سه‌شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۲
برگزاري نشست پاياني درسگفتارهايي درباره عطار در سال 90

بيستمين مجموعه درسگفتارهايي درباره‌ عطار به «روايت‌شناسي داستان‌هاي عطار و مولوي» اختصاص دارد. اين درس‌گفتار جلسه پاياني پيش از سال 1391 است كه عصر فردا (10 اسفند) با حضور دکتر سميرا بامشکي، عضو هيات علمي دانشگاه فردوسي مشهد برگزار مي‌شود._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)،‌ درسگفتارهايي درباره عطار از 15 تيرماه 90 در شهر كتاب مركزي با سخنراني دكتر غلامحسين ديناني و مجدالدين كيواني آغاز شد، ديناني درباره «جايگاه عطار در عرفان و تفکر ايران» و کيواني درباره‌ «زمان و چگونگي آشنايي غرب با عطار» سخن گفتند.

در جلسات بعدي نيز دكتر اسماعيل بني اردلان درباره «هفت شهر عشق»، دكتر ابوالقاسم اسماعيل‌پور درباره «تاثير فرهنگ ايران باستان در آثار عطار»،‌ دكتر حسن بلخاري درباره «شرح عرفاني هفت شهر عشق در آثار عطار»، دكتر نسرين فقيه ملك مرزبان درباره «بررسي شخصيت‌ و شخصيت‌پردازي در مثنوي‌هاي عطار» و «عشق در غزليات عطار و حافظ» سخن گفته‌اند. 

دكتر ميرجلال‌الدين كزازي در هفتمين درسگفتارهايي درباره عطار به موضوع «جادو سخن جهان، نظامي» اشاره و اكبر اخلاقي «راوی و ساختار روايت در منطق‌الطير» را بررسي كرد. همچنين دكتر ويدا احمدي درباره «عناصر کيمياگرانه و روانکاوانه در ساحت زباني و معنايي منطق‌الطير» و دكتر غلامرضا خاكي نيز درباره «احوال اويس قرني در تذکره الاولياء عطار؛ آن آفتابِ پنهان» و در نشست «پيک هر وادي» به واكاوي تحليل سبك رهبري هدهد در منطق‌الطير پرداخت.

دكتر حسن ذوالفقاري در دهمين درسگفتار درباره عطار «تمثيل و مثل در آثار عطار»، دكتر حميدرضا شايگان‌فر درباره «ماخذ داستان شيخ صنعان»، دكتر محمد استعلامي درباره «تاملی دوباره در تذکره الاولياء»، دكتر قدمعلي سرامي درباره «غزل عطار»، كريم زماني نيز درباره «مقايسه مثنوی مولانا با اسرار نامه عطار»، دكتر حميدرضا توكلي درباره «سنجش ساختار قصه در قصه در منطق‌الطير عطار و مثنوي معنوي مولانا» و دكتر مهدي محبتي درباره «شيخ صنعان، شاعرانگي يا روايت» سخن گفته‌اند. 

شيخ فريدالدين محمد عطار نيشابوري از بزرگان مشايخ تصوف ايران در قرن ششم و اوايل قرن هفتم هجري قمري است. وي در سال 537 هجري در قريه‌ (كدكن) نيشابور به ‌دنيا آمد و چون در آن شهر به داروفروشي و عطاري اشتغال داشت، به اين لقب شهرت يافت. عطار در داستان‌سرايي به مراتب چيره‌دست‌تر از سنايي است و در آثار او مي‌توان يك نوع سير تكامل دروني را به وضوح مشاهده كرد؛ سیری كه درباره شاعران ديگر نادر است.

ديوان قصيده‌ها و غزل‌هاي عطار در حدود 10هزار بيت است. الهي‌نامه، پندارنامه، خسرونامه، اسرارنامه، مصيبت‌نامه از آثار او هستند. از مثنوي‌هاي بسيار مشهور او منطق‌الطير است كه نزديك به هفت هزار بيت دارد و مراتب سير و سلوك و رسيدن به حق و توحيد را از زبان مرغان كه در طلب سيمرغ حركت مي‌كنند، بيان مي‌دارد. عطار در این کتاب هفت منزل طلب، عشق، معرفت، استغنا، توحيد، حيرت و فنا را در عرفان شرح مي‌دهد.

علاقه‌مندان به شرکت در بيستمين درسگفتار‌هايي درباره عطار مي‌توانند عصر چهارشنبه (10 اسفند) ساعت 16 به مرکز فرهنگي شهر کتاب واقع در خيابان شهيدبهشتي، خيابان شهيد احمد قصير(بخارست)، نبش کوچه‌ سوم مراجعه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها