جمعه ۱۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۰
توجه به معنويت و اخلاق‌گرايي در «مقدمه‌اي بر نظريه اقتصاد سياسي اسلامي»

نويسنده كتاب «مقدمه‌اي بر نظريه اقتصاد سياسي اسلامي» معتقد است اسلام با دربرداشتن طرح اقتصاد سياسي، برنامه‌هاي لازم براي زندگي بشر و همچنين معنويت و اخلاق‌گرايي را براي مسلمانان به همراه دارد.-

دكتر حسين پوراحمدي، يكي از نويسندگان اين اثر، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، «اقتصاد سياسي» را مفهوم جديدي در ادبيات علوم سياسي، اقتصاد و روابط بين‌الملل به شمار آورد.

عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي افزود: اين مفهوم، ناظر بر تعاملات عرصه‌هاي اقتصاد و سياست و تاثير آنها بر زندگي بشر و همچنين تاثيرپذيري از ابعاد ديگر زندگي اجتماعي است.

به گفته پوراحمدي، در ادبيات اسلامي با مفاهيم سياست اسلامي و اقتصاد اسلامي آشناييم، اما مفهوم «اقتصاد سياسي اسلامي» تاكنون هيچ‌گاه مطرح نشده است. به همين دليل، مي‌توان اين اثر را يك نوآوري و ابداع در حوزه مطالعات اسلامي دانست.

وي درباره اهميت نظريه اقتصاد سياسي اسلام گفت: اين نظريه، نشانگر توانايي و غناي اسلام در طرح مدل اقتصاد سياسي است. اين مدل، برنامه‌هاي لازم براي زندگي بشر و همچنين معنويت و اخلاق‌گرايي را براي مسلمانان به همراه دارد.

اين نويسنده ادامه داد: به بيان ديگر، اين نظريه گوياي اين واقعيت است كه اسلام براي زندگي اقتصادي، سياسي و اجتماعي، نظامي كارآمد ارايه مي‌كند و برنامه‌هاي لازم از جمله كسب و كار، رفاه و عدالت از يك سو و حاكميت عادلانه، تقسيم قدرت و آزادي‌هاي لازم را از سوي ديگر فراهم مي‌كند.

نويسنده كتاب اسلام و روابط بين‌الملل» يادآور شد: البته اسلام به اين اهداف بسنده نمي‌كند و آنها را در كنار اهداف اخلاق‌گرايي، معنويت‌گرايي و در نهايت انسان توحيدي دنبال مي‌كند. مجموعه اين اهداف در نظريه اقتصاد سياسي اسلامي در نظر گرفته شده‌اند. 

پور احمدي افزود: اين نظريه نشان مي‌دهد كه نظريه‌هاي اقتصاد اسلامي و نظريه‌هاي سياسي اسلامي، تاثير متقابلي بر يكديگر دارند. واقعيت آن است كه نمي‌توان تفكيكي ميان اقتصاد و سياست در اسلام قايل شد، زيرا كليت اسلام با دربرداشتن طرح اقتصاد سياسي، تمام ابعاد زندگي انسان توحيدي را برنامه‌ريزي و براي رساندن او به كمال، تلاش مي‌كند. 

وي ادامه داد: در اين كتاب تلاش شده است فرمول نظريه اقتصاد سياسي اسلامي ارايه شود. اميدوارم خوانندگان كتاب، نظراتشان را درباره آن ارايه كنند تا در جهت اصلاح و ويرايش كتاب به كار گرفته شوند. 

نويسنده، اين كتاب را سرآغازي براي تعميق مطالعات در ادبيات غني اسلامي عنوان كرد و گفت: از اين طريق مي‌توان اسلام را براي پاسخ‌گويي به نيازهاي دنيوي در كنار نيازهاي اخروي انسان توحيدي به كار گرفت.

اين نويسنده همچنين از در دست داشتن دو كتاب با عنوان‌هاي «اقتصاد سياسي سياست خارجي» و «ارايه و به‌كارگيري اصول و مباني رويكرد فرانظري اسلامي روابط بين‌الملل» خبر داد. 

چاپ نخست كتاب «مقدمه‌اي بر نظريه اقتصاد سياسي اسلامي» به قلم حسين پوراحمدي و محمد شمابادي از سوي انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط