جمعه ۱۳ آبان ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۲
معرفي گنجينه‌هاي مخازن كتابخانه‌ مجلس با رويكردي پژوهشي

دوازدهمين شماره از فصلنامه اسناد، مطبوعات و متون با نام «پيام بهارستان» منتشر شد. اين فصلنامه تاريخي پژوهشي بر آن است تا گنجينه‌هاي گوناگوني را كه در مخازن كتابخانه‌ها سر به مهر مانده و يا بي نام و نشان بوده‌اند براي اهالي پژوهش معرفي و فراهم كند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، رسول جعفريان، مدير مسوول و سردبير «پيام بهارستان» در يادداشت اين فصلنامه به اساس پژوهش و علمي نوشتن مقالات اشاره كرده و معتقد است كه علمي نوشتن و پژوهشي فكر كردن شرايط و لوازمي دارد كه اگر رعايت نشود، مطالب ارايه شده دردي را درمان نخواهد كرد.

وي در ادامه مي‌نويسد: علمي بودن در اين است كه بر اساس پژوهش درست بنا شده باشد. متني باشد كه بر اساس آن بر پرهيز از خطا و رفتن به سمت درست‌نويسي مطابق منطق بشري و عقل انساني و درك و فهم متعالي و مقبول ميان جوامع آدمي باشد.

جعفريان معتقد است كه يكي از ساده‌ترين لوازم علمي انديشيدن، تسلط داشتن بر موضوع، مرور تمامي آنچه در آن باره گفته شده و شناخت درست تمامي مفروضات مطرح در آن باب است. سياه كردن اوراق بدون روشن كردن يك مجهول، بي ترديد خيانتي است كه به علم و دانش و سرمايه‌هاي ملي و جامعه انساني مي‌شود.

مقاله «از كاخ هشت بهشت تا كاخ توپقاني» نوشته وورال گنج با ترجمه اسرا دوغان و رسول جعفريان، به سياهه اشياء و اموال شاه اسماعيل غارت شده پس از چالدران مي‌پردازد. «تاريخ مختصر ايران (تأليف در 1075 هجري) نوشته معينا اردوباري است كه توسط سعيد سلطاني مقدم به فارسي ترجمه شده است. 

«توانايي‌هاي علمي كارمندان، مترجمان و ناقلين بيت‌الحكه عباسي» نوشته عبدالجبار ناجي است كه توسط فرزانه آجرلو ترجمه شده است. «نحوالقلوب؛ رساله‌اي در تأويل اصطلاحات عرفاني» نوشته ابوالقاسم قشيري نيز با ترجمه علي‌محمد پشت‌دار در اين فصلنامه گنجانده شده است.

مقاله بعدي «نكاتي درباره نسخه كهن زيدي: اخبار فخع و خبر يحيي بن عبدالله» نوشته ماهر جرار نام دارد كه با ترجمه محمدكاظم رحمتي آمده است. «ميرازا ابوطالب فندرسكي، عالم و اديب پركار صفويه» نوشته عليرضا عبداللهي كچوسنگي، «سيل طهران و بيلان هزار خانه منطقه نازي آباد» اثر مهدي عباسي در بخش بعدي اين فصلنامه پژوهشي قرار گرفته است.

«كميسيون وهابيت»، «درآمدي بر نقش علماي ضد وهابي در دولت دوم سعودي»، «متني از روزگار صفويان درباره هنرها و صنايع گوناگون»، «ترجمه‌اي گرانبها از يك اثر قديمي»، «پيشينه و روش‌شناسي در دانش مُهرشناسي اسلامي در ايران»، «انوار المشارق طغري مشهدي» و... بخش‌هاي ديگر پيام بهارستان را تشكيل مي‌دهد.

دوازدهمين شماره از فصلنامه «پيام بهارستان» با مدير مسوولي و سردبيري رسول جعفريان و صاحب امتيازي كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي در 1080 صفحه منتشر شد. تصوير روي جلد اين فصلنامه نقاشي از «پسرك انار فروش» اهدايي از بهمن بياني مربوط به دوره قاجار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها