شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۷
دوست دارم يادگاري مكتوب از من باقي بماند

نيما نكيسا، دروازه‌بان سابق تيم ملي ايران گفت: دوست دارم كه يادگاري مكتوب از من باقي بماند؛ به همين دليل، در آينده‌اي نه‌چندان دور در حوزه تاليف و ترجمه كتاب‌هاي ورزشي دست به‌ قلم خواهم شد.-

نيما نكيسا در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در پاسخ به اين سوال كه «آيا كتابي درباره زندگينامه خودتان مي‌نويسيد؟»گفت: نه، زندگينامه ورزشي‌ام را نخواهم نوشت چرا كه ناگفته ماندن برخي حرف‌ها بهتر از گفته شدنشان است!

دروازه‌بان سابق تيم پيروزي تهران در پاسخ به سوال «كتاب‌هاي حوزه تربيت بدني را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟» گفت: آثار نوشته شده در اين حوزه شايد كتاب‌هاي خوبي باشند اما نوع تدريس دانشگاهي ما مطلوب نيست و در واقع، نظام تئوريك بر نحوه تدريس استادان حاكم است؛ در حالي كه دانشجويان تربيت بدني مانند دانشجويان پزشكي نيازمند كلاس‌هاي تشريح، مشاهده نمايش تصاوير و فيلم‌‌هاي علمي مرتبط با موضوعات تربيت‌بدني‌اند.

نكيسا كه اكنون در انديشه تحصيل در مقطع كارشناسي ارشد رشته تربيت بدني است، درباره ميزان مطالعه خود از گذشته تاكنون اظهار كرد: در گذشته كتابخوان نبودم و اغلب همزمان در چند رشته‌هاي ورزشي گوناگون فعاليت مي‌كردم. حتي طي دو روز پياپي توانستم قهرمان ژيمناستيك ايران شوم و در مسابقات پرش با اسب و قهرماني بوكس كشور هم مقام كسب كنم. در حقيقت، كمتر فرصت داشتم تا به مطالعه بپردازم اما اكنون شرايط بسيار تغيير كرده است و اگر فرصتي براي صحبت با مخاطبانم فراهم شود، بايد دانش و سواد لازم را كسب كنم.

وي بر ضرورت كتابخواني و كسب علم توسط اهالي ورزش تاكيد كرد و گفت: اگر مي‌خواهيم ورزش به سمت علمي شدن پيش برود، نخست بايد اهالي ورزش علوم جديد را بپذيرند تا بتوانند آن‌ها را به ديگران انتقال بدهند. همچنين اگر در مدارس دانش‌آموزان با سيستم آناتوميكي، انواع تارهاي عضلاني تند انقباض و كند انقباض و كاركردشان آشنا شوند، مي‌توانند بر حسب شناخت از خود و سيستم بدنشان، رشته ورزشي مناسب را انتخاب كنند. 

نكيسا افزود: هدف و علاقه‌ من، كمك به ورزش كشورم است تا از سيستم «سنتي‌سالاري» به سيستم علمي و تبادل اطلاعات روز دنيا ارتقا يابد، چرا كه در طول فعاليت حرفه‌اي‌ خودم بر اثر برنامه‌هاي تمريني شديد و طولاني مدت، آسيب‌هاي فيزيكي عميقي ديدم كه ناشي از طراحي برنامه‌هاي سنتي مربيان بود.

وي ادامه داد: اكنون دنيا بر اساس شناخت ساختار عضلات، آناتومي بدن، متابوليسم و فيزيولوژي بدن انسان، تمرينات ورزشي مناسبي را طراحي مي‌كند و ما هم براي جلوگيري از آسيب‌هاي ورزشي اين علوم كسب و عملي كنيم. براي دريافت اين علوم هم بايد بنويسيم، ترجمه كنيم و در نهايت، مكتوبات ورزشي را بخوانيم.

نكيسا كه در تحريريه خبرگزاري كتاب ايران حضور يافته بود، درباره «ايبنا» اين‌گونه اظهار نظر كرد: زماني كه براي حضور در اين خبرگزاري دعوت شدم، حس خوبي داشتم اما دليل آن را نمي‌دانستم. پس از بازديد از خبرگزاري كتاب ايران دريافتم كه شما ورزشي مي‌نويسيد اما از زاويه‌اي متفاوت به ورزش نگاه مي‌كنيد و براي منافع مادي تلاش نمي‌كنيد بلكه هدف شما فرهنگسازي است.

وي ادامه داد: مجموعه خبرگزاري كتاب ايران را فوق‌العاده صميمي مثل يك خانواده و همچنين فوق‌العاده با سواد و بي‌ادعا ديدم و احساس خوبي در اين جمع برايم ايجاد شد. اين‌جا مسير فرهنگي و فرهنگسازي به درستي طي مي‌شود و فكر مي‌كنم مؤسسان خبرگزاري كتاب ايران هم چنين هدفي داشته‌اند و نيرو‌هايي كه جذب كرده نيز اين هدف را دنبال مي‌كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط