سه‌شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰
آخرین نبرد

ايبنا - خواندن يك صفحه ازيك كتاب را مي توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه اي ازاكسير دانايي، لحظه اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و..

فرهاد و آنتوانت 

شکست "کراسوس"‌برای رومی‌ها قابل‌ هضم نبود. سزار پس از گرفتن اجازه‌ی حمله به شرق از مجلس سنا سپاه خود را تدارک دید؛ ولی در 24 ق.م کشته شد وبرنامه حمله به ایران به تعویق افتاد. "آنتوانت" جانشین سزار مامور حمله به شرق گردید. در اولین نبردها در حوالی سوریه پیروزی محدودی نصیب آنتوانت شد تا با این پیروزی به فکر عبور از فرات بیافتد. 

او همکاری ارمنی‌ها را دیر پذیرفت و چون به علت توقف در مصر به خاطر عیاشی با "کلوپاتر" ملکه‌ی مصر زمان را از دست داده بود،‌ در این فرصت ایرانی‌ها استحکامات دفاعی مناسبی در ساحل فرات و شمال ایجاد کرده بودند. 

اتفاقات به سود ایرانی‌ها و به ضرر رومی‌‌ها رقم خورد. درگیری سنگینی روی داد و با پیروزی موقت، رومی‌ها شب را در 160 کیلومتری ارومیه فعلی اردو زدند. روز بعد رومی‌ها در اولین حمله تلفات سنگینی دادند و سرانجام وادار به عقب نشینی شده و با به جای گذاشتن وسایل خود سه روز بدون درگیری فرار می‌کردند. 

روز چهارم نبرد سختی درگرفت که منجر به از هم پاشیده شدن کامل سپاه روم شده و "آنتوانت" از حاشیه (ارس) به طرف ارمنستان و فینیقیه فرار کرد و نهایتاً شکست سختی از طرف ایران تازه به قدرت رسیده در آذربایجان به رومی‌ها وارد شد. این شکست موجب تردید رومی‌ها در باور کردن داستان‌های اسکندر نیز گردید. فرهاد چهارم پس از این که 32 سال بیرق رومی‌ها را در دست داشت، در مقابل رفتار صلح‌طلبانه‌ی "اگوستوس" امپراطور روم آن را به رومی‌ها تحویل داد که موجب برگزاری جشن‌های محلی در روم گردید.

صفحه 40/ آخرین نبرد/ تالیف مشترک مجتبی جعفری و علی غفوری/ انتشارات سوره سبز/ سال 1390/ 309 صفحه/ 8800 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها