حسين مختاري معمار، مولف اين اثر به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: در حوزه كتابداري و اطلاعرساني فرهنگ جامع زيادي نداريم؛ اكنون دانشنامههاي كتابداري در اين حوزه تاليف شده اما فرهنگ جامعي كه همه حوزههاي رشته كتابداري و اطلاع رساني را پوشش دهد، وجود نداشت.
وي با بيان اينكه اين فرهنگ جامع 26 هزار مدخل دارد، افزود: سعي شده در اين كتاب حوزههاي مختلف مربوط به كتاب، كتابداري، اطلاعرساني از جمله نشر، صحافي، حفاظت و نگهداري و حوزه فناوري اطلاعات كه لغتهاي زيادي را وارد رشته كتابداري كرده، تحت پوشش قرار گيرد.
اين دكتراي كتابداري با اشاره به ويژگي متمايز اين اثر در مقايسه با ساير كتابهاي چاپ شده، گفت: مشتقات مدخل اصلي و مقولههاي نحوي آن مانند فعل، اسم، صفت و قيد در پايين مدخل اصلي با فونت كوچكتري آورده شده است. همچنين تنظيم مدخلها طبق آنچه كه درباره واژگان لاتين رايج است كلمه به كلمه است نه حرف به حرف.
وي ادامه داد: همچنين اختصاراتي كه در علم كتابداري و اطلاعرساني وجود دارد به شكل كامل براي درك بهتر مخاطب آورده شده است.
مختاري معمار با تأكيد بر اين كه براي تاليف اين كتاب از منابع خارجي استفاده نشده است، اضافه كرد: براي گردآوري كلمات از منابع فارسي كتابداري و اطلاعرساني استفاده كردم، چون بسياري از واژههاي موجود در منابع خارجي نيازمند معادل سازي است و ترجمه آن كار دشواري است؛ ضمن اينكه سعي شده تا در اين كتاب از كلمههاي فارسي رايج در علم كتابداري و اطلاعرساني استفاده شود.
فرهنگ جامع كتابداري و اطلاعرساني را نشر چاپار با بهاي 15 هزار تومان چند روزي است روانه بازار نشر كرده است.
دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۳
نظر شما