الهام پاوهنژاد بازيگر سينما، تلويزيون و تئاتر اينروزها با عموهاي فيتيلهاي در مجموعه «خنده، گريه، يه قصه» بازي ميكند. با او درباره كتابخواني صحبت كردهايم. او معتقد است رسانههاي تصويري بايد زمينههاي مطالعه را در بچهها ايجاد كنند.-
وي با بيان اينكه هر قسمت از اين نمايش با يك پيشقصه آغاز ميشود، عنوان كرد: قصههايي كه در ابتداي سريال ميبينيد بر اساس مفاهيمي مانند دروغگويي، چاپلوسي صداقت و ... ساخته شده است.
اين بازيگر درباره تاثير قصهها و نمايشهاي ساخته شده بر اساس آثار داستاني، در كتابخوان شدن بچهها گفت: ميزان تمايل بچهها به مطالعه به اين بستگي دارد كه در خانواده تا چه اندازه به مطالعه تشويق شوند. متاسفانه بسياري از رسانههاي تصويري ذهن بچهها را تنبل كردهاند در صورتي كه به نظر من نمايشنامهها و رسانههاي تصويري بايد به صورتي باشند كه زمينههاي مطالعه را در كودكان ايجاد كنند.
پاوهنژاد اظهار كرد: بسياري از نمايشنامهها وجود دارند كه از قصههاي مهم و ايراني مانند داستانهاي عطار، داستانهاي مثنوي و مثلهاي ايراني الهام گرفته شدهاند و بچهها نيز با شنيدن اين قصهها و درك جذابيت آنها ممكن است به سراغ اين كتابها و داستانهاي بازنويسي شده آن بروند و اگر هم پيش از اينكه نمايش را ببينند داستان آن را در كتابها خوانده باشند آن قصه در ذهنشان ماندگار ميشود.
وي درباره علاقهاش به كتابخواني و نوشتن گفت: من خيلي كتاب و مطالعه را دوست دارم اما متاسفانه شرايط كاري كه دارم به من اجازه نميدهد كتابهاي زيادي مطالعه كنم و بيشتر مطالعاتم نيز در حوزه تخصصيِ فعاليتم است. به نوشتن هم علاقه دارم اما اين كار را در يك وبلاگ انجام ميدهم و اميدوارم روزي كه دخترم بزرگ شد، بتواند اين نوشتهها را بخواند و در زندگي از آنها استفاده كند.
پاوهنژاد با اظهار تاسف از پايين بودن آمار مطالعه در كشورمان، دراينباره گفت: آمار پايين مطالعه سطح درك بچهها را از مسايل كاهش ميدهد. فرهنگ مطالعه بايد از سنين پايين در زندگي فرد ايجاد شود و اين وظيفهاي است كه خانواده و معلم در كنار هم بايد انجام دهند.
نظر شما