رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي گفت: ويژگيهاي شعري حافظ راز ماندگاري اوست که بعد از ۷۰۰ سال نه تنها در ايران بلکه در شرق و غرب از ماوراءالنهر تا بينالنهرين از قفقاز تا شبه قاره هند حافظ را ميشناسند و به قول گوته شاعر آلماني سخن حافظ تا ابديت زنده اما چگونه و چرا؟
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي؛ حافظ را مقلد قرآن و طبيعت و فطرت دانست و گفت: عقايد الهي حافظ و استمداد از قرآن و اشارات آن و انس گرفتن وي با کتاب الهي و تفال با آن را راز ماندگاري حافظ است.
رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي ايران گفت: حافظ محدود به سرزمين ايران نيست طوري که در کشورها و فرهنگهاي مختلف حافظ را خوب ميشناسند و حتي ديوانش را به عنوان هديهاي ارزشمند به نوعروسان ميبخشند.
وي اظهار داشت: افراط و تفريطها که در رابطه با حافظ صورت گرفته نه نفعي براي جامعه دارد ونه فرهنگ جامعه؛ به نحوي كه مقام معظم رهبري در فرمايشات خود اين گونه فرمودهاند كه متاسفانه در دوره اخير در اين چهل ؛پنجاه سال اخير کتابهايي نوشته شده که در اين کتابها اين بي نظري و بي غرضي رعايت نشد و مطالبي نوشته شد و گفته شد که حقا و انصافا بعضي از آنها؛ جفاي به حافظ است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي در پايان سخنانش گفت: بعضي بي بصري در مقابل حافظ است و انسان حيرت ميکند که چرا بايستي اين حرفها به ذهن کسي خطور کند؟
وي افزود: حافظ را کافر و بي دين و زنديق و منکر آخرت و از اين قبيل چيزها معرفي کردند. پس ضمن پرهيز از افراط و تفريط پاسخ سوال را بايد دريک جمله بيان کرد و اينکه فاعليت فاعل که اسلام و قرآن بود و قابليت قابل که ظرفيت وجودي حافظ موجب ماندگاري حافظ شد.
نظر شما