سه‌شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۵
خواب و رويا از ديدگاه روانشناسان معاصر و انديشمندان اسلامي

نويسنده كتاب «خواب و رويا از ديدگاه روانشناسان معاصر و انديشمندان اسلامي» با نگارش اين كتاب، امكان بررسي تطبيقي نظرات انديشمندان غربي و مسلمان درباره خواب و رويا را فراهم آورده است.-

علي اسماعيلي، نويسنده اين اثر، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، عنوان كرد: اين كتاب در دو بخش و ده فصل ديدگاه‌هاي روانشناسان معاصر و همچنين قرآن و انديشمندان اسلامي را درباره خواب و رويا بررسي مي‌كند.

وي افزود: ابن سينا، ابن مسكويه، فارابي، كندي و غزالي نظرياتي درباره اين موضوع دارند. از ميان انديشمندان اسلامي معاصر نيز علامه طباطبايي و آيت‌الله حسن‌زاده‌آملي نظراتي در اين باره بيان كرده‌اند.

اسماعيلي ادامه داد: در اين كتاب با گردآوري نظرات مسلمانان و روانشناسان غربي درباره خواب و رويا، امكان مقايسه آنها با يكديگر براي مخاطب فراهم شده است.

وي خواب و رويا را يكي از عمده‌ترين موضوعات مورد بررسي از سوي روانشناسان غربي دانست و گفت: مي‌توان با قطعيت گفت كه حجم نظريات و بررسي‌هاي غربيان در اين باره بيش از مسلمانان است.  البته با استفاده از آيات قرآن درباره خواب و رويا و همچنين ديدگاه‌هاي انديشمندان اسلامي در اين باره، مي‌توان نظرياتي را نظير آنچه در غرب وجود دارد استخراج كرد، چرا كه اين ديدگاه‌ها بيشتر به صورت خام موجودند.

به گفته او، فرويد و يونگ از سرشناس‌ترين انديشمندان اين حوزه قلمداد مي‌شوند، اما روانشناسان و پژوهشگران امروز غرب، از فضاي نظريه‌پردازي فاصله گرفته، به بررسي فيزيولوژي خواب نزديك مي‌شوند و به مانيتورينگ خواب فكر مي‌كنند.

اسماعيلي ادامه داد: فرويد خواب را تصويري از ناخودآگاه فرد مي‌داند كه تحليل آن به كشف افكار ناخودآگاه مي‌انجامد.

وي تعبير و تحليل روياها را بخشي از ديدگاه‌هاي انديشمندان غرب و شرق دانست كه بخشي از كتاب را به آن اختصاص داده است.

چاپ نخست كتاب «خواب و رويا از ديدگاه روانشناسان معاصر و انديشمندان اسلامي» از سوي انتشارات شلاك منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط