سه‌شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۰
حضور نماينده‌ اتحاديه ناشران تهران در  كميته خريد كتاب

دبير اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران در دومين نشست فصلي هيات مديره اتحاديه و كارگروه‌ها و كميسيون‌هاي اين اتحاديه كه عصر روز گذشته (دوشنبه 15 اسفند) برگزار شد، با اشاره به فعاليت 18 ماهه هيات مديره اين اتحاديه، گفت: ارتباط و تعامل بسيار خوبي با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي انجام شده است و بر اساس آن قرار است نماينده‌اي از اتحاديه در هيات رسيدگي به تخلفات ناشران و كميته خريد كتاب حضور داشته باشد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، محمود آموزگار كه در جمع هيات مديره و اعضاي كارگروه‌ها و كميسيون‌هاي مختلف اين اتحاديه سخنراني مي‌كرد، گفت: در اين مدت 67 جلسه با حضور اعضاي هيات مديره برگزار شده است كه در اين ميان هفت جلسه به ساختار سازماني اتحاديه و دستورالعمل بخش‌هاي مختلف اتحاديه اختصاص داشت.

وي افزود: برگزاري نشست اختصاصي با وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و بيان مشكلات و مسايل مختلف ناشران و كتابفروشان يكي ديگر از فعاليت‌هاي اخير اتحاديه است.

آموزگار با اشاره به نظر مساعد وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ديدار اعضاي هيات مديره اتحاديه، اظهار كرد: وزير ارشاد قول مساعدي براي پيگيري مشكلات و مسايل مرتبط با ماليات كتابفروشان و ناشران داده است.

در ادامه اين نشست، رييس كميسيون آموزش اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران در سخناني با اشاره به گزارش عملكرد يكساله اين كميسيون گفت: اين كميسيون از چهار سال پيش فعاليت خود را بر اساس برنامه‌ريزي‌هاي بلند مدت و كوتاه مدت خود آغاز كرده است.

فتح‌الله فروغي افزود:‌ به تازگي بيست و پنجمين دوره آموزش كوتاه مدت صنعت نشر كشور به عنوان آخرين دوره سال 1390 برگزار شد كه دو تفاوت عمده با دوره‌هاي قبلي داشت.

وي با اشاره به تفاوت‌ دوره‌هاي اخير با ديگر دوره‌هاي آموزش كوتاه مدت صنعت نشر، اظهار كرد: پس از برگزاري پانزدهمين دوره آموزش، متوجه شديم كه افراد شركت‌كننده متفاوت‌تر از دوره‌هاي ديگر هستند و اغلب از فعالان اين صنف نيستند.

فروغي تصريح كرد:‌90 درصد فراگيران، افرادي بودند كه كميسيون فني اتحاديه صلاحيت آنان را براي دريافت جواز كسب بررسي و آنان را براي آموزش به كميسيون ارجاع داده بودند.

به گفته وي، برپايي دو كارگاه آموزش مديريت نشر با همكاري اتحاديه ناشران كشور آلمان نيز از ديگر دستاوردهاي اين كميسيون در سال جاري به شمار مي‌آيد و اميدواريم تعامل با ساير سازمان‌ها و نهادهاي بين‌المللي زمينه‌ساز برگزاري دوره‌هاي بين‌المللي بيشتري در اتحاديه شود.

پس از فروغي، مهدي كازني به نمايندگي از كميسيون حل اختلاف سخنراني كرد و گفت: در يكسال اخير، هفت جلسه در اين كميسيون برگزار و 10 پرونده از سوي اعضا بررسي شد و درباره پنج پرونده راي قطعي صادر شده است.

وي ادامه داد: فرم‌هاي كميسيون نيز به تازگي بازنگري شده است تا خلاءهاي اجرايي كه مورد سوءاستفاده‌هاي احتمالي طرفين قرار مي‌گرفت، اصلاح شود.

در بخش ديگر اين نشست، سيد رفيع احمدجواهري، عضو كميسيون فني اتحاديه گفت: در اين كميسيون مباحث مرتبط با جواز كسب پروانه نشر و آزمون بررسي مي‌شود و قرار است در هماهنگي با كميسيون آموزش اتحاديه تعاملاتي براي برگزاري بهتر آزمون‌ها اتخاذ شود.

وي افزود: در گذشته شرايط به گونه‌اي بود كه افراد براي دريافت سهميه كاغذ جواز نشر دريافت مي‌كردند اما خوشبختانه در سال‌هاي اخير اين سوءاستفاده رفع شده است و افرادي به سمت اين كار مي‌آيند كه علاقه​مند و دلسوز باشند.

محمدمهدي فخري‌زاده نيز به نمايندگي از كميسيون بازرسي پشت تريبون قرار گرفت و گفت: يكسال از آغاز فعاليت‌هاي اين كميسيون مي‌گذرد و در اين مدت برنامه‌هاي كوتاه مدت و بلند مدت بسياري براي كارهاي كميسيون تدوين شده است.

وي با بيان اين‌كه بازرسي از واحدهاي صنفي براي دريافت جواز كسب از جمله كاركردهاي كميسيون است، ادامه داد: يكي از مشكلاتي كه در اين كميسيون با آن روبرو هستيم نبود اطلاعات مدون و دقيقي از ناشران و نيز محدوديت اطلاعات موجود در اين حوزه است.

فخري‌زاده از برگزاري دوره‌هاي مختلف با حضور كتابفروشان بدون مجوز خبر داد و افزود: برپايي جلسات مختلف با افراد بدون مجوز و سخنراني درباره عضويت در اتحاديه ناشران و كتابفروشان در زمره فعاليت‌هاي اخير كميسيون قرار دارد.

به گفته وي، كميسيون بازرسي در حال برنامه‌ريزي براي برنامه‌هاي تشويقي در سال 1391 همزمان با دومين سال فعاليت كميسيون است كه به مرور زمان اجرايي مي‌شود.

همچنين حسن اورنگ، به نمايندگي از كارگروه رفاه اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران از تلاش اين كارگره براي دريافت طرح ترافيك خبر داد و گفت: در دوره‌ قبل تنها 123 فقره طرح ترافيك براي ناشران در نظر گرفته شده بود كه خوشبختانه با رايزني و تعامل رييس جديد اتحاديه اين تعداد در سال جاري به 191 فقره افزايش پيدا كرد.

وي ادامه داد: از سوي ديگر اين كارگروه در تلاش براي پيش‌بيني طرحي نوين براي جلوگيري از افزايش قيمت كتاب است و دو طرح را در اين زمينه مطرح كرده است، نخست اين‌كه يك باركد روي قيمت كتاب‌ها درج شود و به تناسب افزايش يا كاهش قيمت‌ها اين بها محاسبه شود.

به گفته اورنگ، راهكار ديگر اين است كه در كتاب‌ها درج شود كه قيمت هر كتاب يك تا دو سال معتبر است ولي هنوز هيچ يك از اين طرح‌ها به نتيجه نرسيده است.

دومين نشست فصلي هيات مديره اتحاديه و كارگروه‌ها و كميسيون‌ها كه عصر روز گذشته (دوشنبه 15 اسفند) در سالن اجتماعات اين اتحاديه از ساعت 15:30 تا 18 برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها