پنجشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۹
حضور ۲۹ زن شاعر که در هیچ تذکره اي نبوده اند

سیدعلی آل‌داود،درمراسم بررسی کتاب «عرفات العاشقین و جایگاه آن در تذکره‌نویسی فارسی»كه باحضور استادان زبان و ادبیات فارسی،منتقدان و نسخه شناسان در مجتمع باغ زیبای تهران برگزار شد،يكي از ویژگی هاي اين‌ کتاب را حضور ۲۹ زن شاعر که در هیچ تذکره دیگری نیست ذکر کرد و طبع کتاب را از لحاظ انتقادی کارساز دانست._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم بررسی کتاب «عرفات العاشقین و جایگاه آن در تذکره‌نویسی فارسی» به همت مرکز پ‍‍‍ژوهش‌های میراث مکتوب و با حضور محمدرضا خوشدل،خواهر‌زاده زنده‌یاد استاد ذبیح‌الله صاحبکار مصحح اثر، سیدعلی آل‌داود، محمود فتوحی، دکتر سعید شفیعیون، جمشید علیزاده، دکتر اکبرنحوی، جواد محمدی‌خمک و محمد ابراهیم ‌مالمیر در مجتمع باغ زیبای تهران برگزار شد.

دراین مراسم استادان زبان و ادبیات فارسی،منقدان و نسخه شناسان به بررسی کتاب «عرفات العاشقین» تالیف تقی الدین اوحدی و تصحیح ذبیح‌الله صاحبکار پرداختند و درباره آن سخنرانی کردند.

در ابتدای این مراسم اکبر ایرانی،مدیر عامل مرکز پ‍‍‍ژوهش‌های میراث مکتوب درباره روند چاپ این اثر در این موسسه سخن گفت و این کتاب را حاصل زحمات گروه کثیری از صاحبان نظر در حوزه تذکره‌نویسی خواند.
 
او گفت: برای تصحیح و چاپ این کتاب مقابله‌های فراوانی انجام شده است و نسخه‌هاي زیادی مورد مطالعه قرار گرفته است. 

پس از سخنرانی «ایرانی» محمدرضا خوشدل خواهر‌زاده زنده‌یاد استاد ذبیح‌الله صاحبکار مصحح اثر، شرح مختصری از زندگی استاد صاحب کار داد و اشعاری از او قرائت کرد.
 
سپس دکتر محمود فتوحی به بررسی این کتاب پرداخت و گفت: کتاب عرفات بر اساس رای اوحدی به بیاض نزدیک‌تر است تا تذکره نامه.
 
او ادامه داد: دوره بندی در کتاب بر اساس زمان است اما این خط زمانی مشخص نیست. این موضوع و کثرت اشعار به کار گرفته شده در عرفات که چیزی حدود ۸۰ هزار بیت است کتاب را به بیاض شبیه‌تر کرده است. 

این استاد دانشگاه «عرفات العاشقین» اوحدی را مانند یک تاریخ ادبیات خواند و بیان کرد: نکته دیگر این کتاب معاصر گرایی آن است و اهمیت بخش متقدمین آن بیش از بخش متاخرین است.
 
فتوحی با اشاره به اینکه وجه تمایز این کتاب با سایر تذکره‌ها در رویکرد انتقادی آن است گفت: عرفات تذکره قابل توجهی است ولی خالی از خطا نیست که در این حجم از کتاب این خطا‌ها قابل چشم پوشی است.

سید علی آل داوود دیگر سخنران این مراسم بود و به شرح شرایطی  که کتاب «عرفات العاشقین» در آن پدید آمده پرداخت و گفت: علاوه بر ادبیات مسایل تاریخی منحصر به فرد از دوره صفویه در این کتاب وجود دارد که می‌تواند مورد استفاده محققان و تاریخ نگاران قرار گیرد.
 
وی یکی دیگر از ویژگی‌های کتاب را حضور ۲۹ زن شاعر که در هیچ تذکره دیگری نیست ذکر کرد و طبع کتاب را از لحاظ انتقادی کارساز دانست. 

بخش دوم این همایش با نام «عرفات العاشقین در قلمرو ایران» پس از استراحتی کوتاه آغاز شد. در این بخش، جمشید علیزاده از تبریز درباره عرفات‌العاشقین و شاعران آذربایجان سخنرانی کرد واکبر نحوی از شیراز سخنانی با موضوع «عرفات العاشقین و شاعران فارس» ارایه داد.

«عرفات‌العاشقین و شاعران کرمانشاه و همدان»نیز عنوان سخنرانی محمد ابراهیم‌مالمیر از کرمانشاه بود.

سخنران دیگر این همایش نیز جواد محمدی‌خمک از سیستان بود که درباره موضوع «عرفات‌العاشقین و شاعران سیستان» سخنرانی کرد.
در پايان اين مراسم از دست اندركاران تصحيح و نگارش اين كتاب قدرداني شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها