ايبنا نوجوان: «تولايي» دربارهي ميزان آشنايي نوجوانان با شعر فارسي گفت: «بچههاي ما، با شعرهاي كتابهاي فارسيشان خيلي آشنا هستند؛ اما نميدانم با شعر فارسي چقدر آشنايي دارند؛ چون شعرهاي فارسي مناسب سنشان كمتر در كتابهاي درسي پيدا ميشود. البته در سالهاي اخير بيشتر به شعر نوجوان توجه شده است، اما من فكر ميكنم اين توجه هنوز كافي نيست.»
شاعر «درخت، عاشق پرنده است» در ادامه اضافه كرد: «نسل نوجوان با شاعران هزار سال پيش (مثل فردوسي)آشنا هستند، اما نميدانند در 10 ـ 20 سال گذشته چه شاعراني براي نوجوانان شعر سرودهاند. البته بايد توجه داشته باشيم كه بدون پرداختن به ريشهها، نميتوانيم شعر امروز را به نوجوانان معرفي كنيم و بايد در كنار سعدي، حافظ، مولوي، رودكي و ... شاعران معاصر و شعر مناسب سن نوجوانان را نيز به آنها معرفي كنيم.»
تولايي در اينباره توضيح داد: «در كتابهاي درسي دورههاي تحصيلي مختلف، يكي دو شعر مناسب كودكان و نوجوانان، از ميان آثار معاصر انتخاب شده، اما اين آثار هم بهترين اثر شاعران مشهور معاصر بهشمار نميرود. شعرهاي خاص نوجوانان نه تنها بايد در كتابهاي فارسي آورده شود، كه لازم است دستكم يك جلد از مجموعه شعرهاي آنان در كتابخانههاي مدرسهها در اختيار دانشآموزان قرار بگيرد.»
آقاي شاعر به بچهها توصيه كرد كتابهاي جديد شاعران را بخوانند و توصيهاش را اينجوري تكميل كرد: «مجموعه شعرهاي «عباس تَربُن»، بهويژه كتاب «يك بستني و پنج زبان» او را حتماً بخوانيد. كتاب «حرفهاي گريهدار» سرودهي «فاضل تركمن» را هم از دست ندهيد. تازهترين كتاب «بيوك ملكي» هم پيشنهاد خوبي براي نوجوانان علاقهمند به شعر است.»
او در پايان راهنماييهايي هم براي شاعران نوپا داشت: «بچههايي كه ميخواهند شعر بگويند، بيشتر از نوشتن، لازم است بخوانند. راهنمايي من به شاعران نوجوان اين است: تا ميتوانند شعر بخوانند. به كتابهاي شعر هم اكتفا نكنند. به مطبوعات هم سري بزنند. زمان زيادي طول ميكشد تا نخستين كتاب شاعران منتشر شود و تا پيش از آن، شعرهايشان در مطبوعات منتشر ميشود. بچهها بايد با شعر درگير شوند. خودشان بنويسند. اگر از شعري خوششان آمد، دلايلش را براي خودشان بنويسند و حتي اگر هم خوششان نيامد، دلايلش را براي خودشان مشخص كنند. پيام من به مناسبت روز شعر به بچهها اين است: تا ميتوانند بازي كنند، فكر كنند و كتاب بخوانند.»
یکشنبه ۲۷ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۷
نظر شما