چهارشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۱:۱۹
24 مادر قصه‌گو به فينال مسابقه قصه‌گويی راه يافتند

داوران در آخرين مرحله داوري جشنواره مادران قصه‌گو كه امروز(17 اسفندماه) در فرهنگسراي انقلاب برگزار شد، از ميان 24 قصه‌گوي راه‌يافته به مرحله نهايي، سه مادر را به عنوان قصه‌گويان برگزيده معرفي خواهند كرد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نخستين دوره‌ جشنواره مادران قصه‌گو از آبان‌ماه سال جاري آغاز شد، شركت‌كنندگان در اين جشنواره پس از برپايي يك دوره آموزشي، در هر منطقه به رقابت پرداختند و در نهايت پنج نفر از هر منطقه براي داوري مقدماتي اين جشنواره معرفي شدند.

از ميان نفرات راه‌يافته به دوره‌ مقدماتي، 24 نفر به مرحله نهايي راه يافتند. رقابت در مرحله نهايي از صبح امروز (17 اسفندماه) در فرهنگسراي انقلاب آغاز شد و تا ساعت چهار عصر ادامه داشت.
 بر اساس امتيازدهي داوران از ميان اين افراد، سه قصه‌گوي برتر انتخاب مي‌شوند و در اختتاميه اين جشنواره از آن‌ها تقدير خواهد شد.

داوري نهايي در اين جشنواره برعهده مصطفي رحماندوست ـ نويسنده و كارشناس ادبيات كودك و نوجوان ـ سپيده خليلي ـ نويسنده، مترجم و روان‌شناس كودك ـ و مريم نشيبا ـ قصه‌گوي كودك و نوجوان ـ بود.

جعفر رئيسيان‌زاده، دبير اين جشنواره، گفت:مهم‌ترين هدف از برگزاري جشنواره مادران قصه‌گو، زنده‌ نگه‌داشتن فرهنگ قصه‌گويي است كه در نهايت باعث گرايش كودكان و نوجوانان به كتابخواني مي‌شود.
 
مصطفي‌ رحماندوست با بيان اين‌كه در دنيا ثابت شده كه قصه‌گويي مدرن باعث گسترش مطالعه مي‌شود، عنوان كرد: اين اتفاقي است كه بايد رخ مي‌داد و اكنون شهرداري متولي برگزاري جشنواره‌اي شده است كه اين هدف را دنبال مي‌كند و من در مرحله نخست به جاي اين‌كه بخواهم بگويم اين افرادي كه در جشنواره شركت كرده‌اند در سطح خوب يا بدي قرار دارند، اميدوارم اين جشنواره رشد پيدا كند.

وي افزود: دوست دارم اين جشنواره به صورت مد اجتماعي درآيد و از اين طريق خانواده‌ها به قصه‌گويي حساس شوند كه در نهايت اين اتفاق منجر به رشد كتابخواني و مطالعه در خانواده‌ها مي‌شود.

الهام عابديني نيز يكي از قصه‌گوهايي است كه به مرحله نهايي راه يافته است. وي با بيان‌ اين‌كه دختري چهار ساله به نام پرنيان دارد، گفت: من در دوران بارداري هميشه شعرها و قصه‌هايي را كه در دوران كودكي و در مهد كودك ياد گرفته بودم براي فرزندم مي‌خواندم و پس از متولد شدن او و از سن پنج ماهگي كتاب‌هاي شعر مربوط به گروه سني او را كه بيشتر از ميان آثار شكوه قاسم‌نيا و ناصر كشاورز، انتخاب مي‌كردم، برايش مي‌خواندم و او تصاوير كتاب‌هاي را نگاه مي‌كرد.

عابديني افزود: اين كتاب‌خواندن‌ها باعث شد فرزندم پس از اين‌كه توانست صحبت كند، 60 شعر را از حفظ بخواند، هم‌چنين درباره آموزش نيز از كتاب بيشتر تاثير مي‌گيرد تا از من كه مادر او هستم.

وي ادامه داد: به دليل تاثيراتي كه از داستان‌ها و كتاب‌ها ديدم، تصميم گرفتم از طريق اين جشنواره قصه‌گويي را به صورت جدي‌تري دنبال كنم و در اين جريان آموختم به جاي اين‌كه كتاب‌هاي آموزشي صرف را براي فرزندم انتخاب كنم، بهتر است كتاب‌هايي را انتخاب كنم كه نكات آموزشي را در متن خود و به صورت غير مستقيم دارند؛ زيرا بچه‌ها اين‌گونه بهتر ياد مي‌گيرند و از خواندن كتاب نيز لذت مي‌برند.

حبيبه آزادي نيز از ديگر مادران راه‌يافته به مرحله نهايي است. وي كه با دختر شش‌ساله‌اش «سوگند» به اين جشنواره آمده است، گفت: حدود 10 سال قبل بازيگر تئاتر بودم اما مدت‌هاست كه اين كار را كنار گذاشته‌ام و با شركت در اين جشنواره دوباره نوع ديگري از نمايش را تجربه كردم؛ زيرا كتاب‌هاي زيادي براي فرزندم مي‌خوانم و بيش‌تر ان‌ها را از كتاب‌هاي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان انتخاب مي‌كنم.

وي افزود: من براي برطرف كردن مشكلات روحي فرزندم برايش كتاب مي‌خوانم و سعي مي‌كنم كتاب‌هاي گروه سني بالاتر را برايش انتخاب كنم و آن را با روش  قصه‌گويي برايش بخوانم. اين كار به قدري بر او تاثير دارد كه بعد از خواندن قصه خودش نمايش آن را اجرا مي‌كند و گاهي به صورت في‌البداهه قصه مي‌سازد.

اختتاميه جشنواره مادران قصه‌گو از ساعت 19 تا 22 روز دوشنبه 22 اسفندماه در برج ميلاد برگزار و طي آن از سه قصه‌گوي برتر اين جشنواره تقدير خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها