جمعه ۲۳ دی ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۰
تبيين «عبرت‌هاي عاشورا» توسط رهبر معظم انقلاب

كتاب «عبرت‌هاي عاشورا» نوشته سيداحمد خاتمي از سوي موسسه بوستان كتاب تجديد چاپ شد. اين كتاب آثار واقعه عاشورا بر جامعه اسلامي و عبرت‌هاي آن را بررسي کرده است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين اثر از سلسله مباحث تحت عنوان «پيام‌هاي عاشورا» است كه دست‌مايه آن سخنراني‌هاي مقام معظم رهبري در سال‌هاي اخير درباره نقش خواص در حادثه عاشوراست كه به تحليل واقع‌بينانه از تجربه عاشورا می پردازد و نقش برخي از عوامل زمينه‌ساز آن حادثه جان‌سوز را تبيين مي‌كند.

مقام معظم رهبري طي ساليان اخير بيشتر بر تبيين «عبرت‌هاي عاشورا» تاكيد داشته‌اند و سخنراني‌ها و بيانات ارزشمندي در اين مورد ارایه داده‌اند.

نويسنده كتاب در سلسله مباحثي كه تحت عنوان «پيام‌هاي عاشورا» تقديم مي‌كند، در پي تحليل حوادث عاشورا از اين منظر است، در يك تحليل واقع‌بينانه از حادثه جانگداز عاشورا به اين نكته برمي‌خوريم كه حداقل پنج عامل، اساسي‌ترين نقش را در پيدايش آن داشتند:
1. كنار گذاردن وصاياي پيامبر(ص).
2. رنگ‌باختن معنويت پس از پيامبر(ص).
3. افول غيرت ديني.
4. كوتاهي خواص از انجام رسالت خود.
5. نفوذ و حاكميت نفاق به ويژه نفاق پنهان پس از پيامبر(ص).

درباره سه عامل نخست در اين كتاب سخن گفته شده و درباره عامل چهارم در كتاب «رسالت خواص» به تفصيل به آن پرداخته شده است. «رسالت خواص» كه با استقبال گسترده امت عاشورايي مواجه شده و اينك در آستانه چاپ دهم قرار دارد. در حقيقت جلد دوم مجموعه پيام‌هاي عاشوراست و درباره عامل پنجم به زودي در كتابي تحت عنوان «سيماي نفاق از ديدگاه قرآن» اين مباحث نيز به چاپ خواهند رسيد. اين كتاب پش از این، توسط حوزه نمايندگي ولي فقيه در نيروي زميني سپاه پاسداران انقلاب اسلامي چاپ و به زودي با ويرايش و اضافات فراوان تقديم علاقه مندان خواهد شد.

كتاب حاضر پیشتر به ضميمه رسالت خواص در چاپ پنجم منتشر شده است اما به علت حجيم شدن كتاب فوق و استقبال فراوان از كتاب‌هاي كم‌حجم، نويسنده بر آن شده تا بحث عبرت‌هاي عاشورا را به صورت مجزا و مستقل منتشر ساخته و آن را نخستین جلد از مجموعه «پيام‌هاي عاشورا» قرار دهد.

كتاب حاضر از دو بخش تشكيل شده است:
1. تحليل سه عامل از عوامل زمينه‌ساز حادثه عاشورا؛ الف: كنار گذاردن وصاياي پيامبر(ص)؛ ب: كنار گذاردن وصاياي پيامبر(ص)؛ ج: افول غيرت ديني.
2. متن دو سخنراني مقام معظم رهبري، درباره عبرت‌هاي عاشورا با ويرايش و همراه با مصادر و منابع قطعات تاريخي، كه در رهنمودهاي معظم له آمده است.

در این کتاب درباره معناي عبرت آموزي این گونه نوشته شده است:««عبرت‌آموزي» يعني حوادث تلخ و شيرين گذشته را آيينه آينده قرار دادن؛ «عبرت‌آموزي» يعني از حال به گذشته رفتن و گذشته را دقيق بررسي كردن و آن را فرا رو قرار دادن؛ «عبرت‌آموزي» يعني به تاريخ به عنوان يك جريان نگريستن نه جرقه؛ «عبرت‌آموزي» يعني به تاريخ به عنوان كلاس درس نگاه كردن نه سرگرمي و افسانه.»

به عقیده نویسنده، «واژه عبرت» از ريشه عبور است. به «تعبير خواب» از آن جهت اين واژه اطلاق مي‌شود كه انسان را از ظاهر به باطن منتقل مي‌كند. به «عبرت آموزي» اعتبار گفته مي‌شود؛ چون در حقيقت عبور از حال به گذشته است. «... فاعتبروا يا اولي الابصار؛ پس اي اهل بصيرت! عبرت بگيريد(حشر، آيه 59).» 

چاپ يازدهم كتاب «عبرت‌هاي عاشورا» با شمارگان 2000 نسخه، 196 صفحه و بهاي 25000 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط