شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۷
كتاب‌هاي مصور ركورددار كپي غيرمجاز اينترنتي شدند

مجله موتيف فرانسه شيوه‌هاي دسترسي كاربران معمولي اينترنتي در اين كشور به كپي غيرمجاز كتاب مصور در اينترنت را مطالعه كرده است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از اكسپرس فرانسه، به گفته ماتياس داوال و ونسان موناده دو خبرنگار مجله موتيف فرانسه كه تحقيقي طولاني در زمينه تهيه نسخه غيرمجاز كتاب در اينترنت را به انجام رسانده‌اند، كتاب مصور يكي از مقوله‌هاي نشر است که به صورت غیرمجاز بسيار در حال داد و ستد شدن در اينترنت است.

مجله موتيف به كمك ابزاري اينترنتي به نام ElabZ كه از سال 2009 تاكنون در حال جمع‌آوري داده‌هاي مربوط به عرضه و تقاضاي كتاب‌هاي ديجيتال مجاز و تقلبي در اينترنت بوده است، تحقيقات در اين زمينه را تكميل كرده است.

بر اساس اين نتايج مي‌توان 35 تا 40 هزار عنوان داستان مصور در حال داد و ستد غيرمجاز اينترنتي يافت كه 8 تا 10 هزار عنوان به طور آشكار و علني در دسترس قرار گرفته‌اند. جالب آنكه فايل‌هاي غيرمجاز از كيفيت بسيار خوبي هم برخوردار هستند و به صورت فايل‌هاي عكس (JPG) يا متني (PDF) از اسكن كردن نسخه‌هاي واقعي تهيه شده‌اند.

ديگر يافته‌هاي اين تحقيق حكايت از آن دارند كه حدود نيمي از فهرست پنجاه گانه كتاب‌هاي پرفروش داستان مصور سال‌هاي 2010 و 2011 در جمع آثار غيرمجاز هم حضور داشتند. 44% از آثار پرفروش (22 عنوان) به صورت تقلبي در اينترنت دست به دست مي‌شدند كه تنها 10 عنوان از آن‌ها در شبكه‌هاي مجاز توزيع داستان مصور در دسترس بودند. از اين رو مي‌توان گفت يكي از دلايل داد و ستد غيرمجاز عدم عرضه مجاز اين آثار در بازار است.

مجله موتيف نيز همزمان با برگزاري جشنواره داستان مصور آنگلوم 29-26 ژانويه (9-6 بهمن) سه برنامه گفت‌وگو و ميزگرد با كارشناسان توزيع كتاب چاپي و ديجيتال با حضور علاقه مندان برگزار مي‌كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها