رضا داورياردكاني در جديدترين كتابهايش، تاريخ دويست ساله علم و همچنين وضعيت تعليم و تربيت در ايران را با نگاهي انتقادي بررسي كرده است. اين دو اثر در نوبت انتشار قرار دارند. وي معتقد است كه به تمامي موضوعات با نگاه فلسفي خاص خود نگاه ميكنم.-
وي با اشاره به رويكرد فلسفي اين اثر گفت: بديهي است فردي كه فكرش مشغول فلسفه است، از نگاه فلسفي و همچنين انتقادي به موضوعات نگاه ميكند.
داورياردكاني همچنين درباره كتاب ديگري با عنوان «تجدد و علم جديد در ايران» اطهار كرد: در اين كتاب كه اكنون در دست ناشر است، موضوع تاريخ علم دويست ساله ايران را بررسي كردهام. رويكرد اين كتاب نيز انتقادي است و ميتوان موضوع اصلي آن را «بررسي انتقادي تاريخ علم جديد در ايران» دانست.
وي به موضوعات متفاوت كتابهايش اشاره كرد و گفت: شايد عدهاي مرا ملامت كنند كه چرا درباره مسايل مختلف و متفاوتي مانند ورزش، تاريخ و فلسفه كتاب مينويسم. در واقع، من همه اين موضوعات را با نگاه فلسفي خاص خودم نگاه ميكنم.
رييس فرهنگستان علوم ادامه داد: من مورخ علم يا علوم انساني و اجتماعي نيستم. در كتاب «تجدد و علم جديد در ايران» به دليل نگاه تاريخي به علم، به ناچار بايد با دادهها و استدلالهاي تاريخي، رويكردم را توجيه و تبيين ميكردم.
مجموعه گفتوگوهاي داورياردكاني با نشريات مختلف با عنوان «گفتوگوهاي 2» نيز از ديگر كتابهاي آماده چاپ اوست كه به زودي منتشر ميشود.
كتاب «50 گفتوگوي فرهنگي» حاصل گفتوگوها و ميزگردهاي وي در نشريه «نامه فرهنگ» با كارشناسان مختلف فرهنگي نيز در نوبت انتشار است.
انتشارات رستا، چاپ يكي از كتابهاي اين استاد فلسفه با موضوع «يادداشتهايي درباره تعليم و تربيت» را بر عهده دارد و ساير كتابهاي زير چاپ داورياركاني از سوي انتشارات سخن منتشر ميشوند.
«هنر و حقيقت»، «فلسفه در دادگاه ايدئولوژي» و «ما و تاريخ فلسفه اسلامي» جديدترين كتابهاي منتشر شده داروياركانياند.
نظر شما