زندگي «يعقوب ليث»، دستمايهي نگارش رماني شده كه «عباس جهانگيريان» نويسندهي آن است.
او در اينباره توضيح داد: «قرار است كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، مجموعه كتابهايي را دربارهي برخي شخصيتهاي تاريخي منتشر كند. نوشتن زندگي «يعقوب ليث صفاري» هم به عهدهي من است. البته اين كتاب بيش از آنكه داستاني باشد، تاريخي است اما براي اينكه براي مخاطبان جذابيت داشته باشد، ساختاري روايي دارد.»
«يعقوب ليث» يكي از پادشاهان ايران در دورهي حكومت صفاريان است. جالب است بدانيد كه تا پيش از حكومت او، زبان رسمی ایران یا حکومتهای ایران زبان عربی بود. یعقوب لیث صفار نخستین کسی بود که زبان پارسی را ۲۰۰ سال پس از ورود اسلام به ایران، به عنوان زبان رسمی ایران اعلام کرد.
نويسندهي «شازده كدو» يك كتاب تاريخ ديگري هم نوشته كه در انتشارات مدرسه در حال چاپ است. اين كتاب «انوشيروان» نام دارد و به زندگي اين پادشاه ايراني ميپردازد.
از نويسندهي «هامون و دريا»، دو كتاب ديگر هم در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، مراحل چاپ را ميگذرانند.
«توران تور» كه در قالب طرح نوجوان امروز منتشر ميشود و در گونهي ادبي ترس و طنز قرار ميگيرد يكي از اين كتابهاست.
كتاب ديگر هم جلد دوم از مجموعهي نمايشنامههاي شاهنامه است كه به نقل داستان «ضحاك ماردوش» ميپردازد.
جهانگيريان در اينباره هم توضيح داد: «هدفم از نگارش اين نمايشنامهها به روش نقالي، آشنا كردن نوجوانان با اين شيوهي قديمي قصهگويي ايراني است. در واقع نقالي هنر قصهگويي ايراني است كه در حال فراموش شدن است و نوجوانان ما بايد با آن آشنا شوند. ضمن اينكه نقالي روش مناسبي براي نقل قصهها در كلاسهاي درس و مدرسههاست و به وسايل خاصي نياز ندارد.»
اين نويسنده، نمايشنامهي ديگري هم در حوزهي كودكان و نوجوانان نوشته و منتظر انتشار آن است.
«ماه را ببوس» داستان دختربچهاي است كه به خانهها ميرود و از صاحبانشان روياها و خوابهايشان را ميخرد و در ازاي آن سيب يا انار ميدهد!
ناشر اين نمايشنامه، سورهي مهر است.
نويسندهي «جنگ كه تمام شد بيدارم كن»، رمان نوجوانانهي «خانهي درختي» را هم آمادهي چاپ دارد كه بهزودي منتشر ميشود.
او دربارهي اين كتاب گفت: «داستان خانهي درختي بر همدلي پسر نوجواني براي نجات برادرش تاكيد دارد. داستان از جايي آغاز ميشود كه پسر جواني پس از عكاسي از تظاهرات، تحت تعقيب پليس قرار ميگيرد و برادر نوجوان او براي نجات و پنهان كردنش يك خانهي درختي ميسازد.»
انتشارات عروج «خانهي درختي» را منتشر ميكند.
جهانگيريان، يك كتاب آمادهي چاپ هم براي كودكان نوشته كه «مادر كو؟» نام دارد. نويسنده در اين كتاب به موضوع مرگ و درك آن براي كودكان پرداخته است. منادي تربيت «مادر كو؟» را منتشر ميكند.
اين ناشر كتابهاي «هامون و دريا» و «خواب دخترها چپ نيست» از اين نويسنده را مدتي پيش بازچاپ كرد.
«دفترچهي مشكلگشا» يكي ديگر از آثار جهانگيريان است كه دستمايهي توليد يك انيميشن توسط «مهدي خرميان» شده است.
اين انيميشن كه در موسسهي فرهنگي صبا توليد ميشود «سين هفتم» نام دارد.
نظر شما