یکشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۴
هزاران تونسی به مطالعه خيابانی روي آوردند

خيابان «الحبيب بورقيبة» در مركز شهر تونس (پايتخت تونس) ميزبان هزاران تونسی بود كه هر يك در گوشه و كنار آن خيابان مشغول مطالعه كتابی بودند.-

به گزارش خبرگزاری كتاب ايران (ايبنا) به نقل از الجزيره، خيابان «الحبيب بورقيبة» در مركز پايتخت تونس، كه چند روز قبل شاهد تظاهرات گسترده مردمی بود، ميزبان شهروندان تونسی در رده‌های مختلف سنی شد كه در پياده‌روها و قسمت‌های مختلف اين خيابان به مطالعه مشغول بودند و برخی به يكديگر هديه نیز می‌دادند؛ این هدايا چيزی جز كتاب نبود.

تعداد بسياری از دانشجويان، فرهنگیان و چهره‌های هنری و ادبی معروف تونسی، از ساعت 5 عصر  چهارشنبه 18 آوريل (30 فروردين) در اين خيابان گردهم آمدند تا در كنار هم كتابی ورق بزنند و مطالعه كنند. 

كتابفروشی‌ها در اين روز كتاب‌های خود را با تخفيف‌های ويژه به مردم عرضه كردند و همه مشغول مطالعه كتاب‌های مختلفی از داستان كودكان، رمان، كتاب‌های دينی، سياسی، فكری، زندگینامه و حتی كتاب‌های ورزشی و هنرهای رزمی شدند. همه نوع كتاب در زمينه‌های مختلف در عصر چهارشنبه در آن خيابان وجود داشت و خوانندگان آن‌ها تا پاسی از شب و زير نور شمع مشغول مطالعه اين كتاب‌‌ها بودند. 

سه ماه پيش، يعنی روزی كه وزارت فرهنگ تونس برای دومين بار اعلام كرد تاريخ برگزاری نمايشگاه بين‌المللی كتاب تونس به تأخير می‌افتد، اعضای مركز «ناس الديكامرون» وابسته به مركز فرهنگی ابن خلدون تونس، تاريخ رسمی برپايی اين نمايشگاه را به عنوان روز گردهمايی مردمی برای كتاب اعلام كردند.

بر همين اساس، اعضای اين مركز قصد خود را برای توزيع صدها كتاب رايگان بين شهروندان در خيابان اعلام كردند و اين پيشنهاد در پايگاه‌های اينترنتی هم مطرح شد و بازتاب‌های گسترده‌ای در بين مردم یافت. 

عصر آن روز، خيابان مملو از كسانی بود كه هريك با در دست داشتن كتابی و با نشستن در پياده‌روی خيابان و به دور از هر همهمه و فريادی، در آرامش مشغول مطالعه بودند.

اين نخستين بار در تاريخ تونس بود كه شهروندان تونسی برای «كتاب» دور هم جمع می‌شدند، نخستين بار بود كه كتاب‌هايی به رايگان بين مردم توزيع شد و نظارتی بر محتوای آن‌ها نبود و مطالعه‌ای آزاد انجام شد كه گويای تنوع فرهنگی و ايدئولوژيكی تونسی‌ها در سايه همزيستی زيبای بين آنان بود. در اين ميان برخی كتاب‌های ماركس را می‌خواندند و برخی به قرائت قرآن كريم مشغول بودند، برخی شكسپير می‌خواندند و برخی ديگر آثاری از اديبان عرب و تونسی را مطالعه می‌كردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها