نويسندگان كتاب «جرمواژه» دو كتاب ديگر را در حوزه زبانشناسي حقوقي تاليف كردهاند. اين دو اثر با استناد به دادههاي پلیس آگاهی و دادسراهاي كشور نوشته شدهاند تا به عنوان منبع درسي در اختيار دانشجويان حقوق قرار گيرند.-
وي افزود: كتاب دوم، «کاربرد زبانشناسی حقوقی در مصاحبه و بازجویی» نام دارد. من به همراه نگار مومني، براي نگارش اين دو كتاب بارها به ادارههای مختلفي مانند پلیس آگاهی و دادسراها مراجعه كردهايم تا علاوه بر گردآوری دادههای واقعی، بر غنا و تنوع دادهها نيز بيفزاييم.
عزيزي ادامه داد: این کتابها با ارايه پروندههای واقعی کشورمان، این امکان را فراهم میآورند که قضات، بازپرسها، وکلا و افسران آینده، پیش از ورود به حوزه کار و انجام وظایف آمادهتر از گذشته باشند.
وي درباره ارتباط حوزههاي زبانشناسي و حقوق گفت: یافتههای زبانشناسی در مسايل قضایی در دهههای اخیر حکایت از پیدایش رویکردی نوین و علمی دارد که ارتباط بین دو حوزه زبانشناسی و حقوق را به طور جدي مطرح كرده است.
عزيزي افزود: این علم نوین همراستا با پزشکی قانونی و روانپزشکی قانونی است. بنابراین، نیاز به این رویکرد در دادگاهها به تدریج افزايش مييابد اما هنوز نظامهاي قضایی بسیاری از کشورها مانند ایران حتی نامی از این علم نوپا نشنیدهاند.
اين نويسنده ادامه داد: تازگي علم زبانشناسی حقوقی به حدي است كه اين رشته تنها در دهههای اخیر به نظام قضایی کشورهایی که خودشان را در حوزه حقوق پیشگام میدانند، وارد شده است.
به گفته عزيزي، نشر «كتابدار»، «ميزان» و «جهاد دانشگاهي» براي انتشار اين كتاب ابراز تمايل كردهاند.
نظر شما