شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۲
نخستین جایزه پژوهش «پروفسور آقابزرگ» برگزار می‌شود

نخستین آیین نکوداشت شاهنامه‌پژوهان برجسته کشور و جایزه پژوهش پروفسور آقابزرگ 16 اسفند ماه امسال برگزار می‌شود. در این مراسم علاوه بر معرفی آثار برگزیده، از دفتر دوم شاهنامه‌پژوهی هم رونمایی می‌شود.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران، ياسر موحد فرد، دبیرکل بنیاد فردوسی گفت: شورای داوری جایزه پژوهش پروفسور آقابزرگ که به بررسی برترین آثار پژوهشی در زمینه شاهنامه‌پژوهی و فردوسی‌شناسی می‌پردازد با حضور داوران و صاحب‌نظران در دبیرخانه بنیاد فردوسی، فعالیت خود را از امروز آغاز کرد.

دبیر کل بنیاد فردوسی افزود: شورای داوری این جایزه، به بررسی بیش از پنجاه اثر برتر شاهنامه‌پژوهی می‌پردازد که بین سال‌های 1388 تا 1390 خورشیدی در ایران منتشر شده‌اند. از میان تمامی آثار رسیده به جشنواره چند اثر شاخص که در آن‌ها به شرح، تصحیح، گزارش و ویرایش شاهنامه پرداخته شده برگزیده می‌شوند.

موحدفرد افزود: در این مراسم از دفتر دوم فردوسی‌پژوهی نیز رونمایی می‌شود. به باور متخصصان این اثر می‌تواند به کتابی مرجع در زمینه شاهنامه‌پژوهی و فردوسی‌شناسی تبدیل شود. دفتر دوم فردوسی‌پژوهی در بیش از 700 صفحه نوشته شده و حاصل گردهمایی 45 نویسنده از کشورهای مختلفی چون ایران، افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان از قاره آسیا و همچنین کشورهایی اروپایی چون آلمان، اتریش، سوئد، آلبانی و بوسنی و هرزگوین است. مقالات این کتاب پیش‌تر در هیچ مجله‌ای منتشر نشده‌اند.

موحدفرد درباره شکل‌گیری این جایزه گفت: بنیاد فردوسی تصمیم گرفت جایزه‌ای پژوهشی را به نام پروفسور آقابزرگ برگزار کند. وی از بنیانگذاران بنیاد فردوسی بوده و یکی از نامدارترین پژوهشگران در جهان محسوب می‌شود که بیش از 1000 دانشجو تربیت کرده، 28 کتاب از خود به یادگار گذاشته و 260 مقاله علمی پژوهشی در مجلات داخل و خارج از کشور منتشر کرده است. وی در سال 2010 از سوی موسسه جهانی مطالعات علمی (ISI) به عنوان دانشمند برجسته جهان انتخاب شد. پروفسور آقابزرگ 16 اسفند سال گذشته چشم از دنیا فرو بست.

دبیر کل بنیاد فردوسی با اشاره به لزوم اهدای جوایز مختلف ادبی در بخش شعر و داستان جای خالی جوایزی برای آثار پژوهشی را در کشور خالی دانست و گفت: جوایزی چون جایزه پژوهش پروفسور آقابزرگ که در زمینه پژوهش‌های ژرف‌تر درباره ادبیات کلاسیک کشورمان باشد باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

موحدفرد افزود: در شورای انتخاب و داوری جایزه پژوهش آقابزرگ چهره‌های برجسته شاهنامه‌پژوه و فردوسی‌شناسی چون دکتر نصرت‌اله رستگار، عضو هیات علمی انستیتوی ایران‌شناسی آکادمی علوم اتریش و دانشگاه وین، پروفسور کارلو چرتی، رییس کرسی ایران‌شناسی دانشگاه رم و رییس انجمن ایران‌شناسان اروپایی، دکتر محمدحسین توسی‌وند، رییس بنیاد فردوسی، دکتر سید ضیاءالدین هاجری، رییس انجمن پاسداری و پالایش زبان پارسی و مهندس یاسر موحدفرد، دبیرکل بنیاد فردوسی حضور دارند. این شورا در دبیرخانه بنیاد فردوسی تشکیل جلسه داده است. 

به گفته موحدفرد چهره‌های سرشناس دیگری هم در میان شورای داوران حضور داشتند اما از آن‌جایی که آثارشان به جمع برگزیده‌ها راه یافتند نتوانستند در بخش داوری، این شورا را همراهی کنند.

نخستین آیین نکوداشت شاهنامه‌پژوهان برجسته کشور و جایزه پژوهش پروفسور آقابزرگ 16 اسفند ماه امسال از ساعت 16 در تالار همایش‌های پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی به نشانی تهران، خیابان انقلاب، نرسیده به چهار راه ولی‌عصر، نبش خیابان برادران مظفر (صبای جنوبی) برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها