عباس حاجي نجاري در نشست نقد كتاب «فتنهگران و جنگ نرم عليه انقلاب در نگاه امامخميني(ره)» در سراي اهلقلم، دفاعمقدس را جزو مولفههاي قدرت نرم انقلاب اسلامي دانست و گفت: اين كتاب، بسياري از مصاديق مقابله با نظام سلطه در انقلاب اسلامي را منعكس كرده است._
حاجينجاري در آغاز اين نشست، به مطرح شدن جنگ نرم در دو دهه گذشته در عرصه سياسي جهان و ايران اشاره كرد و گفت: با وجود انكار پديده جنگ نرم، شاهد مطالعات، تحقيقات، نظريهپردازي غرب و به كارگيري آن در عرصه جهاني هستيم.
وي تهديدات جهاني را به سه دوره استعمار «كهن»، «نو» و «فرانو» تقسيم كرد و افزود: استعمار كهن در نيمه اول قرن بيستم با بهرهگيري از ابزار قدرت نظامي براي تغيير نظام سياسي شكل گرفت كه جنگهاي جهاني اول و دوم، برجستهترين نمونههاي استفاده از جنگ سخت در اين دوره هستند.
اين صاحبنظر حوزه سياست تاكيد كرد: تحولات پس از اين جنگهاي تاريخي مانند به كارگيري بمب اتم، هزينههاي سنگين جنگ سخت و پيامدهاي سياسي، اقتصادي و اجتماعي جنگ، باعث شدند كه دوران جنگ نيمه سخت سربرآورد. در اين دوران، اثرگذاري قدرتها در حوزههاي يكديگر مدنظر قرار داشتند و حاكميت سياسي به جاي سرزمينها مورد حمله قرار ميگرفت كه جنگ سرد، نمونهاي از آن به شمار ميرود.
عباس حاجي نجاري، آگاهي كشورهاي جامعه هدف و ملل جهان، پيشرفت تكنولوژي، نبود كاركرد و تاثير ابزارهاي امنيتي را از جمله عوامل موثر بر ورود به مرحله نوين استعمار فرانو دانست و گفت: مهمترين سند راهبُردي اين حوزه، در كميته خطر جاري موسسه امريكن اينتر پرايز در سال 1974 و براي تغيير راهبرد آمريكا در قبال شوروي سابق نوشته شد.
وي اضافه كرد: آمريكا كه ايستادگي در مقابل شوروي را باعث فلج اقتصادي دنيا ميدانست، با ظرفيتسازي و سرمايهگذاري بر روي چالشها و شكافهاي اجتماعي شوروي و با ايجاد گسل در وحدت و انسجام جامعه، وارد عمل شد. البته گسترش تفكر انقلاب اسلامي نيز نقش عمدهاي در تخريب بافتهاي ماترياليستي شوروي سابق داشت، اما نقش آمريكا در بسترسازي اين واقعه را نميتوان ناديده گرفت.
جانشین پیشین ريیس اداره سیاسی سپاه پاسداران، نامه امامخميني (ره) به گورباچف را دريچهاي تازه به سوي نشان دادن خطر استعمار نو از سوي آمريكا خواند و خاطرنشان كرد: جنگ نرم از نظر آكادميك، داراي ظرفيت نظريهپردازي است كه در اين ميان، نظريه «جنگ تمدنها»ي هانتينگتون و نظريه «قدرت نرم» جوزف ناي قابل تاملاند.
حاجي نجاري ادامه داد: كتاب «فتنهگران و جنگ نرم عليه انقلاب در نگاه امامخميني(ره)» بسياري از مصاديق مقابله با نظام سلطه در انقلاب اسلامي را منعكس كرده است. در واقع، حركت انقلاب و امامخميني (ره) با بهرهگيري از قدرت نرم براي تغيير در قدرت سياسي صورت گرفته است.
وي با تاكيد بر دوري امام(ره) از جنگ مسلحانه در دوران مبارزات انقلابي اظهار كرد: همين راهبُرد امامخميني (ره) از قيام 15 خرداد 1342 تا بهمن ماه 1357 باعث فروپاشي زودهنگام رژيم پهلوي شد. ايشان با بيان ايدئولوژي انقلاب و نظريه حكومت اسلامي و ابعاد مختلف آن، دو تاثير بر مسير تاريخ گذاشتند. اول فروپاشي نظام شاهنشاهي و دوم، طرح گفتمان در مقابل ماركسيسم و ليبراليسم بود.
اين فعال سياسي در ادامه با اشاره به تغيير راهبُرد آمريكا به سوي جنگ نرم گفت: فتنه منافقان، ترورهاي خياباني، كودتاي نافرجام نقاب (كودتاي نوژه) و تلاش براي تجزيه قومي، گوشههايي از اين فعاليتها بودند كه البته با تفكر انقلابي از اين ورطهها نجات پيدا كرديم.
عباس حاجي نجاري، دوران دفاعمقدس را جزو مولفههاي قدرت نرم انقلاب اسلامي اعلام و تصريح كرد: تفكر بسيجي در همين دوران شكل گرفت و دشمن هم به تدريج پس از رحلت امامخميني (ره) ارزشهاي بنيادين انقلاب اسلامي مانند وحدت و انسجام، امام(ره) و رهبري و ولايت فقيه را مورد حمله قرار داد.
وي در پايان با اشاره به بصيرت مردم ايران يادآور شد: چشمانداز آينده ايران، روشن است و جنبشهاي كشورهاي اسلامي هم نشانگر اين امر هستند.
احمد عطايي، مدير مسوول موسسه فرهنگي ـ هنري موسسه قدر ولايت در ادامه نشست نقد و بررسي كتاب «فتنهگران و جنگ نرم عليه انقلاب در نگاه امامخميني(ره)» به گوشههايي از بيانات حضرت علي (ع) درباره جنگ نرم و انواع آن در كتاب نهجالبلاغه اشاره كرد.
كتاب «فتنهگران و جنگ نرم عليه انقلاب در نگاه امامخميني(ره)» به همت موسسه فرهنگي ـ هنري قدر ولايت وارد بازار نشر شده است.
نظر شما