مجلس ملی آلمان موسوم به بوندستاگ میزبان رمان «در سایه مرگ» به قلم «روبرت براک» نویسنده موفق آلمانی بود.-
درست 79 سال پیش در اواخر فوریه 1933 پارلمان رایش طعمه آتش شد. از این رو به مناسبت سالگرد این حادثه «روبرت براک» رمان جنایی خود را با نام «در سایه مرگ» که در آن به موضوع حریق سال 1933 پارلمان رایش پرداخته شده، منتشر کرده است.
«براک» تا کنون جوایز متعددی را نصیب خود کرده و این رمان سومین کتابی است که وی در آن به یک حادثه جنایی مربوط به دوران حکومت نازی ها پرداخته است. این بار «کلارا شیندلر» گزارشگر درست در زمانی که پارلمان رایش دچار آتش سوزی می شود در تبعید در کپنهاگ به سر می رود. او از سوی حزب کمونیست آلمان با اسنادی جعلی به آلمان فرستاده می شود و قرار است حقیقت را در مورد «مارینوس وان در لوبه» مسوول احتمالی آتش سوزی کشف کند.
نویسنده این رمان در پایان مراسم روخوانی بخشی از این اثر، در مورد انگیزه خود در راستای نگارش آن گفت مدت زیادی به این مساله علاقه داشته که «مارینوس وان در لوبه» چه کسی بوده و چه چیزی او را واداشته تا وارد پارلمان رایش شود.
برای شرکت در این مراسم حدود 80 میهمان دعوت شده بودند و اعضای کانون تفکر حزب سوسیال دموکرات که دربرپایی این مراسم سهیم بودند نیز از جمله آن ها بودند. تاجران بخش کتاب از دیگر میهمانان این مراسم بودند و «لوتس شولنبورگ» نیز از جمله آنها بود.
«آندرآ نالس» دبیر کل حزب سوسیال دموکرات که پیشتر این رمان را مطالعه کرده و ترکیب واقعیات تاریخی و ماجرای هیجان آور در این اثر برای او راضی کننده بوده است، در این مراسم در گفتگو با «براک» در تحسین این اثر اظهار داشت : «در سایه مرگ» یک کتاب جذاب و بسیار سیاسی است. این کتاب نه فقط رمانی جنایی بلکه یک رمان خوب واقعی است.
این دو مدتی را با حضار در مورد آتش سوزی پارلمان رایش به بحث نشستند. این آتش سوزی موضوعی است که تا امروز یک موضوع بحث داغ و جنجالی به شمار می رود. «براک» همچنین بر تخیلی بودن شکل نوی نگارش داستان تاکید کرد و اظهار داشت که با این وجود این گونه نگارش به عنوان پیشنهادی علمی و پژوهشی غیر قابل باور نیست.
«روبرت براک» جنایی نویس آلمانی متولد 4 مه 1959 در «فولدا» است. او از سال 1999 تحت نام مستعار «ویرجینا دویل» به نگارش رمان های جنایی تاریخی می پردازد. او از سال 1981 ساکن هامبورگ است و فعالیت خود به عنوان نویسنده آزاد را از زمان پایان تحصیل در رشته جامعه شناسی آغاز کرد. وی علاوه بر نوشتن به ترجمه آثار نویسندگان آمریکایی و انگلیسی نیز می پردازد که از جمله آن ها می توان به ترجمه رمان «بدون اخطار» جان بیرمنگام در سال 2009 اشاره کرد. او تا کنون هم با نام اصلی و هم با نام مستعار رمان های جنایی و داستان های بسیاری را منتشر کرده که از جمله آن ها می توان به «خشخاش آبی» 1988 ، «تسویه حساب با یک بیگانه» 1989 ، «دختری با لامپ جیبی» 1992 ، «کماندوی شب» 1997 ، «لنینا می جنگد» 2003 ، «تابوت سفید برفی» 2007 و «یکشنبه خونی» 2010 اشاره کرد.
نظر شما