دوشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۷
نمایشگاه کتاب کوبا به کار خود خاتمه داد

بیست و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب کوبا که از نهم فوریه ( بیستم بهمن ) در هاوانا پایتخت کوبا شروع به کار کرده بود، دیروز به کار خود خاتمه داد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از اسکرمبلی، این نمایشگاه کتاب که ازپنجشنبه پیش افتتاح شده  و جمعه پیش با حضور فیدل کاسترو شروع به کار کرده بود، دیروز به کار خود خاتمه داد.

در روز نخست این نمایشگاه فیدل کاسترو کاملا سرزنده و شاداب به مدت 9 ساعت با روشنفکران و نویسندگانی که در این نمایشگاه حضور داشتند، به گفت‌وگو پرداخت و با تبریک آن‌ها به مناسبت بهبودی و رهایی او از بیماری سال های اخیرش روبه رو شد. این نخستین حضور عمومی کاسترو از آوریل سال گذشته بود. کاسترو در این گفت‌وگوها با تاکید بر مسایل محیط زیست گفت خطرهایی که انسان امروز را تهدید می کند بیش از دو دهه پیش است.

«آدولفو پرز اسکوئیول» برنده جایزه صلح نوبل 1980 و «فرای بتو» کارشناس برزیلی الهیات از دیگر حضار در این جلسه بودند. این در حالی بود که یک هفت پیش از شروع نمایشگاه کتاب کوبا، کاسترو کتاب جدید خاطراتش در دو جلد را با عنوان «فیدل کاسترو: چریک زمان» رونمایی کرده بود.

در بیست و یکمین دوره برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب کوبا بیش از 280 عنوان کتاب جدید ارایه شد. از میان این کتاب ها 420 هزار نسخه به ناشران کوبایی تعلق داشتند.

این نمایشگاه 10 روزه که با حضور بیش از 50 نویسنده خارجی و 200 میهمان از40 کشور برگزار شد، میزبان بیش از 130 ناشر از 65 کشور خارجی بود.

نمایشگاه امسال به روشنفکران کوبایی و کاراییبی به منظور حمایت و تقویت روابط مردم دو حوزه اختصاص داشت و به همین مناسبت نویسندگان متعدد کاراییبی به معرفی آثارشان در این رویداد فرهنگی پرداختند. ناشران کوبایی نیز 400 عنوان کتابی را که از نویسندگان کاراییب درباره فرهنگ معنوي آن منطقه به چاپ رسانده‌ بودند، ارایه کردند. از این میان 46 عنوان کتاب برای نخستین بار منتشر شده بودند. در این نمایشگاه در کنفرانس‌هایی به بررسی کاراییب و زندگی چريك افسانه‌ای کوبايي– آرژانتینی «ارنستو چه‌گوارا» و خوزه مارتی نیز پرداخته شد.

بیوه ادوارد گلیسان (2011-1928) شاعر، نویسنده و چهره دانشگاهی مارتینیک از حضار در این نمایشگاه بود که در ستایش از فرهنگ مردم کوبا سخن گفت. گلیسان چهره برجسته مارتینیک که یک جزیره کاراییبی و فرانسوی زبان است، جایزه ای به نام جایزه کاراییب و جهان بنیاد نهاده بود که در این نمایشگاه به لئونادرو پادورا نویسنده کوبایی و برنده امسال آن اهدا شد. 

سر هیلاری بکلز از باربادوس ، سوزی کاسترو از هاییتی و نورمن گیروان از جاماییکا از دیگر چهره های کاراییبی حاضر در این نمایشگاه بودند. سرجیو پیتول نویسنده مکزیکی برنده جایزه سروانتس در سال 2005، میگویل بوناسو نویسنده آرژانتینی نیز در نشست های ادبی این نمایشگاه شرکت کردند.

«آمبروسیو فورنت» برنده جایزه ادبیات ملی کوبا و «زایلا لاپیكویی» برنده جایزه علوم اجتماعی ملی از سازمان دهندگان اصلي نمايشگاه‌ بین المللی کتاب کوبا در سال 2012 بودند.

سال پیش بیستمین نمایشگاه کتاب کوبا شاهد حضور بیش از 2/2 میلیون نفر از بازدید کنندگان بود و بیش از 6 میلیون نسخه کتاب در 2400 عنوان ارایه کرد و دويستمين سال استقلال نخستين كشور آمريكاي لاتين را كه با انقلاب هائيتي آغاز و به لغو برده‌داري منجر شد، جشن گرفته بود.

همانند سال‌های پیش این نمایشگاه تا چهارم مارس (14 اسفند) در استان‌های دیگر کوبا ادامه خواهد داشت. 

بیست و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب کوبا در سال 2013 از 9 تا 16 فوریه برگزار می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها