نعيما خواجوي در گفتو گو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، بيان كرد: اين نوشتار ميكوشد با آموزش تمرين با وزنه، روند پيري، تحليل و فرسودگي عضلات سالمندان به ويژه افراد 70 سال به بالا را كندتر كند.
وي ادامه داد: سالمندان با افزايش سن و محدود شدن كارايي ماهيچههايشان از انجام ورزش بهويژه تمرينات قدرتي با وزنه به شدت ميترسند كه ناشي از دلايل گوناگون مانند آشنا نبودن آنان با اين ورزشها به ويژه بدنسازي و تمرينات قدرتي است، در حالي كه در كشورهاي پيشرفته توجه به حفظ سلامتي سالمندان هفتاد سال به بالا به كمك ورزش، بخش جداييناپذير از برنامههاي ورزشي محسوب ميشود.
مترجم كتاب «تمرينات قدرتي و بدنسازي براي سالمندان» افزود: از ديگر دلايل بيتوجهي به ورزش سالمندان در ايران ميتوان به كمبود اطلاعات پزشكان از سودمندي تمرينات با وزنه براي اين افراد اشاره كرد. اين پزشكان نميتوانند كهنسالان و سالمندان را از آثار مفيد اين تمرينات آگاه كنند و آنها را تنها به پيادهروي و راهپيمايي تشويق ميكنند.
خواجوي درباره كتاب «تمرينات قدرتي و بدنسازي براي سالمندان» گفت: اين اثر در هفت بخش به مضامين و جنبههاي گوناگون برنامههاي ورزشي پرداخته است و سعي دارد تا سالمندان را به تمرين و ورزش با وزنه تشويق كند.
استاديار دانشگاه تربيت معلم تهران افزود: كتاب مصور «تمرينات قدرتي و بدنسازي براي سالمندان» به وسيله جدولها، برنامههاي تمريني، بيان راهكارها، پرسش و پاسخ و طراحي برنامه، به سالمندان در رويارويي با مشكلات براي انجام تمرينات بدنسازي با وزنه كمك ميكند.
كتاب «تمرينات قدرتي و بدنسازي براي سالمندان» اكنون در مرحله چاپ است و به زودي از سوي نشر علم و حركت منتشر خواهد شد.
برگزیده
-
شاهینشهر پایتخت شعر کودک ایران میشود
اصفهان - آیین امضای تفاهمنامه همکاری شهرداری شاهین شهر برای برپایی پنجمین جشنواره شعر ملی کودک ایران و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد تا این شهر در مسیر پایتختی شعر کودک ایران قرار گیرد.
-
توسط قدیمیترین کتابخانه مجارستان صورت گرفت؛
نجات ۱۰۰ هزار کتاب از هجوم سوسکها
برای نجات آثار تاریخی، دهها هزار جلد کتاب چندصدساله از قفسههای یک صومعه قرونوسطایی در مجارستان جمعآوری میشود تا آنها را از هجوم سوسکهایی که میتوانند بخشی از تاریخ را نابود کنند، حفظ کنند.
-
منتخبی از عکسهای دهه ۴۰؛
به «تماشای ایران» بنشینید!
اصفهان – نشر «اقنوم» کتاب «تماشای ایران» را که شامل منتخب عکسهای مرتضی بخردی از سرتاسر ایران است، به انتخاب حامد قصری منتشر کرد.
-
کارنامه ادبی صادق چوبک، در گفتوگوی ایبنا با حسن میرعابدینی؛
صادق چوبک؛ ناتورالیستِ تندرو یا راوی رنجهای فراموششدگان؟
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با محمد حسینی؛
پشت سر مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
-
تخریب منزل پدر علم حقوق ایران در حملات اخیر؛
در سوگ خانهای که چراغ عدالت در آن روشن بود…
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
-
نوشتن تجربه جنگ به مثابه تراپی؛
ناب، نایاب و داغ و زنده
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
-
بازخوانی گفتوگو با کاوه فرخ پژوهشگر تاریخ جنگ؛
تاریخ ثابت کرده ایرانی به هر نحوی از خاک دفاع میکند
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
-
فواد نظیری در گفتوگو با ایبنا:
هیچ عقل سلیمی جنگافروزی را نمیپذیرد / ادبیات، بازتاب احوال انسانها در التهاب جنگ است
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با آذردخت بهرامی؛
سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با منیرالدین بیروتی:
حرفهای نوشتن بدون دانش ادبی، بازار کتاب را مبتذل میکند
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
-
نگاهی به رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو؛
هیچ فاجعهای در کار نیست، اما همهچیز آرامآرام فرو میپاشد
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
-
مصاحبه با نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025؛
نویسنده باید جرأت پرتاب سنگ به دریاچههای راکد داشته باشد
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
-
هوش مصنوعی، بحران هویت نقد ادبی و آینده آموزش ادبیات
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
-
میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها»-۱
فلوشیپ نشر تهران اردوی تدارکاتی بود/آمادگی برای ورود به بازار جهانی
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
-
به همت خردسرای فردوسی مشهد؛
دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» منتشر شد
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
-
مروری بر «شر در اندیشه مدرن؛ تاریخ فلسفه از چشماندازی متفاوت»؛
زمینلرزه در ارکان آگاهی بشر
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
-
بازار داغ کتابهای فلسفی در گفتوگو با حسین شیخرضایی؛
فلسفهخوانی در زمانه بحران معنا
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
تازهها
-
به همت معاونت اطلاعرسانی و همکاریهای علمی و بینالمللی؛
رونمایی از کتاب ایل، ده و شهر در ایران
مراسم رونمایی از کتاب ایل، ده و شهر در ایران با حضور علاقهمندان به مباحث ایرانشناسی در روز سهشنبه ۳۱ تیر ماه از ساعت ۹ لغایت ۱۱ در بنیاد ایرانشناسی برگزار خواهد شد.
-
در نشست «شگردهای ایجاد و تداوم کتابخوانی در خانواده» بررسی شد؛
کتابخوانی، رفتار درونی یا ژست بیرونی؟
در نشست «شگردهای ایجاد و تداوم کتابخوانی در خانواده»، تاکید شد که برای خواندن کتاب، باید یک برنامه مدون و خاصی را در خانه و جامعه پیاده ایجاد شود.
-
دبیر دوسالانه داستان کوتاه نارنج خبر داد؛
انتشار فراخوان دهمین دوسالانه «داستان کوتاه نارنج»
فارس- دبیر دوسالانه داستان کوتاه نارنج از انتشار فراخوان دهمین دوسالانه «داستان کوتاه نارنج» در اوایل مردادماه خبر داد.
-
رئیس موزه هنرهای معاصر خبر داد؛
نمایش آثار ۶۵ هنرمند زن نوگرا/ کتاب نمایشگاه پیکاسو منتشر میشود
نشست خبری نمایشگاه «به گزارش زنان، آثار هنرمندان زن نوگرای ایران به روایت موزه هنرهای معاصر» صبح امروز در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
-
به همت نشر آفتاب در نروژ انجام شد؛
انتشار ترجمه مجموعه شعر مرتضی نجاتی در اروپا
ترجمه یکی از مجموعه شعرهای مرتضی نجاتی به انگلیسی توسط نشر «آفتاب» کشور نروژ منتشر شد.
-
در نشست هفتادم ذهن سیال؛
بررسی رمان کوتاهی از تولستوی که مرگ را به چالش کشید
خراسان شمالی- انجمن کتابخوانی «ذهن سیال» در هفتادمین نشست خود، همزمان با سومین سالروز آغاز فعالیتش، با خوانش و تحلیل رمان کوتاه «مرگ ایوان ایلیچ» اثر لئو تولستوی مواجههای صمیمی، فلسفی و تأملبرانگیز با معنای مرگ و زیستن اصیل را تجربه کرد. این محفل ادبی نهتنها بازخوانی یک اثر کلاسیک بود، بلکه کوششی برای عبور از سطح به عمق، از سرگرمی به آگاهی و از تماشا به درک بود.
-
به بهانه سالروز عملیات والفجر۲؛
مدل نوین نبرد در کوهستان؛ نتیجه همکاری ارتش، سپاه و هوانیروز
عملیات والفجر ۲ که در تیرماه سال ۱۳۶۲ در منطقه استراتژیک غرب پیرانشهر و حاجعمران به اجرا درآمد، نقطه عطفی در سلسله نبردهای شمالغرب کشور محسوب میشود. این عملیات با اهدافی همچون انهدام نیروهای دشمن، آزادسازی ارتفاعات مهم و جلوگیری از نفوذ عناصر ضدانقلاب، با موفقیتهایی همراه شد که پیامدهای سیاسی و نظامی آن در معادلات جنگ تأثیرگذار بود.
-
کارگاه تخصصی «روایتنویسی» در اراک برگزار شد
مرکزی – کارگاه تخصصی «روایتنویسی» با تدریس محمدمهدی همتی پژوهشگر حوزه روایت، با هدف بررسی مبانی روایت در انتقال مفاهیم دفاع مقدس و ارتقای کیفیت نوشتار در ادبیات پایداری، در اراک برگزار شد.
-
مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی به ایبنا خبر داد؛
خسارت ۲۰ میلیاردی جنگ به انتشارات علمی و فرهنگی
مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی با اشاره به ادامه فعالیت این مجموعه با وجود آسیبهای جنگ ۱۲ روزه، از کارشناسی خسارت ۲۰ میلیارد تومانی خبر داد.
-
در حسینیه هنر برگزار میشود؛
رونمایی از الگوی مدیریت نیروهای داوطلب مردمی در جهاد سازندگی
آیین رونمایی از کتاب «الگوی مدیریت نیروهای داوطلب مردمی در جهاد سازندگی» تالیف میثم ظهوریان برگزار میشود.
