دوشنبه ۹ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۰
تشكيل هسته‌هاي مطالعاتي در مدارس استان گلستان

بخشنامه تشكيل هسته‌هاي مطالعاتي در مدارس استان گلستان از سوي اداره كل آموزش و پرورش اين استان به مدارس شهرستان‌ها و مناطق مختلف استان گلستان ارسال شده است. دانش‌آموزان بر اساس اين بخش‌نامه در گروه‌هاي چهار يا پنج نفره به مطالعه و تحقيق درباره موضوعي خارج از مطالب كتاب‌هاي درسي مي‌پردازند./

پرويز سَنَدزايي، كارشناس فرهنگي ـ هنري اداره كل آموزش و پرورش استان گلستان، در گفت وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با بيان اين مطلب اظهار كرد: اين اداره در راستاي عمل به فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر «افزايش سرانه مطالعه در كشور» و دستور وزارت آموزش و پرورش استان گلستان، بخش‌نامه‌اي را با هدف تشويق دانش‌آموزان به مطالعه كتاب‌هاي غيردرسي با عنوان «تشكيل هسته‌هاي مطالعاتي در مدارس» به ادارات آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق استان گلستان ارسال كرده است. 

وي با بيان اين‌كه تشكيل هسته‌هاي مطالعاتي از دوره ابتدايي آغاز مي‌شود و به مرور زمان در دوره‌هاي تحصيلي بعدي نيز شكل خواهند گرفت، گفت: دانش‌آموزان در اين حلقه‌هاي مطالعاتي با كمك معلمان ادبيات و انشا به مطالعه، تحقيق و پژوهش درباره موضوع ويژه‌اي مي‌پردازند و سپس نتايج تحقيقات خود را اعلام مي‌كنند.

كارشناس فرهنگي ـ هنري اداره كل آموزش و پرورش استان گلستان ادامه داد: برگزاري دومين مسابقه «فيش‌برداري دانش‌آموزان از پيام عيد نوروز رهبر انقلاب اسلامي» ويژه دانش‌آموزان دوره متوسطه، از ديگر فعاليت‌هاي فرهنگي اين اداره محسوب مي‌شود.

سَنَدزايي يادآور شد: در اين مسابقه از دانش‌آموزان خواسته مي‌شود تا پيام‌هايي را بر اساس پيام عيد نوروز رهبر انقلاب اسلامي در سال 1390 مبني بر «جهاد اقتصادي» در قالب چهار صفحه A4 يا پانزده «برگه فيش» بنويسند. در پايان نيز خلاقانه‌ترين، به‌روز‌ترين و كاربردي‌ترين پيامي كه به پرسش‌هاي فراروي نظام تعليم و تربيت كشور پاسخ داده باشد، انتخاب و به برگزيدگان آنها جوايزي اهدا مي‌شود.

وي افزود: چكيده اين پيام‌ها در قالب يك كتاب با عنوان «نقش دانش‌آموزان متوسطه استان گلستان در تبيين پيام عيد نوروز رهبر معظم انقلاب اسلامي» در پايان سال تحصيلي جاري منتشر خواهند شد و يك نسخه از آن به دانش‌آموزان شركت‌كننده و كتابخانه‌هاي مدارس استان گلستان ارسال مي‌شود. سپس اين اداره كل در هفته كتاب، برترين‌ پيام‌هاي دانش‌آموزان شهرستان‌هاي استان گلستان را شناسايي خواهد كرد و سپس به شناسايي برترين‌ پيام‌هاي دانش‌آموزان در استان گلستان مي‌پردازد.

سَنَدزايي با اشاره به طرح «وجين كتابخانه‌هاي مدارس استان گلستان» گفت: در اين طرح كه از آغاز سال تحصيلي جاري در مدارس استان گلستان در حال اجراست، آثار موجود در كتابخانه‌هاي مدارس توسط كارشناسان كتاب هر پايه تحصيلي بررسي و بازبيني مي‌شوند. بر اساس اين طرح، اگر كتابي نامناسب با پايه تحصيلي و گروه سني دانش‌آموزان باشد، به پايه تحصيلي ديگر انتقال مي‌يابد و در صورت منطبق نبودن با برنامه درسي دانش‌آموزان، از فهرست كتابخانه‌ها حذف مي‌شود.

وي افزود: اداره كل آموزش و پرورش استان گلستان تصميم دارد تا قبل از آغاز هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، كتابخانه‌هاي مدارس استان گلستان را بر اساس طرح مذكور به كتابخانه‌هاي منظم با هدف استفاده بهينه دانش‌آموزان از منابع كتابخانه‌هاي مدارس تبديل كند.

كارشناس فرهنگي ـ هنري اداره كل آموزش و پرورش استان گلستان با بيان اين كه حدود 35 درصد كلاس‌هاي دوره ابتدايي مدارس استان گلستان به كتابخانه مجهز شده‌اند، گفت: اين اداره در هفته كتاب به توزيع كمدهاي كتابخانه‌هاي كلاسي اقدام خواهد كرد تا 65 درصد باقي‌مانده از كلاس‌هاي دوره ابتدايي به كتابخانه مجهز شوند.

سَنَدزايي عنوان كرد: اجراي طرح «تجهيز مدارس دوره متوسطه استان گلستان به كتابخانه الكترونيك» از ديگر اقدامات اداره كل آموزش و پرورش استان گلستان محسوب مي‌شود. بر اساس اين طرح، حدود 30 درصد مدارس متوسطه اين استان به كتابخانه الكترونيك مجهز شده‌اند و تجهيز 70 درصد باقي‌مانده از مدارس دوره متوسطه به كتابخانه الكترونيك از ديگر ويژه‌برنامه‌هاي اداره كل آموزش و پرورش استان گلستان است كه تحقق آن در هفته كتاب آغاز خواهد شد. 

وي در پايان گفت: دسترسي دانش‌آموزان مدارس مختلف استان گلستان به منابع موجود در كتابخانه‌هاي يكديگر و جبران كمبودهاي موجود در كتابخانه‌هاي مدارس از طريق ارتباط با منابع كتابخانه‌هاي ساير مدارس، از جمله اهداف تجهيز مدارس متوسطه به كتابخانه الكترونيك محسوب مي‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط