پنجشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۰ - ۱۸:۲۵
‌نام 10فوتباليست بزرگ در يك كتاب ثبت شد

رقابت‌هاي جام قهرماني ملت‌هاي آفريقا از يكم بهمن ماه تا يكشنبه 23 همين ماه در دو كشور كابن و كوينا به صورت مشترك برگزار خواهد شد.اين در حالي است كه خبرگزاري فرانسه از كتابي كه درباره اين رقابت‌ها اخيراً منتشر شده است،خبر داده است._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از خبرگزاري فرانسه، در اين كتاب نام 10 بازيكني آمده است كه آنها با توجه به تمامي بزرگي نامشان هرگز نتوانسته‌اند به افتخاري كه همانا رسيدن به جام قهرماني است دست يابند. در جمع اين 10 بازيكن تنها دو نفر از آنان هنوز در ميادين بين‌المللي حضور دارند و بقيه دوران فوتبالشان خاتمه يافته و بازنشسته‌ شده‌اند و از بازي در تيم ملي كشورشان خداحافظي كرده‌اند.

«ديدير دورگبا» كاپيتان تيم ساحل عاج و ميشائيل اسين هافبك چلسي و كاپيتان تيم ملي غنا دونفري هستند كه هنوز قادر به كسب پيروزي نهايي در اين بازي‌ها بوده و نامشان در ليست  10 نفره به چشم مي خورد.
بنابراين گزارش اسامي اين بازيكنان كه در كتاب مذكور منتشر شده به شرح زيراست: 

1ـ جورجس واهه (ليبريا)
اين بازيكن سيه چرده در سال 1995 به عنوان بهترين بازيكن از سوي فدراسيون جهاني فوتبال معرفي شد. او در سال‌هاي 1996 و 2002 در تركيب تيم ملي ليبريا حضور داشت، ولي ليبريا هر دو بار در همان دور نخست از ادامه اين بازي‌ها حذف شد.

2ـ نوانكوو كانو (نيجريه)
بازيكن سابق تيم‌هاي آژاكس، اينترميلان و آرسنال هرگز در اين بازي‌ها به جام قهرماني دست نيافت و اين در شرايطي بود كه او دوبار به عنوان مرد سال فوتبال قاره معرفي شد و شش بار هم در اين تورنمنت حضور يافت و جالب اينكه طي اين دوران هرگز گلي به ثمر نرساند. نيجريه و كانو در سال 2000 به يك قدمي فتح جام دست يافته، ولي در ضربات پنالتي مغلوب كامرون شدند و از رسيدن به جام بازماندند. «كانو» صاحب يك مدال نقره و چهار مدال برنز از شركت در شش دوره مسابقات جام ملت‌هاي آفريقاست.

3ـ آنتوني يواهه (غنا)
بازيكن اسبق تيم‌هاي اينتراخت فرانكفورت و ليدز يونايتد انگليس، در سال 1992 با تيم ملي غنا به فينال اين بازي‌ها دست يافت، ولي در آنجا تسليم ضربات پنالتي مردان ساحل عاج شد و از رسيدن به جام قهرماني بازماند. اين بازيكن بزرگ دو بار ديگر راهي اين بازي‌ها شد، ولي در همان مراحل مقدماتي از رسيدن به دور بعدي بازماند.

4ـ پيتر ندلوو (زيمباوه)
مهاجم با ارزش زيمباوه كه سابقه بازي در تيم‌هاي انگليسي كاونتري سيتي و بيرمنگام را دارد. او دوباره در اين بازي‌ها حضور يافت كه آخرين آن در سال 2004 بود كه در آن ديدارها هم سه گل بثمر رساند، ولي تيم زيمباوه همراه با او هيچ وقت به مراحل پاياني دست نيافت.

5ـ فردريك كانويته (مالي)
بازيكني كه سابقه بازي در كشورهاي انگليس و اسپانيا دارد. كانويته سال 2007 به عنوان مرد سال فوتبال آفريقا دست يافت و سال 2004 كه مالي ميزبان اين بازي‌ها بود، بهترين فرصت را براي كسب جام داشت، ولي شكست در مرحله حذفي در برابر مراكش به رؤياهاي او خاتمه داد.
كانويته در سال‌هاي 2008 و 2010 آقاي گل اين بازي‌ها شد و در همان زمان از تيم ملي مالي اعلام خداحافظي كرد.

6ـ مصطفي حاجي (مراكش)
مهاجم سابق تيم ملي مراكش كه در سال 1998 به عنوان بهترين بازيكن قاره سياه معرفي شد. او هم از بزرگان فوتبال آفريقاست كه هرگز دستش به جام قهرماني نرسيد.

7ـ ميشائيل اسين (غنا)
هافبك جنگنده و تدافعي تيم چلسي كه طي دو سال گذشته هميشه با مصدوميت روبرو بوده و بعيد است در اين دوره حضور يابد.

«اسين» سال 2010 تا فينال اين بازي‌ها پيش رفت، ولي آنجا مغلوب ياران تيم ملي مصر شد و از رسيدن به جام قهرماني بازماند.

اگر مصدوميت‌هاي او ادامه يابد، وي مجبور خواهد شد براي هميشه از دنياي ملي خداحافظي كند.

8ـ ديدير دورگبا (ساحل عاج)
اين مهاجم 33 ساله تاكنون دو بار عنوان مرد سال فوتبال قاره را به خود اختصاص داده و همراه با ميشائيل اسين، بازيكناني‌اند كه هنوز هم فرصت دستيابي به جام را دارند.
دورگبا سال 2006 همراه با تيم ساحل عاج به فينال اين بازي‌ها رسيد ولي آنجا مغلوب مصر ميزبان شد و از دست‌يابي به جام بازماند.
مهاجم با ارزش تيم چلسي كه همين هفته قبل يكصد و پنجاهمين گل خود را براي چلسي به ثمر رساند و اين تورنمنت آخرين فرصت او براي رسيدن به جام قهرماني قاره است.

9ـ الحاجي ديوف (سنگال)
اين بازيكن سرعتي دوبار به عنوان مرد سال فوتبال آفريقا معرفي شد و سابقه حضور در چهار دوره از اين رقابت‌ها را دارد.
ديوف، همراه با سنگال در سال 2002 راهي فينال اين بازي‌ها شد، ولي آنجا با شكست در برابر تيم ملي كامرون به مدال نقره بسنده كرد.

10ـ كالوشا بواليا (زامبيا)
بواليا را بايد بدشانس‌ترين بازيكن تاريخ آفريقا قلمداد كرد. مردي كه سال 1994 و چند ماه قبل از آغاز اين بازي‌ها با مرگ بسياري از بازيكنان ثابت تيم در حادثه سقوط هواپيما روبه‌رو شد، ولي تلاش و سخت‌كوشي او باعث شد تا زامبيا تا فينال اين بازي‌ها صعود كند، ولي آنجا با نتيجه 1 ـ 2 مغلوب تيم ملي نيجريه شد و از رسيدن به جام محروم شد. اين بازيكن بزرگ سابقه پنج بار حضور در اين بازي‌ها را دارد و سال 2006 نيز مسئووليت مربيگري تيم ملي كشورش را بر عهده داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها