محمود آموزگار در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: در اين اظهارنظر، ادعاهاي اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران مبني بر اعتبار قانون معافيت موسسات انتشاراتي و كتابفروشان مصوب ارديبهشت سال 1380 و صلاحيت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در تعيين مصاديق فعاليتهاي مذكور در بند ل ماده 139 قانون مالياتهاي مستقيم مصوب بهمن 1380 مورد تاييد قرار گرفته است.
وي افزود: به نظر مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، در قوانين ياد شده معافيت مالياتي فعاليتهاي مذكور را مشروط به اخذ مجوز از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كرده است در حالي كه مجوز فعاليت كتابفروشان با توجه به نظام حقوقي مرتبط و مستند به قانون نظام صنفي از سوي اتحاديه ناشران و كتابفروشان صادر ميشود.
آموزگار با اشاره به تبصره ذيل بند يك ماده 2 دستورالعمل موضوع ماده 12 آييننامه اجراي تبصره ماده 139، اظهار كرد: در اين بند تفويض اختيار صدور مجوز از سوي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به مراجع ديگر پيشبيني شده است و مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، اين تبصره را قابل بحث تلقي كرده است.
دبير اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران، تصريح كرد: اين مركز براي رفع مشكل مطروحه پيشنهاد طرح موضوع از طريق تصويب ماده واحدهاي جداگانه را داده است.
به گفته وي، به اين ترتيب با توجه به مسووليت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و مجموعه متنوع فعاليتهاي فرهنگي، هنري، انتشاراتي و مطبوعاتي زير مجموعه وزارت ارشاد، تعيين تمام مصاديق مشمول معافيت مالياتي با تصويب اين قانون به صورت انحصاري با وزارت ارشاد خواهد بود.
آموزگار با اشاره به انتخابات پيش روي مجلس شوراي اسلامي اظهار اميدواري كرد، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي پس از بررسي لايحه بودجه سال 1391 نسبت به تصويب اين ماده لايحه اقدام كنند.
اتحاديه ناشران و كتابفروشان تهران دي ماه امسال با ارسال استفساريهاي درباره قانون معافيت مالياتي كتابفروشان و موسسات انتشاراتي مصوب ارديبهشت 1380، به مجلس شوراي اسلامي خواستار دريافت نظر مجلس شده بود.
یکشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۲
نظر شما