-
به علت ایست قلبی؛
مدیر چاپ «معاصر» درگذشت
محمدتقی قدس الهی، مدیر چاپ «معاصر» و از پیشکسوتان صنعت چاپ به علت ایست قلبی درگذشت.
-
دویستوچند یادداشت کوتاه در یک کتاب؛
«شبه شرح حال» نجیب محفوظ منتشر شد
کتاب «شبه شرح حال» شامل دویست و چند یادداشت کوتاه نجیب محفوظ، نویسنده برنده نوبل ادبیات، منتشر شد.
-
به همت اداره کل آموزش های تخصصی سازمان تبلیغات اسلامی؛
مستورا منتشر شد
کتاب «مستورا» با هدف پاسخگویی به نیاز فعالان فرهنگی و دغدغهمندان حوزه عفاف و حجاب، با تالیف جمعی از اساتید حوزه عفاف و حجاب و نگارش جواد حجت، بهتازگی توسط اداره کل آموزش های تخصصی سازمان تبلیغات اسلامی منتشر شده است.
-
کالوم مککان در گفتوگو با گاردین:
رمان نمیتواند به تنهایی جهان را تغییر دهد، اما در دیوار ترکی میاندازد!
نویسنده ایرلندی در توضیح فلسفه نوشتنش، قدرت ادبیات را نه در تغییر مستقیم جهان، بلکه در ایجاد تردید و گشودن مسیری برای به چالش کشیدن ساختارهای موجود میداند. او باور دارد در جهانی پر از دیوارهای بلندِ سیاسی و اجتماعی، یک رمان خوب میتواند همان تَرَک کوچکی باشد که امید به فروریختن دیوار را زنده نگه میدارد.
-
نود و هشتمین کتاب هفته توسط باشگاه بچهکتابخونها؛
تخفیف ۵۰ درصدی کتاب «تاریخ مستطاب آمریکا»
باشگاه بچهکتابخونها در نود و هشتمین هفته فعالیت، مطالعه کتاب «تاریخ مستطاب آمریکا» نوشته محمد صادق کوشکی را با تخفیف ۵۰ درصدی در اپلیکیشن فراکتاب، پیشنهاد میدهد
-
بررسی ابعاد تاریخی، فرهنگی و سیاسی خاورمیانه و نقش تمدنی ایران؛
ایران سرزمین اصیل استوار در خاورمیانه ملتهب
اسماعیل شفیعی سروستانی گفت:برخلاف بسیاری از کشورهای تازهتشکیل شده خاورمیانه، ایران دارای هویت فرهنگی، تاریخی و ملی چند هزار ساله است و حتی با وجود تمام فشارها، تحریمها و بحرانها، به عنوان یک “کشور ملت” اصیل در مرکز منطقه باقی مانده است
-
در گفتوگو با نویسنده ادبیات پایداری مطرح شد؛
ترجمه آثار به عربی، اردو و انگلیسی با هدف ترویج فرهنگ مقاومت
فاطمه ولینژاد، نویسنده ادبیات پایداری گفت: امروزه با گسترش جغرافیای مقاومت، ما شاهد افزایش مخاطبان عربزبان و اردوزبان هستیم. به همین دلیل، ترجمه آثار به عربی و اردو میتواند به اشاعه فرهنگ مقاومت در این کشورها کمک کند.
-
تاملی بر یادداشت ماریس کرایزمن درباره نویسندگی و فروتنی؛
چگونه میتوان نویسنده ماند و در عین حال خوب بود؟
شاید عمیقترین بخش یادداشت کرایزمن، جایی باشد که از مرگ طبقه خلاق متوسط میگوید؛ طبقهای که زمانی میتوانست با نوشتن مقاله یا کتاب، زندگیای شرافتمندانه و نسبتاً باثبات داشته باشد. امروز، همان طبقه یا به حاشیه رانده شده یا برای بقا، ناچار به پذیرش فرمهایی از کار فرهنگی شده که بیشتر مصرفگرایانهاند تا خلاقانه.
-
در کتاب صلح لینکلن؛
مایکل ورنبرگ روایت رایج از پایان جنگ را به چالش میکشد
با انتشار کتاب «صلح لینکلن»، مایکل ورنبرگ روایت سنتی پایان یافتن جنگ داخلی آمریکا را زیر سوال میبرد و نشان میدهد که پایان این نبرد، برخلاف تصور عمومی، فرآیندی طولانی و چندمرحلهای بوده است. او با تکیه بر اسناد تاریخی و تحلیل چندلایه، مرز میان جنگ و صلح را بازتعریف میکند.
-
تسوندوکو و زیبایی تعلیق؛
در ستایش کتابهای نخوانده
در دنیایی که ارزش هر چیز با کارکرد و نتیجهاش سنجیده میشود، انباشت کتابهای نخوانده ممکن است نشانهای از اهمال یا زیادهخواهی به نظر برسد. اما طبق مفهوم ژاپنی تسوندوکو، کتاب نخوانده، نه نشانه شکست، بلکه یادگاری از رویایی هنوز محقق نشده است.
نظر شما