کوتاه خلق کرد که «فرزندان دوک»، «نخست وزیر» و «می توانی او را ببخشی؟» از جمله آنهاست. این نویسنده برجسته در ششم دسامبر 1882 در زادگاهش لندن دیده از جهان فروبست.
رابرت پن وارن
رابرت پن وارن داستان نويس، شاعر و اديب برجسته آمريكايي ،در چنین روزی در سال ۱۹۰۵ در ايالت كنتاكي آمريكا ديده به جهان گشود. مادرش زني فرهيخته بود كه به تدريس در دبستان اشتغال داشت و پدرش بانكداري شعردوست بود كه شخصيتي گوشه گير داشت. «وارن» چه در دوران كودكي و چه بزرگسالي تابستان ها را در مزرعه پدربزرگش مي گذراند؛ خانه اي آرام با دنيايي از كتاب. وی در سال ۱۹۸۶ عنوان بهترين شاعر ايالات متحده را از آن خود كرد. او در سال ۱۹۴۶ رماني با نام «همه مردان پادشاه» را نوشت كه به زعم بسياري بهترين اثر ادبي او است و توانست براي او جايزه ادبي پوليتزر را به ارمغان بیاورد. در سال ۱۹۲۹ «وارن» نخستين اثرش با نام «جان براون» را تحت تاثير آثار «تي.اس.اليوت» در باب زندگي و سياست به رشته تحرير درآورد و پس از آن در سال ۱۹۳۹ نخستين رمانش با عنوان «شب رو» را با موضوع جنگ تنباكو بين شركت هاي بزرگ دخانيات و كشاورزان مستقل به رشته تحريه درآورد، پس از این رمان بود که او «همه مردان پادشاه» خلق کرد.
«پشت دروازه هاي بهشت» و «جايي براي رفتن» از ديگر آثار داستاني او است. او در سال ۱۸۹۶ به عنوان «ملك الشعرا» ملقب شد. از ديگر آثار او مي توان به «درك شاعري»، «درك داستاني»، «به دختري كوچك»، «برادر اژدها» و... اشاره كرد. اين نويسنده بزرگ در ۱۵ سپتامبر ۱۹۸۹ پس از مدت ها مبارزه با سرطان ديده از جهان فروبست.
دانیل دوفو
دانیل دوفو رمان نویس انگلیسی در چنین روزی در سال 1731 دیده از جهان فروبست. وی در سال 1660 در لندن به دنیا آمد بصیرت او نسبت به طبیعت نوع بشر و پرداختن او به جزییات واقعگرایانه، داستان هایش را حقیقی جلوه می داد. علاقه بسیار او به ماجراجویی و مسافرتهای دوردست در کتاب «تاریخچه حقیقی» دزدان دریایی او و با آمیختن تخیلات با واقعیات تاریخی انعکاس یافتهاست. او در سال ۱۷۱۹ رمان رابینسون کروزوئه را به رشته تحریر در آورد که با آن توانست به شهرت برسد و لقب «پدر رمان انگلیسی» را از آن خود کند. دفو آخرین رمانش را به نام «رکسانا» در سال ۱۷۲۴ نوشت. او بیش از 500 کتاب و مقاله در موضوع های مختلف خلق کرده است.
واسیلی ژوکوفسکی
واسیلی ژوکوفسکی شاعر و نویسنده مشهور روس در چنین روزی در سال 1852 دیده از جهان فروبست. وی در سال 1783 میلادی به دنیا آمد. وی یکی از پیشتازان شعر روسی در دهه 1810 است. آثار او عمدتا محلی و فولکلور است . ترجمه هومر به روسی عنوان مهمترین اثر اوست.
لوسی ماد مونتگمری
لوسی ماد مونتگمری نویسنده کانادایی در چنین روزی در سال 1924 دیده از جهان فروبست. وی در نوامبر 1874 در شهر نیولندن جزیره پرنس ادوارد دیده به جهان گشود. مجموعه رمان های «آن شرلی در گرین گیبلز» که در سال 1908 منتشر شد، کتاب پرفروش این نویسنده و یکی از پروفروشترین کتاب های جهان شد و برای وی شهرت بسیار کسب کرد. مونتگمری ۲۰ رمان و ۵۰۰ داستان کوتاه و شعر منتشر کرد و آثار، خاطرات و نامههای این نویسنده، هنوز توسط علاقه مندان و دانشگاهیان در سراسر جهان، خوانده و تدریس میشوند.
ویلا کاتر
ویلا کاتر نویسنده آمریکایی در چنین روزی در سال 1947 دیده از جهان فروبست. وی در سال 1873 در ویرجینیا دیده به جهان گشود. وی موفق شد جایزه پولتیزر را از آن خود کند. این نویسنده آمریکایی بیشتر شهرت خود را از طریق خلق رمانهایی به دست آورد که به زندگی نخستین مهاجرین اروپایی ساکن در ایالات غربی آمریکا میپرداختند و از شیوه های زندگی در دشتهای بزرگ حکایت داشتند. کتاب هایی مانند «اوه پیشگامان!»، «آنتونیای من»، و «نغمهٔ لارک» از دیگر آثار او به شمار میآیند. در سال ۱۹۲۳ او به خاطر نگارش رمان «یکی از ما»، موفق به دریافت جایزه پولیتزر شد. نخستین رمان مفصل او، «پل الکساندر» نموداری از کوششهای مداوم و مرارت های شبانه روزی او، به سوی شهرت و موفقیت به شمار میآید. این کتاب با توجه بسیاری از نویسندگان آن عصر روبه رو شد.
همچنین در چنین روزی ، کتابخانه کنگره آمریکا در سال 1800 ساخته شد. بسیاری از مجموعه کتاب های اصلی این کتابخانه در جنگ سال 1812 از بین رفت و پس از آن توماس جفرسون در سال 1815 تعداد 6.487 جلد کتاب به این کتابخانه فروخت. پس از آن در اواسط قرن نوزدهم کتابخانه کنگره از لحاظ ساختمان و تعداد کتاب بسیار رشد کرد.
نظر شما