اين كتابخانه سال 1997 پروژه كتابخانه ديجيتال گاليكا را راهاندازي كرد. سالي پس از سال ديگر گاليكا با تخصيص بودجههاي انبوه توسعه يافت و اكنون 320 هزار كتاب، 36 هزار نقشه، 19 هزار و 462 نسخه دست نويس، 410 هزار عكس، 830 هزار روزنامه و مجله و یک ميليون و 600 هزار سند متفرقه الكترونيكي در اختيار كاربران قرار داده است.
سال گذشته ميلادي 9 ميليون و 560 هزار كاربر از سراسر دنيا از اسناد فرانسوي زبان پايگاه ديجيتالي 150 ميليون صفحهاي گاليكاي كتابخانه ملي فرانسه استفاده كردهاند.
آرنو بوفور، مدير خدمات و شبكههاي كتابخانه ملي فرانسه در كنفرانسي مطبوعاتي در نمايشگاه كتاب پاريس 2012 اعلام كرد ميزان بازديد از گاليكا در سال 2011 هم 25 درصد نسبت به سال 2010 افزايش يافته است.
دني بروكمن معاون برونو راسين رييس كتابخانه ملي فرانسه هم گفت: ما كارمان را بر اساس ساختار منسجمي كه حفاظت و گسترش فرهنگ را در كنار يكديگر به پيش ببرد، ادامه ميدهيم. اعداد و ارقام به دست آمده از ميزان مطالعه هم به طور خاص تكيهگاه اصلي ما براي پيشبرد اهدافمان خواهد بود.
موضوع هایي چون زبان فرانسه، تاريخ و ادبيات كودك از موضوع های اصلي سال 2012 كتابخانه ديجيتالي گاليكا هستند و كاربران ميتوانند به دلخواه آثاري اعم از دست نوشته، طراحي، عكس و نقشههاي كمياب درباره موضوع های مورد نظرشان را در این مجموعه پيدا كنند. امسال براي نخستين بار هم 150 كتاب از ژانويه 2012 (دي ماه 90) با فرمت e-pub در اختيار كاربران گذاشته شدهاند.
از بين تازههاي 2012 هم ميتوان به ديجيتالسازي 130 هزار قطعه پول يوناني و تهيه تصاوير سه بعدي از آثاري چون عروسك، لباس، ماكت، صحافي، جامهاي شيشهاي و مانند آن اشاره كرد.
امروز حدود 41 كتابخانه بزرگ آثارشان را همراه با كتابخانه ملي فرانسه بر روي پايگاه گاليكا ارایه كردهاند. مركز سمعي و بصري تمدن ترويا، ميراث فرهنگي ديجيتالي بسانسون، مركز فرهنگي ايرلند همراه با مركز ملي هنرهاي نمايشي مونپليه به تازگي آثارشان را به گنجينه عظيم گاليكا افزودهاند.
امسال هم خدمت جديدي به نام «گاليكا اينترا موروس» ارایه شده كه به وسيله آن كاربران به منابعي دسترسي می یابند كه حقوق شان همچنان در اختيار مؤلفانشان هستند. با اين حال كاربران امكان دسترسي به این منابع و استفاده از آنها را از سوي كتابخانه ملي فرانسه به دست می آورند.
بسته نرمافزاري گاليكا براي نصب بر روي كتابخوانهاي الكترونيكي آي-پد و گوشيهاي هوشمند، عرضه امكانات پيشرفته براي زوم روي اسناد گوناگون گاليكا، ارایه موتور جستجوي تازهاي از سوي شركت اگزاليد براي يافتن نتايج بهتر، ابهامزدايي و ارایه پيشنهادهاي ياريدهنده براي كاربران از پروژههاي در دست انجام كتابخانه گاليكا براي سال جديد ميلادي هستند.
پايگاه چهارزبانه اينترنتي گاليكا به زبانهاي فرانسه، انگليسي، اسپانيايي و پرتغالي به آدرس gallica.bnf.fr براي استفاده كاربران در دسترس است.
نظر شما