«دايرهالمعارف بينالمللي انتخابات» منتشر شد. اين اثر، 138 موضوع مرتبط با انتخابات را مانند مديريت انتخابات، نحوه شمارش آرا، انتخابات آزاد و نظامهاي انتخاباتي آزاد بررسي كرده است.-
دلفروز افزود: انتخابات از زمان آتن باستان تاكنون وجود دارد اما با پيچيدهتر شدن جوامع، نحوه انتخابات نيز پيچيده شده است. از همين رو، نويسندگان كتاب سعي ميكنند با نگاهي دقيق به شيوههاي انتخاباتي، بهترين و كمهزينهترين راههاي برگزاري انتخابات و همچنين راهي براي افزايش ميزان مشاركت مردم را بررسي كنند.
اين مترجم ادامه داد: اين اثر، يك كتاب نظري نيست و بيشتر به مصاديق و نمونههاي تاريخي ميپردازد. نويسندگان مقالات كتاب، هر يك از موضوعات را با ذكر مصداقهاي فراوان از كشورهاي مختلف جهان توضيح دادهاند و نقاط ضعف و قوت هر يك از نظامهاي انتخاباتي را بيان كردهاند.
وي اين كتاب را اثري بيطرفانه و علمي دانست و گفت: از ويژگيهاي چنين آثاري اين است كه نقاط ضعف و قوت نظامها را توامان بيان ميكنند و ميزان آزاد و عادلانه بودن آنها را ميسنجند. نويسندگان در اين كتاب اشكالاتي را به نظامهاي انتخاباتي كشورهايي مانند انگليس و آمريكا وارد كردهاند.
به گفته اين مترجم، جدولي به انتهاي اين كتاب اضافه شده است كه روند انتخابات در نظامهاي مختلف و ميزان آزاد بودن آنها را به تصوير ميكشد. نويسندگان كتاب اشاره چنداني به انتخابات در ايران نكردهاند و تنها در اين جدول به نام ايران برميخوريم.
دلفروز در پايان گفت: با توجه به اينكه در آستانه انتخابات مجلس قرار داريم، اين كتاب ميتواند بينش عميقتري درباره انتخابات به ما بدهد.
«دايرهالمعارف بينالمللي انتخابات» به همت مركز مطالعات، تحقيقات و آموزش وزارت كشور و از سوي نشر ميزان منتشر شده است.
نظر شما