سه‌شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۷
ويژگي‌هاي كتاب‌هاي ديني براي جوانان

پژوهشگر و مولف کتاب‌های متعدد دینی برای جوانان، با تاکید بر لزوم دوری از اطناب و حاشیه‌پردازی در نگارش برای این نسل گفت: برای انتقال مفاهیم دینی به نسل جوان باید برای آنها کتاب‌های فشرده نوشت، کتاب‌هايی که نه تنها مطالب را سریع، صریح و واضح بیان کنند، بلکه حمل و نقل آن نیز آسان و در مترو، اتوبوس و ... قابل مطالعه باشند.-

اسدالله محمدی‌نیا، نویسنده و پژوهشگر دین، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: نیازسنجی و مخاطب‌شناسی از ملزومات نوشتن در حوزه دین برای جوانان است. نسل جوان نیاز دارد که ذهنش از آلودگی‌ها دور باشد و نویسنده این حوزه باید متناسب با نیاز هر قشر، کتابی بنویسد که مخاطب خود را پیدا کند. اكنون جای کتاب‌های دینی که بتوانند به خوبی از عهده ارتباط با جوانان برآیند، در میان کتاب‌های ما خالی است. 

این پژوهشگر دینی با اشاره به این‌که تاکنون کتاب‌های متعددی در حوزه معارف اسلامی برای نسل جوان نوشته است، افزود: نکته مهمی که در نگارش کتاب‌های خودم نیز رعایت کرده‌ام، این است که برای انتقال مفاهیم دینی به نسل جوان باید برای آنها کتاب‌های فشرده نوشت، یعنی کتابی که نه تنها مطالب را سریع، صریح و واضح بیان کند، بلکه حمل و نقل آن نیز آسان و در مترو، اتوبوس و ... قابل مطالعه باشد. 

محمدی‌نیا اضافه کرد: همچنین این کتاب‌ها باید از کیفیت چاپ بالایی نیز برخوردار باشند و از بهترین کاغذ، طرح جلد زیبا و نیز عنوان مناسب بهره بگیرند. برای ترویج اصول و مفاهیم مهم دینی باید هم از بعد مالی و هم علمی هزینه کنیم. 

وی بر لزوم وجود کتاب‌های مستدل در حوزه تالیفات دینی تاکید کرد و گفت: وظیفه قشر حوزوی و دانشگاهی است که ذهن نسل جوان را نسبت به مسائل روز روشن کند. اگر با نسل جوان به طور مستدل صحبت شود، حرف صحیح را می‌پذیرند. 

این استاد حوزه و دانشگاه درباره علت نگارش بیشتر تالیفاتش در حوزه جوانان اظهار کرد: از آنجا كه به عنوان مشاور مذهبی نیز فعالیت داشته‌ام، بیشتر کتاب‌های من در پرسش و پاسخ‌های مذهبی و به‌ویژه در پاسخ به پرسش‌های جوانان خلاصه می‌شود. با این حال، هنوز هم نیاز به تالیف چنین کتاب‌هایی را برای جامعه جوان احساس می‌کنم، زیرا اگر ذهن جوانان با برهان و دلایل صحیح، روشن شود، جوانان بر اشتباهات خود در روش زندگی اصرار نخواهند کرد. 

نویسنده کتاب «راز زیبایی در حیا و عفاف» گفت: در کشورمان کتابخانه‌های زیادی وجود دارند و موسساتی هم کتاب‌های دینی منتشر می‌کنند، اما به نحوه عرضه و ارايه مناسب کتاب‌های دینی نیز بايد توجه و آنها را متناسب با نیاز مناطق و بخش‌های مختلف جامعه توزیع کرد. 

مدیر انتشارات «سبط اکبر» یادآور شد: توزيع كتاب در نهادها، وزارتخانه‌ها و شركت‌ها نبايد بر اساس «رابطه‌» انجام شود، به اين شكل كه به خاطر رابطه بین يك ناشر يا نويسنده با يك سازمان‌، تنها کتاب‌های خاصی امکان توزیع در اماکنی مانند مترو یا اتوبوس را پيدا كنند. 

این پژوهشگر دینی در توضیح برنامه‌های تالیفاتی بعدی‌اش بیان کرد: تاكنون قرآن كريم در ايران به طور متعدد چاپ و ترجمه شده اما ایده من این است که قرآن را به شیوه‌ای آماده چاپ کنم که دارای مجموعه اطلاعاتی درباره هر سوره باشد، یعنی قبل از هر سوره یک شناسنامه کلی درباره هر سوره، پیش از آغاز آن قرار دهیم تا مخاطب پس از آشنایی با سوره، به مطالعه آن بپردازد. 

محمدی‌نیا يادآور شد: در قرآن باید به سراغ مفاهیم رفت، اگرچه خود تلاوت قرآن نیز ارزشمند است اما معانی آن برای ما تعیین کننده‌اند.

وي درباره کتاب «درس‌ها و عبرت‌ها از قرآن و کربلا» اظهار کرد: در اسلام بر تلاوت قرآن و هچنین بر خواندن زیارت عاشورا تاکید زیادی شده است و هدف از این تاکید، تنها خواندن الفاظ یا عزاداری برای امام حسین(ع) نبوده و مهم، تدبر و دقت در درس‌ها و مفاهیم آنهاست. من در این کتاب براي انتقال این پیام‌ها تلاش کرده‌ام.

محمدی‌نیا همچنین درباره کتاب دیگرش با عنوان «راز زیبایی در حیا و عفاف» گفت: در این کتاب، احادیث حضرت امیرالمومنین(ع) درباره عفت و حجاب بیان شده و در پایان نیز داستان‌هایی را درباره زنان رقاصه‌ای که تحت تاثیر تعلیمات اسلام ایمان آوردند، روایت کرده‌ام. هدف از این کار، بیان این موضوع بود که با تشویق و تبلیغ درست، حتی این افراد را هم می‌توان به هدایت و رستگاری فراخواند. قرآن، میزان‌الحکمه و بحارالنوار، از جمله منابع تالیف این کتاب بودند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط