چهارشنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۲
داستان زندگي «دلشاد خاتون» در ۲ جلد منتشر شد

«دلشاد خاتون» رماني تاريخي نوشته ثريا جبارزاده‌ منتشر شد. نويسنده در اين كتاب زندگي «دلشاد خاتون» همسر ابوسعيد بهادرخان،‌ آخرين ايلخان مغول را با مرور صد سال پاياني سلسله ايلخانان مغول مد نظر داشته است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين رمان كه از سوي انتشارات «سمير» به چاپ رسيده، از زبان راوي داناي كل روايت شده است.

«دلشاد خاتون» همسر، ابوسعيد بهادرخان و زني ادب دوست و مهربان و به لحاظ روحيات مثبت‌انديش بوده است و در اين رمان به وجوه مختلف شخصيت وي پرداخته شده است.
 
يكي ديگر از محورهاي داستاني اين كتاب ماجراي بدبين شدن امير چوپان، دايي بهادرخان است. امير چوپان بعد از بدبين شدن به بهادرخان او را همراه با عده بسياري به قتل مي‌رساند. 

در اين رمان كه رماني تاريخي به شمار مي‌آيد، از همه شخصيت‌هاي اين دوره از تاريخ ايران نام برده شده است و به تحليل موقعيت هر كدام از آنان تا زمان مرگشان در قالب داستاني پرداخته شده است. 

نويسنده در نگارش اين رمان، زبان و لحني توصيفي را به كار برده و وقايع تاريخي را بعضا در نسبت با شخصيت‌ها و قهرمانان داستاني به شيوه‌اي شاعرانه بيان كرده است. 

بخشي از اين رمان این‌گونه نوشته شده است: «نديمه جوان روز پر كار و خسته‌كننده‌اي را پشت سر گذاشته بود. آن روز از صبح علي‌الطلوع در خدمت خاتون بزرگ بود و روزهاي پر اضطرابي در قصر سپري مي‌شد. ياسمن به پيام‌ها و نامه‌هايي فكر مي‌كرد كه از جانب خاتون بزرگ به اطراف مختلف برده بود. خاتون بزرگ نگران بود و صداي نگران و مشوش او در گوش ياسمن طنيني افكنده بود: تا ابوسعيد بر اين تخت تكيه نزند، نه خواب به چشمانم خواهد آمد، نه آرامش به وجودم و نه آبي خوش از گلويم پايين خواهد رفت..»

رمان دوجلدی «دلشادخاتون»، نوشته ثريا جبارزاده،‌ در شمارگان هزار و ۵۰۰، نسخه از سوي انتشارات «سمير» منتشر شده است. اين كتاب هزار و ۱۴۴صفحه و قيمت مجموع دو جلد آن ۲۵ هزار تومان است. 

«دلشاد خاتون»، دختر دمشق خواجه و نوه امير چوپان بود. وي پس از مرگ ابوسعيد(همسرش) متواري شد و وقتي خبر فتح تبريز توسط شيخ حسن بزرگ به او رسيد، به آنجا رفت و با وي ازدواج كرد. آن‌ها پس از آرامش منطقه، حكومت عراق را به مركزيت بغداد بدست گرفتند و عملا تمام امور مملكتي به دست دلشاد خاتون افتاد.

براساس تاريخ، او طي ۱۷سال حكومت شيخ حسن بزرگ، بارها بغداد را از تهاجم اجانب حفظ كرد و دربار او، ‌محفل شعرا و انديشمندان بود. مهم‌ترين شعراي دربار او سلمان ساوجي و خواجوي كرماني بودند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • فرشته عزتی ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۵
    دلشاد خاتون
    • علی ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۸
      من این کتاب را خواندم . دقیقاً برگرفته از کتاب بغداد خاتون نوشته فواد فاروقی میباشد . با این تفاوت که اولاً کمی در متن کتاب تغییرات داده شده ثانیاً نام کتاب از بغداد خاتون به دلشاد خاتون تغییر کرده . دوستانی که کتاب بغداد خاتون را خوانده اند نیازی به خواندن این کتاب نیست چون همان اتفاقات و حوادث تکرار شده

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها