شنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۵
ادامه بررسي وضعيت نشر و كتاب در دوران پهلوي

رييس هيات مديره موزه عبرت خبر داد: سلسله نشست‌هاي بررسي وضعيت نشر و كتاب در دوران پهلوي با همكاري مركز اسناد كتابخانه ملي ادامه مي‌يابد تا ناگفته‌هاي تاريخي بسيار در حوزه نشر و جريان‌هاي فرهنگي ايران قبل از انقلاب به صورت علمي و پژوهشي مورد تحليل قرار بگيرند.-

مجتبي قانعي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، درباره چگونگي ادامه روند برگزاري سلسله نشست‌هاي تخصصي جريان‌هاي توليد و نشر كتاب در دوره پهلوي اظهار كرد: از تاريخ انقلاب اسلامی ايران موضوعات بكر و دست نخورده‌اي باقي مانده‌اند كه امروز ضرورت و نياز پرداخت به آن ها احساس مي‌شود.

وي ادامه داد: براي علمي‌ترشدن اين نشست‌ها موضوعات مورد توجه در حوزه نشر و تاثير آن ها بر جريان‌هاي قبل از انقلاب را ليست كرده‌ايم . اين مباحث با كارشناسي و تصويب نهايي هر دوهفته يكبار يا هر ماه با همكاري مركز اسناد كتابخانه ملي جمهوری اسلامی ایران بررسی مي‌شوند.

قانعي با اشاره به اين كه پيشنهاد همكاري از سوي رييس مركز كتابخانه ملي مطرح شد افزود: در اين طرح موضوعات قابل بررسي از سوي موزه عبرت مشخص و كتابخانه ملي مكان و مديريت اجراي برنامه را برعهده مي‌گيرد.

وي درباره نظرات مطرح شده در سلسله نشست‌هاي تخصصي جريان‌هاي توليد و نشر كتاب در دوره پهلوي گفت: در دومين نشست (که 25 آبان برگزار شد) به فعاليت انتشارات فرانكلين اشاره شد و بر حسب نظر حاضران برنامه،‌ به بررسي انجمن‌هايی نظير «ايران و آمريكا» يا «گوته» و نيز كلوپ‌ها و باشگاه‌ها كه بر جريان‌هاي فرهنگي تاثير‌گذار بودند پرداخته خواهد شد.

قانعي در ادامه با اشاره به اين ‌كه تاكنون خاطرات 300 زنداني سياسي قبل از انقلاب توسط موزه عبرت گردآوري شده‌اند، گفت: دفتر ادبيات انقلاب اسلامي زير نظر حوزه هنري و مركز اسناد انقلاب اسلامي كتاب‌هايی را در اين زمينه منتشر كرده‌اند اما تفاوتي كه ما در پرداخت آثار داريم نگاه موضوعي به وقايع است که بيشتر دوران بازداشت و زنداني بودن افراد را در بر مي‌گيرد.

وي افزود: «خورد و خوراك زندانيان»، «عبادت آن‌ها در زندان»، «نحوه ملاقات‌ها» «ورزش در زندان» و «ماه رمضان در زندان» از موضوعاتي‌اند كه در نوشتن آثار مورد توجه قرار مي‌گيرند .

رييس هيات مديره موزه عبرت درباره ارتباط اين مركز با نويسندگان گفت: نويسندگان را بر اساس توانايي آن‌ها در پرداخت موضوع انتخاب و به آن سفارش نگارش كتاب مي‌دهيم، مانند كتاب «شكنجه در عصر پهلوي» اثر محيا خليلي. وي كتاب‌هاي مختلفي را با موضوع شكنجه در دوره‌هاي مختلف تاريخي نوشته است، نظير«شكنجه در عصر ساسانيان». اين نويسنده به پيشنهاد ما با بررسي اسناد، خاطرات موجود و شش ماه مصاحبه با افراد زنداني ساواك كه خود انتخاب مي‌كرد، کتاب «شكنجه در عصر پهلوي» نوشته است.

قانعي افزود: همچنین اگر نويسندگان درباره زندانيان ساواك موضوعي را پيشنهاد دهند با آنان همكاري و از آن ها استقبال خواهيم كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط