به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، مدیر پروژه «سیمرغ قصههای مردم ایران» در آیین رونمایی این مجموعه گفت: «کتاب قصه، کتاب مردم ایران است که برای احترام به آنان ارایه شده و این فرصتی است تا مربیان کانون در طول خدمت خود به راویان قصهها ارجگذاری کنند.»
اسدالله شکرانه تأکید کرد: یک کتاب از این مجموعه «دستمایه روایتشناسی قصههای شفاهی مردم ایران» نام دارد که در تهيه آن تلاش شده قصه به روش بهتری به مخاطب شناسانده شود و علاقهمندان با اصطلاحات قصه بیشتر آشنا شوند.
وي افزود: پیشتر 3 رکن «قصه»، «راوی» و «شنونده» در مورد داستان مطرح شده بود و عنصر چهارم «روایت» است که تا این عنصر شناسایی نشود، قصههایی که نقل میکنیم، مشروعیت مردمی ندارد.
سیمرغ قصههای مردم ایران، مجموعه قصههایی به زبان، گویش و لهجه راویان بومی سرزمین پهناور ایران اسلامی است که گنجینه قصههای خود را به تناسب فرهنگ و آداب و رسوم منطقه و تأثیرپذیری از محیط طبیعی و شرایط اقلیمی و نوع روایتی که سینه به سینه شنیدهاند نقل کردهاند.
این مجموعه، تلاشی در پاسداشت راویان بومی قصههای ایرانی و مربیان کانون است تا فرهنگ بومی و هویت سرزمین ایران بیش از پیش شناخته شود و قابلیتهای گنجینه گویشهای راویان قصهها در گسترش فرهنگ قصهگویی در مراکز کانون و خانوادههای علاقهمند به زبان و گویش و لهجههای ایران به چشم آید.
به همراه کتابهای این مجموعه، لوح فشردهای از مشخصات، تصویر و صدای راویان قصهها و نیز بازگویی قصهها به زبان و گویش بومی و فارسی توسط مربیان کانون ارایه شده است.
سال گذشته نيز در مراسم پایانی چهاردهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در بندرعباس، 3 عنوان کتاب از استان یزد، فارس و گیلان رونمایی شد.
در مراسم رونمايي آثار جديد مجموعه «سيمرغ قصههاي مردم ايران»، لوح تقدیری به سمانه خبیری به عنوان نخستین مربی کانون که کتابی از این مجموعه را تهیه کرده است اهدا شد.
یکشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۸
نظر شما