سه‌شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۴
هوشنگ مرادی‌كرمانی در آنكارا تجلیل شد

مراسم تجليل از «هوشنگ مرادي كرماني» ديروز در مركز آموزش ادبيات و زبان فارسي در آنكارا برگزار شد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از ايرنا، اين مراسم با همكاري رايزني جمهوري اسلامي ايران در آنكارا و با حضور شماري از دانشجويان ايراني و تركيه‌اي برگزار شد.

هوشنگ مرادي‌كرماني در اين آيين با اشاره به ادبيات غني ايران گفت: شكوه، فرهنگ و تاريخ هر كشوري را مي‌توان در ادبيات آن كشور به ديگران نشان داد. وظيفه هر ايراني است كه ادبيات كشورمان را به جهانيان بشناساند و من نيز از اين امر مستثني نيستم.

اين نويسنده درباره مشهورترين اثر خود يعني «قصه‌هاي مجيد» گفت: هر اثر ادبي دو جنبه دارد؛ نخست خواندن و دوم پيام آن اثر است، ولي من در داستان‌هاي مجيد تلاش نكردم به كودكان نصيحت كنم، به همين خاطر كودكان كشورهاي مختلف از داستان‌هاي مجيد استقبال كرده‌اند.

وي ادامه داد: دو كشور مسلمان همسايه ايران و تركيه از جنبه‌هاي مختلف اشتراكاتي دارند؛ يكي از اين اشتراكات، فرهنگ نزديك به يكديگر است. به همين خاطر است كه كتاب‌هاي من در اين كشور با استقبال زيادي رو‌به‌رو شده است، چرا كه ما يكديگر را از نظر فرهنگي درك مي‌كنيم.

«مصطفي اصلان» يكي از نويسندگان و منتقدان تركيه‌اي كه در اين نشست حضور داشت نيز درباره آثار مرادي كرماني گفت: من با كرماني از طريق داستان‌هاي او آشنا شدم و به نظر من داستان‌هاي مجيد، الهام گرفته از داستان زندگي خود كرماني است. كتاب‌هاي كرماني به خاطر اين در تركيه مورد استقبال قرار گرفت كه شخصيت‌هاي داستان‌هاي وي از قشر متوسط جامعه هستند و سوژه‌هاي داستان‌هايش همانند هندوانه‌فروش و يا يك بقال، افرادي هستند كه در جامعه زندگي مي‌كنند.

اصلان از طنز به عنوان يكي از ويژگي‌هاي كتاب‌هاي كرماني نام برد و گفت: با آن‌كه كرماني طنزنويس نيست، ولي در نوشتارهاي او طنز سياه مشاهده مي‌شود؛ افزون بر آن در نوشته‌هاي اين نويسنده مسايل آموزشي بسياري نيز مشاهده مي‌شود. انتقاد و مسامحه از ديگر ويژگي‌هايي است كه در آثار اين نويسنده ايراني به خوبي مي‌توان مشاهده كرد.

«ابوالحسن خلج منفرد» رايزن فرهنگي ايران در تركيه نيز با اشاره به مشتركات دو كشور ايران و تركيه گفت: ايرانيان و ترك‌ها در طول قرن‌ها در كنار يكديگر زندگي كرده‌اند و مشتركات بسياري از نظر زبان، انديشه و احساسات با يكديگر دارند.

وي گفت: كودكان تركيه‌اي همانند كودكان ايراني مي‌انديشند و دليل اين ادعا استقبال بسيار زياد كودكان ترك از آثار استاد هوشنگ مرادي كرماني است. در واقع فضاي فكري و احساسي كودكان ايراني و ترك بسيار به يكديگر شباهت دارد، چرا كه سابقه تاريخي زندگي دو ملت در كنار يكديگر به قرن‌هاي گذشته باز مي‌گردد. به همين دليل هم اكنون شاهد استقبال كودكان تركيه از آثار اين نويسنده هستيم.

در پايان، هوشنگ مرادي كرماني به پرسش‌هاي شركت‌كنندگان در اين مراسم پاسخ داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها