جمعه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۰:۰۰
احداث 26 باب كتابخانه در استان گلستان

مديركل اداره ارشاد استان گلستان برنامه‌هاي اين استان برای گسترش و توسعه كتابخانه‌ها و افزايش سرانه مطالعه را تشریح کرد و گفت: براي اين‌كه سرانه مطالعه افزايش يابد، بايد كتاب‌ها را بهتر به مردم معرفي كرد.-

غلامرضا منتظري در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، درباره فعاليت‌هاي صورت گرفته در استان گلستان براي افزايش سرانه مطالعه گفت: از جمله مهمترين برنامه‌هاي سال جاري اين استان مي‌توان به احداث 26 باب كتابخانه در سطح استان اشاره كرد. رويكردي كه براي اين كتابخانه‌ها در نظر داريم، احداث آن در مناطق محروم و نيمه برخوردار است.

وي با بيان اين‌كه زمان براي ساخت اين كتابخانه‌ها تا پايان برنامه پنجم توسعه است، عنوان كرد: سال گذشته عمليات اجرايي شش باب از اين كتابخانه‌ها آغاز شد كه ساخت دو باب آن به پايان رسيده و تنها تجهيز آن ها مانده است. اين كتابخانه‌ها در سال جاري افتتاح مي‌شوند. عمليات عمراني چهار باب كتابخانه نيز امسال آغاز مي‌شود كه در نظر داريم تا پايان امسال، تعداد 10 كتابخانه‌ را به بهره‌برداري برسانيم.

مدير كل اداره ارشاد استان گلستان از ديگر برنامه‌هاي توسعه كتابخواني در اين استان به ايجاد كتابخانه‌هاي روباز اشاره كرد و گفت: اين كتابخانه‌ها در مكان‌هاي پر تردد استان مانند فرودگاه، بيمارستان‌ها و ايستگاه‌هاي اتوبوس ايجاد مي‌شود و افراد مي‌توانند از زمان‌هاي انتظار خود استفاده و كتاب‌هاي اين ايستگاه‌ها را مطالعه كنند.

منتظري با تاكيد بر اين‌كه براي افزايش سرانه مطالعه بايد ابتدا كتاب را به مردم معرفي كرد، درباره تبليغات كتاب در اين استان اظهار كرد: برنامه ای را با همكاري اداره كل كتابخانه‌ها و صدا و سيماي استان در دست اجرا داريم كه در اين برنامه، صدا و سيماي استان هر هفته يك كتاب را معرفي مي‌كند. اين كتاب‌ها گاهي با موضوعات مشخص مانند عفاف و حجاب، نماز و نيايش و ساير موضوعات مورد نياز جامعه معرفي مي‌شوند و بيشتر به معرفي تازه‌هاي نشر در گروه‌هاي سني گوناگون اختصاص دارند.

وي با بيان اين‌كه طرح «كتاب در آيينه انديشه‌ها» از سال گذشته همزمان با نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران آغاز شده است، گفت: در اين طرح، هر فردي در هر گروه سني نظر خود را درباره كتاب در يك جمله مي‌نويسد و اين جملات تفكيك و در گروه‌هاي سني مختلف منتشر مي‌شوند. البته ممكن است تمام اين جملات زيبا نباشد اما تفكر افراد براي نوشتن جمله‌اي درباره كتاب داراي ارزش است و تمام آن‌ها با ويرايش منتشر مي‌شوند.

مديركل اداره ارشاد استان گلستان تشويق فصلي كتابخوان‌هاي برتر را از ديگر برنامه‌هاي استان گلستان در حوزه توسعه كتابخواني دانست و افزود: براي اين طرح در پايان هر فصل از ميان مراجعان به كتابخانه‌هاي عمومي، كتابخانه‌هاي دانشگاه‌ها، مدارس و مساجد، افرادي را كه تعداد دفعات بيشتري به كتابخانه مراجعه كرده‌اند و افرادي را كه تعداد كتاب‌هاي بيشتري مطالعه كرده‌اند، انتخاب و در يك گردهمايي با دعوت از چند چهره شناخته شده در حوزه كتاب از اين افراد تجلیل مي‌كنيم.

وي همچنین به طرح معرفي تازه‌هاي كتاب در مراكز دانشگاهي اشاره كرد و گفت: برای اجرای اين برنامه، دو دانشگاه علوم پزشكي و دانشگاه گلستان اعلام آمادگي كردند و پس از اين‌كه كتاب‌ها را براي مدتي در معرض ديد دانشجويان قرار دادند، به كتابخانه همان دانشگاه منتقل شدند و در دسترس دانشجويان قرار گرفتند.

منتظري افزود: ايجاد دو غرفه در كتابخانه‌هاي عمومي پيشنهاد شده است كه منتظر توافقات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در آن زمينه‌ايم. ايجاد غرفه كتاب‌هاي مفاخر ملي مانند كتاب قانون ابن‌سينا يا جبر خوارزمي، آثار ميرفندرسكي و ميرداماد نيز جزو اين آثار به شمار مي‌آيد. از ديگر غرفه‌هايي كه پيشنهاد برپايي آن را مطرح كرده‌ايم، غرفه نمايش آثار نوقلمان و پژوهشگران استان گلستان است كه هنوز به مرحله اجرا نرسيده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط