آيين بزرگداشت دكتر محمد خوانساري، همراه رونمايي از كتاب «خوانسارينامه» برگزار شد. در اين مراسم، رضا داورياردكاني، محسن جهانگيري و غلامعلي حدادعادل، از استادان فلاسفه، به عنوان همكاران و شاگردان دكتر خوانساري سخنراني كردند./
رضا داورياردكاني، رييس فرهنگستان علوم و استاد دانشگاه تهران، در اين مراسم به دورههايي اشاره كرد كه به عنوان شاگرد و همكار با دكتر خوانساري ارتباط داشت.
وي خوانساري را مرد اخلاق خواند و گفت: من هيچ سخن غيراخلاقي از او نشنيدم. با وجود سهو و خطاهايي كه همه ما داريم، دكتر خوانساري در قول و عمل، انساني اخلاقي بود.
محسن جهانگيري، از همكاران دكتر خوانساري در گروه فلسفه دانشگاه تهران، ديگر سخنران اين مراسم بود. وي با اشاره به آشنايي 30 سالهاش با دكتر خوانساري گفت: او تاثير فراواني در فرهنگ زمان خود گذاشت. كتابهاي «منطق صوري» و همچنين كتاب عربي كه براي تدريس در سال ششم ادبي نوشته بود، تاثير بهسزايي در آموزش آن دوره داشتند.
وي دكتر خوانساري را مردي ديندار و حكيم دانست و گفت: در تمام سالهاي آشناييام با وي، هيچگاه گله و شكايتي از او نشنيدم. او استاد برجستهاي بود و حرفه معلمي را به نحو احسن انجام ميداد.
حدادعادل نيز در سخنانش، گردآوري آثار منتشر نشده دكتر خوانساري طي يك سال پس از مرگ وي را كاري شايسته دانست و گفت: اگر اين آثار در قالب كتاب «خوانسارينامه» منتشر نميشدند، دسترسي استادان و دانشجويان به آنها تقريبا ناممكن ميشد.
وي افزود: او جزو تحصيلكردگاني بود كه كسب دانش در مدارس قديم و دانشگاههاي اروپا را توامان دارا بود. او معارف فارسي و عربي را در كنار نظم و روشمندي داشت.
مشروح اين گزارش متعاقبا در ايبنا منتشر ميشود.
نظر شما